BitTorrent vs uTorrent – Vilken som reglerar

Att använda torrenter är ett av de mest populära sätten att få tillgång till copyright-material utan kostnad. Människor använder torrenter av flera skäl, allt från underhållning till professionella behov som att skaffa programvara. Det finns många torrentnedladdningsprogramvara där ute, men två sticker ut för deras stora popularitet – BitTorrent och uTorrent. I stort sett har båda dessa appar liknande ursprung och utför i grunden samma funktion. Men när du går under ytan kan du se att det finns några anmärkningsvärda skillnader. Låt oss ta en titt på några av dessa.

BitTorrent vs uTorrent - Vilken som reglerar

BitTorrent vs uTorrent – Vilken som reglerar

Vilka är de största skillnaderna mellan BitTorrent och uTorrent?

Det första och främsta att veta om BitTorrent är att det är en P2P eller peer to peer-programvara. Som sådan är den mycket populär och används för att ladda upp och ladda ner torrenter över hela världen.

BitTorrent är i grunden en omklassificerad version av uTorrent som lanserades efter att uTorrent förvärvades.

Däremot skapades uTorrent som en öppen källkodsplattform för nedladdning av torrenter. Grundversionen var kostnadsfri tillgänglig med en betald plusversion tillgänglig till ett pris. uTorrent finns också på alla populära operativsystem och plattformar.

När det gäller säkerhet är BitTorrent överlägsen eftersom det inte är värd för många annonser. Detta gör det bättre när det gäller säkerhet. UTorrent har dock en hel del inbäddade såväl som popup-annonser. Detta kan vara irriterande för många och vissa kan använda annonsblockerare för att använda webbplatsen på ett tillfredsställande sätt.

För att använda uTorrent måste användaren vara medveten om att deras säkerhet kommer att äventyras. Eftersom annonstillverkarna kommer att spåra sina aktiviteter för att erbjuda bättre riktade annonser är deras integritet i fara.

BitTorrent vs uTorrent: Vilket är snabbare?

När du väljer någon webbplats eller programvara för nedladdning av torrent bör den totala hastigheten vara din första prioritet. Du måste också ta hänsyn till dess säkerhetsaspekt. Med nedbrytningen av piratkopiering runt om i världen måste du ha någon grundläggande form av inbyggd kryptering. Detta ger dig ett tunt lager av säkerhet.

När det gäller hastighet är BitTorrent mycket snabbare med medelhastigheter upp till 75 kb / s. Å andra sidan klockar uTorrent endast med en hastighet av cirka 10 kb / s. Det finns dock många andra faktorer som måste beaktas.

Till exempel kommer antalet aktiva såmaskiner för någon torrent att påverka den totala hastigheten du kan uppnå. Redan före detta behöver bandbreddplanen på din internetenhet stödja de maximala hastigheterna som kan uppnås. Annars kommer du alltid att träffa hastighetsgränsen enligt din Internet-leverantör.

Dessa två faktorer bestämmer tillsammans en stor bit av vad som går till höghastighetsströmning.

BitTorrent vs uTorrent: Kompatibilitet

Det finns också andra skillnader mellan de två programvarorna som är relevanta för olika plattformar. För Mac OS-plattformen är till exempel BitTorrent ett mycket bättre val eftersom det ger möjlighet att ladda ner samtidigt. uTorrent kan inte stödja den här funktionen på Mac OS.

Å andra sidan fungerar både BitTorrent och uTorrent på Android-plattformen. Det finns emellertid en stor skillnad i deras prestanda när BitTorrent överträffar uTorrent avsevärt. Bland andra funktioner stöder BitTorrent något färre språk än uTorrent på 66 i motsats till 67.

BitTorrent är också tre gånger storleken på uTorrent. I praktisk användning är skillnaden emellertid obetydlig eftersom BitTorrent tar upp 3 MB lagring i motsats till att uTorrent tar upp 1 MB lagring.

Dessutom har BitTorrent en något begränsad kompatibilitet jämfört med uTorrent. BitTorrent är endast tillgängligt på stationära och mobila enheter. UTorrent är dock tillgängligt på mobila enheter, stationära datorer och online. Så för personer som inte vill ladda ner en torrent-programvara är det bättre att använda on-versionen av uTorrent.

Slutligen, vad gäller säkerhet, har BitTorrent överhanden eftersom det inte har så mycket data om användare som uTorrent. Så om en myndighet när som helst skulle anklaga dig för piratkopiering på nätet, kommer att använda BitTorrent att ge dig mer säkerhet.

Hur förblir jag skyddad när jag använder torrenter?

Även om både BitTorrent och uTorrent har sin del av fördelarna, ger de användarna liten eller ingen säkerhet. Om du bor i ett land där piratkopiering eller tillgång till torrentwebbplatser är förbjudet, har du ett problem. Att få tillgång till sådana webbplatser utan att använda ett VPN är en farlig sak. Du kan landa dig själv i allvarliga juridiska problem på grund av det.

Det finns emellertid ett antal sätt på vilka du kan undvika att spåras till piratkopieringswebbplatser. En av de mest effektiva metoderna för detta är att använda ett VPN. Ett virtuellt privat nätverk maskerar huvudsakligen din IP-adress och ger dig tillgång till flera andra servrar än din egen. Detta är mycket användbart för att strömma av ett antal skäl som vi kommer att diskutera nedan.

Först och främst, om din IP-adress är maskerad, kan din internetleverantör eller något annat övervakningsorgan inte hitta din position. Detta gör dem oförmögna att inleda rättsliga åtgärder mot er för att ha blivit torrande. För det andra, genom att använda olika servrar kan du komma åt webbplatser som kan vara förbjudna i din region. Således kan det potentiellt ge dig tillgång till webbplatser som du inte skulle kunna använda på annat sätt.

En annan viktig fördel som du kan få genom att använda VPN för strömning är hastighet. Alla vet att ISP: er stryker hastigheterna när de får veta att en användare strömmar. Med ett VPN kan internetleverantören inte se vad du gör så dina hastigheter blir bättre när du sporrar med ett VPN än att göra det utan VPN.

Slutligen, på grund av de ökande regeringsförbuden på stormande webbplatser, kräver många av dem att besökarna får åtkomst till dem med hjälp av ett VPN. Så även om du besöker torrentwebbplatser som du kan besöka normalt, kan du behöva ett VPN för att få direkt tillgång.

Vilken VPN ska jag använda för att spela?

Det finns pålitliga VPN för Torrenting på marknaden. Men inte alla tillåter torrenter. När du väljer ett VPN, se till att de tillåter P2P. Om du väljer ett VPN som inte tillåter P2P, kan de förbjuda ditt användarkonto om du laddar ner torrenter, så var försiktig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me