Torka av Android-telefoner rena – arbeta runt Android: s datalagring

Vi har redan skrivit en detaljerad guide för att torka din iPhone ren, så vi trodde att vi skulle ge Android-användare samma artighet. Problemet är att det inte är lika enkelt att helt torka Android-telefoner. I den här guiden går jag igenom ett snabbt trick som du kan använda för att helt rensa dina data från din Android-telefon.

Torka av Android-telefoner rena - arbeta runt Android: s datalagring

Torka av Android-telefoner rena – arbeta runt Android: s datalagring

OBS: På grund av hur många mobilutvecklare som använder Android som operativsystem kan stegen jag nämner nedan variera något. Alla Android-telefoner har samma funktioner, så den här guiden fungerar fortfarande oavsett enhetstyp. Tänk dock på att vissa telefontillverkare kan använda något olika vägar för stegen nedan.

Vad du ska göra innan du torkar Android-telefoner

Här är affären med Android-telefoner: En fabriksinställning på egen hand tar inte bort all din data från lagring. En Android-telefon som har gått igenom en fabriksåterställning kommer fortfarande att be om en inloggning från Google med kontot som tidigare fanns på det. Det är en av anledningarna till att en äkta Android-torkning tar mer än några få steg för att uppnå.

Innan du återställer telefonen måste du se till att du:

 1. Ta bort alla dina konton från telefonen.
 2. Inaktivera lösenordsskydd.
 3. Kryptera dina data.

För att ta bort dina konton, gå till inställningar > konton. Därifrån klickar du på varje konto individuellt. När du gör det ser du alternativet att Avlägsna (eller Radera) kontot. Klicka på det.

Gå till till om du vill inaktivera lösenordsskydd inställningar > Skärmlås & lösenord (kan namnges annorlunda beroende på din telefon). Därifrån, inaktivera lösenordsinställningen du använder för närvarande.

Gå till om du vill kryptera dina data inställningar > säkerhet & Integritet. Där hittar du alternativet att kryptera dina filer. Beroende på din telefon kommer alternativet att namnges annorlunda. Klicka på “för Huawei-telefoner, som den jag använder för den här guiden.File Safe”.

Om din telefon ursprungligen kom in som Android 6.0 Marshmallow (dvs du öppnade rutan och det var operativsystemet som telefonen använde) krypteras dina data som standard. Om du var tvungen att uppdatera till Marshmallow, måste du aktivera alternativet på dig själv.

När du har gjort det kan du fortsätta med stegen nedan.

Hur man torkar Android-telefoner – fabriksåterställning

 1.  Gå till inställningar.
 2. Bläddra ner till Avancerade inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiering & Återställa.
 4. Välj Fabriksåterställning av data.
 5. Klicka på Återställ telefon.

När din telefon återställs kommer dina data att tas bort från alla tillgängliga platser på din telefon. Med det sagt kan du fortfarande få åtkomst till dina data med vilken som helst datorhämtare utanför marknaden.

Den goda nyheten är att du redan har krypterat dina data, vilket innebär att alla som försöker komma åt den raderade informationen kommer att behöva en speciell nyckel för att dekryptera den, som de inte kommer att ha.

För att garantera att dina data är 100% säkra måste du dock gå igenom ett steg till.

Hur du tar bort dina data permanent – Datadumpen

Ett snabbt (ish) trick för att skriva över dina raderade data är att göra en manuell datadump.

När du torkar Android-telefoner raderas dina data inte riktigt. Återställningen kommer att ta bort adresserna på dina data, vilket innebär att den inte vet var informationen är lagrad. Dina data skrivs dock inte över och kan hämtas med vissa appar.

Så, hur kan du fixa det? Enkelt, du skriver över data själv.

Allt du behöver göra är att dumpa meningslösa filer i telefonen efter att datan har återställts för att skriva över “raderade” data. Följ dessa steg för att använda en datadump för att bli av med alla dina data och torka Android-telefoner rena:

 1. Efter den första fabriksåterställningen ansluter du telefonen till en dator med en USB.
 2. Ladda dummy-data på din telefon. Det här kan vara allt från filmer till musik, du kan till och med ladda upp det med bilder på valpar. Se till att du fyller i lagringsutrymmet så mycket som möjligt.
 3. När du har gjort det, upprepa fabriksåterställningsprocessen ovan.

På detta sätt kommer du att skriva över dina gamla data med dummy-uppgifterna. Nu, alla som försöker komma åt dina raderade data kommer att hälsas med moderbelastningen av valpbilder!

Torka av Android-telefoner rena – slutliga tankar

Där har du det, ett inte så snabbt men enkelt sätt att se till att du har torkat din Android-telefon innan du säljer den / ger bort den. Jag rekommenderar alla Android-användare att gå igenom stegen som jag nämnde ovan innan de säljer sina telefoner eftersom du aldrig verkligen kan vara för säker när det gäller dina data.

Slutligen lämnar jag dig med samma råd som jag gav våra iPhone-läsare: Om du planerar att få en ny telefon (eller bara vill skydda den du har), se till att du gör vad du kan för att skydda den . Gå gärna igenom våra säkerhetsguider för Android och iPhones för lite hjälp. Dessutom föreslår jag att du använder ett VPN när din telefon är ansluten till internet för ökad säkerhet och integritet. Jag använder själv ExpressVPN, men du kan kolla in vår lista med de bästa Android-VPN: n för att hitta rätt leverantör för dig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me