Hur man laddar ner Torrenter anonymt med VPN

Hur man laddar ner torrenter anonymt? När ladda ner eller ladda upp torrenter, det finns en major integritetsfråga du borde vara orolig. Både innehavare av upphovsrätt och din ISP kan övervaka din strömmande aktivitet. På senare tid, många fildelarna över hela Europa har hotats av stämningar om de inte betalar enorma avvecklingsavgifter. Därför är det viktigt att du skyddar din online sekretess och ladda ner torrenter säkert. I denna hjälpguide kommer jag att ge dig information om hur du kan dölja din online identitet och frö- eller leech-torrentfiler anonymt via VPN. Men först, hur gör dessa “copyright troll” faktiskt spåra din torrentnedladdningsaktivitet?

Ladda ner Torrenter säkert och anonymt med VPN

Ladda ner Torrenter anonymt med VPN

Hur kan copyrightinnehavare “fånga” dig för “Pirating” – Ladda ner Torrenter säkert

Det finns flera metoder som upphovsrättsinnehavare kan använda för spåra dina nedladdningar och därmed fånga dig för nedladdning. Nedan har jag listat de vanligaste teknikerna som används av företag för att spåra vem som har laddat ner vad.

 • Trafikloggning: När du antingen laddar ner eller laddar upp filer från eller till värdplatser registreras din IP-adress. Även om de flesta av dessa webbsajter tydligt säger att de “inte är ansvariga för filer som laddas upp av användare” i deras EULA, kan innehavarna av upphovsrätten pressa dem att avslöja användarinformation.
 • Torrent Honey-Pot: Innehållshållare kan använda två metoder här. De laddar antingen upp själva torrentfilerna eller laddar ner samma filer som du laddar ner. När du laddar ner eller laddar upp torrenter, kan alla andra som läcker eller sådd samma fil, inklusive innehavare av upphovsrätt, se din offentliga IP-adress.
 • P2P Network Sniffing: P2P står för peer-to-peer. Det är en teknik som används av BitTorrent, Limewire, och Napster vilket skulle göra det möjligt för användare att direkt överföra filer mellan varandra utan behov av en centraliserad server. När du delar via P2P är din IP-adress kopplad till den fil du laddar upp. Upphovsrättsinnehavare kan sedan be din Internetleverantör om din fysiska plats baserat på din IP-adress.

Hur laddar du ner Torrents säkert? Uppnå anonymitet med VPN

Tyvärr granskar fler och fler internetleverantörer under press från rättighetsinnehavare. Senast överlämnade en svensk Internetleverantör TeliaSonera information relaterad till några av deras IP-adresser till upphovsrättsinnehavare. Det hävdades att dessa IP-adresser var involverade i olaglig fildelning. När din internetleverantör börjar avslöja din information utan att slå upp mycket av en kamp måste du börja oroa dig.

Så hur gör du skydda din online anonymitet och behålla din webbsökningsaktivitet för dig själv? Svaret är VPN. VPN står för virtuella privata nätverk. Det gör att du kan krypterar all din trafik genom att leda den genom a säker privat tunnel. Det betyder att varken upphovsrättsinnehavaren, din internetleverantör eller hackare kan avlyssna på vad du gör online. Din riktiga IP-adress kommer alltid att vara dold. För att ladda ner torrenter anonymt, följ dessa steg:

 1. Registrera först med en VPN-tjänsteleverantör som stöder P2P-protokollet. ExpressVPN är ett bra exempel.
 2. När du har skapat ditt VPN-konto är det dags att ladda ner och installera VPN-appen på samma enhet som du vill ladda ner torrentfiler på.
 3. Starta VPN-applikationen som du just har installerat och logga in på den med ditt VPN-konto.
 4. Anslut sedan till en VPN-server. Vanligtvis ju närmare VPN-servern är din verkliga plats, desto snabbare blir din Internethastighet.
 5. Vänta ett par sekunder tills VPN-anslutningen har upprättats.
 6. Nu är din riktiga IP-adress helt dold. Du verkar vara ansluten till webben via VPN-serverns IP-adress.
 7. Slutligen ladda ner alla filer du vill ha anonymt.

Ladda ner Torrenter anonymt – välja en VPN-leverantör

Innan du registrerar dig med en VPN-leverantör finns det dock en handfull frågor du måste vara medveten om. Först och främst, att ansluta till en VPN-server innebär att all din trafik kommer att omdirigeras. Detta kommer att påverka din Internethastighet till viss del. Med pålitliga VPN-leverantörer sjunker din internethastighet bara med cirka 10%. För det andra, välj bara en VPN-leverantör som inte innebär hämta / ladda upp gränser. Det viktigaste av allt är att du ser till vilken VPN-leverantör du väljer håller inga loggar över din surfaktivitet.

Efter att ha provat många VPN-leverantörer har jag blivit mest imponerad av ExpressVPN. De har noll loggar för min surfaktivitet och har VPN-servrar i mer än 87 länder. Medan det finns några gratis VPN-skivor ute, skulle jag aldrig rekommendera att använda dem. De bromsar din internethastighet allvarligt och i vissa fall finns det ingen garanti för att de inte kommer att hålla loggar över din online-aktivitet. Här är min lista över bästa VPN-leverantörer för att torrentera anonymt.

Usenet – Safe Torrent Alternativ

BitTorrent är den mest kända formen för fildelning på Internet, men det är verkligen inte den enda. Långt innan torrenter kom till ytan, Usenet uppfanns. Usenet kan också användas för ladda ner musik, video, programvara och spel online. Det finns dock stora skillnader mellan BitTorrent och Usenet.

 • Med Usenet behöver du inte fröa filen du laddar ner. Därför din offentlig IP-adress är inte exponerad som i fallet med strömning.
 • Usenet använder SSL (Secure Socket Layer) till kryptera data som skickas från eller till din dator.
 • Med Usenet laddar du ner direkt från Usenet-servern. Således kan du använda din ISP: s fulla bandbredd.

Nedan finns en lista över bästa Usenet-leverantörer. Även om du inte överväger att byta från BitTorrent ännu, är dessa Usenet-leverantörer värda att kolla in med det enda syftet att få en bättre idé.

RankProvider-länk
Visit-leverantörer
14 dagar gratis provperiod
2Visit-leverantörer
Gratis 30 GB för två veckor
3Visit-leverantörer
Gratis rättegång
4Visit-leverantörer
Gratis rättegång
5Visit-leverantörer

Ladda ner Torrenter säkert, säkert och anonymt via VPN

Byråer mot piratkopiering och advokatbyråer infiltrerar BitTorrent svärmar i ökande takt. Det råder ingen tvekan om att upphovsrättsinnehavare som Crystalis Entertainment kommer att fortsätta trycka mer och mer ISP: er för att avslöja information relaterad till sina användare. För att stanna kvar på den säkra sidan, oavsett om du faktiskt laddar ner torrenter eller inte, använd VPN. Det är trots allt det mest pålitliga sättet att hålla din identitet dold för de nyfikna ögonen.

*Varning: Den här guiden är endast avsedd för utbildningsändamål. På inget sätt kondonerar ägaren till denna blogg någon form av piratkopiering.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me