Topp 7 e-post sekretessverktyg som alla borde veta om

Online-sekretess är ett problem för alla som använder internet på något sätt. För affärsmän och proffs är detta ett särskilt problem eftersom alla e-posthack kan vara katastrofala. De kan resultera i allt från finanskrisen till förlust av rykte till oåterkallelig karriärskada.

Topp 7 e-post sekretessverktyg som alla borde veta om

Topp 7 e-post sekretessverktyg som alla borde veta om

För sådana individer kommer de största farorna av att deras e-postmeddelanden fångats upp. Alla vet att Google och andra stora e-posttjänstleverantörer har en tveksam sekretesspolicy. Naturligtvis finns det en växande efterfrågan på säkra e-posttjänster och ett antal tjänster har uppstått som svar.

De bästa e-postverktygsverktygen för affärsmän och yrkesverksamma

Var och en av dem ger ett antal säkerhetsfördelar och har fått positiva recensioner från cybersäkerhetsexperter. Så om du är orolig för din integritetspost kan dessa tjänster vara precis det du behöver för att säkra din professionella kommunikation.

GPG4USB

GPG4USB är ett mycket effektivt och säkert sätt att kryptera meddelanden och erbjuder många fördelar för användare. Programvaran drivs från en bärbar enhet som i sig är också ett mycket säkert sätt att kryptera. Programvaran är kostnadsfri tillgänglig och alla kan använda den utan att behöva göra några betalningar. Denna programvara är också tillgänglig på både Microsoft Windows och Linux. Så både vardagliga användare och människor med säkerhet i åtanke kan använda sig av det. Du kan också använda den här programvaran för att kryptera filer. Så alla som letar efter en enkel men effektiv lösning för att kryptera sin e-post kan använda GPG4USB.

Mailvelope

Mailvelope är en specialiserad e-postkrypteringstjänst som erbjuder användare med öppen källkod. Tjänsten har först utvecklats 2012 och har stöttats av Mailvelope GmbH som grundades 2015. Programvaran och källkoden för den är öppen källkod. Så vem som helst kan ladda ner användning och till och med ändra den. I själva verket är det därför Mailvelope erbjuder effektiv kryptering. Open source innebär att utvecklare ständigt uppgraderar programvaran och kontrollerar för potentiella överträdelsepunkter. Mailvelope är också kompatibelt med alla större e-posttjänstleverantörer inklusive Gmail, Yahoo, Outlook och GMX.

Enigmail

Enigmail är en Mozilla Firefox enda gratis programvara för e-postkryptering. Så det kan bara användas av dem som redan använder Mozilla Firefox. Liksom Mailvelope är denna programvara öppen källkod och så kan den användas och ändras med vem som helst. Naturligtvis innebär detta också att Enigmail har en stark utvecklargemenskap bakom sig. Det är ganska vanligt att ha uppdateringar som förbättrar befintliga krypteringsprotokoll och säkerhet. Det specifika protokollet som används för att kryptera e-post via Enigmail kallas OpenPGP. Med gratisprogramvaran kan man skicka och ta emot e-postmeddelanden och till och med verifiera deras äkthet.

TorBirdy

TorBirdy är ett tillägg som är specifikt utformat för Thunderbird och Tor-användare. Den enkla tanken bakom det är att dirigera alla e-postmeddelanden via Tor och så kryptera dem. Detta är ett mycket bra alternativ för dem som använder Mozilla Thunderbird. Förutom att tillhandahålla kryptering har TorBirdy inte heller EFAIL-sårbarheten. Detta är ett problem med alla e-posttjänster som använder HTML-e-post och TorBirdy inaktiverar den. Bortsett från detta finns det många andra alternativ för hur TorBirdy kan konfigureras. Det finns ett omfattande avsnitt om preferenser som kan vägleda första gången användare till deras inställning av val.

Protonmail

Protonmail är en fullskalig e-posttjänst baserad från Schweiz. Som sådan anses det vara en av de säkraste e-posttjänstleverantörerna online. Grundkonton är gratis men de erbjuder bara 500 MB lagringsutrymme för e-post. Ovanför detta kan användare välja tre nivåer av konton för olika priser. En bra sak med Protonmail är att det gör det möjligt för användare att skicka e-post under allmänna inställningar och speciell kryptering.

Så antar att du måste skicka ett krypterat e-postmeddelande, då måste du välja krypteringsalternativet, ställa in ett lösenord och skicka. När detta är gjort delar du bara lösenordet med mottagaren för att ge dem åtkomst. En nackdel med att använda Protonmail är att användare inte kan hämta sitt konto om de har glömt sitt lösenord. Men om de har tillhandahållit ett backup-e-postmeddelande, kan de göra det utan problem.

Mailpile

En annan mycket användbar krypterad posttjänst, Mailpile har en något annorlunda strategi för kryptering. För att kunna skicka någon ett e-postmeddelande måste avsändaren ha en offentlig nyckel för mottagaren. Mottagaren behöver dock inte ha en e-postadress för Mailpile för att få e-postmeddelandet. Hela systemet fungerar som ett offentligt-privat krypteringsnyckelbaserat e-postsystem. En bra sak med Mailpile är att det är en e-postklient. Detta innebär att dina data lagras på din enhet istället för på en server. Och du kan använda alla befintliga e-posttjänster som Gmail eller Yahoo för att fungera som en server.

Tutanota

Tutanota är en säker e-postleverantör som Protonmail. De har ett gratis grundläggande e-postkontoalternativ och användare kan välja premiumkonton till ett pris. Gratis användare får 1 GB utrymme med sitt konto medan premiumanvändare kan välja som de vill. Precis som Protonmail tillåter Tutanota användare att skicka ett krypterat e-postmeddelande genom att ställa in ett lösenord. Avsändaren vidarebefordrar sedan lösenordet till mottagaren som kan använda det för att dekryptera e-postmeddelandet och få åtkomst. Tutanota har en öppen källkod och är baserad i Tyskland. Du kan använda den på Apple- och iOS-enheter.

Vilket krypterat e-postalternativ ska du gå efter?

Alla e-postkrypteringsalternativ som vi har gett ovan har sina egna fördelar att erbjuda. Det är användbart att förstå vilka fördelar som varje erbjuder och hur du kan använda dem. Om du inte är villig eller inte kan byta ditt e-postkonto är det bättre att använda tillägg.

Men om du kan, kan det vara bättre att byta till ett alternativ för direkt krypteringstjänst. Bortsett från det är det bra att följa grundläggande sekretesspraxis som att undvika phishing-bedrägerier och ändra lösenord regelbundet. För det mesta bör detta tjäna syftet med att kryptera din e-post och hålla din kommunikation säker.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me