Как да скриете IP адреса при изтегляне на торент

Как мога да скрия моя IP адрес при изтегляне на торенти? Utorrent и Bittorrent са и двете торент клиенти, които позволяват на потребителите да изтеглят и качват файлове чрез P2P (Peer-to-peer) протокол. Това означава, че споделянето на всички файлове става без централизиран сървър. Самият процес има както своите ползи, така и недостатъци. Може би най-големият недостатък при торент е това, че си IP адрес се добавя към торент рояк винаги когато си пиъринг / засяване торент файл. В това помощно ръководство, ще намерите информация защо и как да използвате VPN, за да скриете IP адреса при торент.


Как да скриете IP адреса при изтегляне на торент

Как да скриете IP адреса при изтегляне на торент

Защо трябва да скрия моя IP адрес, когато Torrenting?

Както беше споменато по-рано, всеки път, когато изтеглите / качите торен файл, вашият IP адрес се добавя към торент рояк. Това по принцип означава, че всеки, който споделя един и същ файл може да види вашия IP адрес. Вашият интернет доставчик и авторски тролове може да проследи вашата активност за изтегляне. В крайна сметка ще ви изпратят известие за нарушаване на авторски права до вашия имейл. Такива случаи са особено често срещани при САЩ, Австралия, Канада, Швеция, Германия и Франция. Това обаче не е всичко обречено и мрачно. Все още можете скрийте вашия IP адрес при торент ако използвате VPN.

Наистина ли VPN крие моя IP адрес при Torrenting?

VPN означава виртуална частна мрежа. Това е инструмент, който отдавна се използва от големите корпорации и адвокатски кантори. VPN позволява на всеки encrypтехният трафик, скрийте IP адреса си, и сърфирайте в мрежата анонимно. Популярността на VPN драстично нараства през последните няколко години поради две основни причини. Първото е, че можете да използвате VPN за заобикаля регионалните ограничения и деблокирайте гео-ограничено уебсайтове като Hulu, HBO Go, Netflix, и BBC iPlayer.

Втората причина и тази, която е по-важна за торентите, е, че можете изтегляне / качване на торент файлове анонимно всеки път, когато сте свързани с VPN сървър. Как работи? Е, след като сте свързани с VPN сървър, вашият реалният IP адрес е маскиран. Вместо това уебсайтовете и приложенията ще виждат само IP адрес на VPN сървъра. Никой няма да може да проследи вашия IP адрес в торент рояка.

Как да настроите VPN да скрие IP адреса при изтегляне на торент?

Настройка на VPN да се скрийте вашия IP адрес, когато torrenting не е толкова трудно, колкото си мислите. Ако искате да останете анонимен кога изтегляне на торенти, просто следвайте тези стъпки.

 1. Регистрирайте се при доставчик на VPN с бързи VPN сървъри, ако вече не сте го направили. Използвайки безплатни VPN услуги има много недостатъци. Обикновено безплатните VPN сървъри претоварен. Това означава, че изтеглянето на торент файл може да отнеме векове.
 2. Изтеглете и инсталирайте VPN приложение на устройството, на което се разнасяте. VPN приложенията са достъпни на PC, Mac, iOS, Linux, и андроид.
 3. Отидете на www.whatismyip.network и запишете вашия IP адрес.
 4. Свържете се с VPN сървър чрез VPN приложението. Върнете се на www.whatismyip.network и се уверете, че вашият IP адрес е променен.
 5. Ако видите нов IP адрес, това е този на VPN сървъра, към който сте свързани.
 6. Успешно сте успели скри IP адреса си. Сега можете изтегляне на торенти анонимно.

Има много VPN доставчици, с които можете да използвате скрийте вашия IP адрес, когато torrentinг. ExpressVPN е възможно най-доброто от всички тях. Ето моя списък с тop VPN услуги да се изтегляне на торенти анонимно.

Usenet като торент алтернатива

Ако искаш изтегляне на видео, музика или софтуерни файлове без да използвате без да е необходимо да добавяте вашия IP адрес в торент рояк, използвайте Usenet вместо Bittorrent. Usenet не използва P2P протокол. Вместо това можете да изтеглите всичките си файлове от a централизиран сървър. Това означава, че можете да изтегляте файлове при пълния си капацитет на честотната лента. С Usenet всичките ви изтегляния са SSL криптиран. С други думи, Usenet е и двете по-бързо и по-безопасно отколкото Bittorrent. Ако искате да опитате с Usenet, проверете някой от най-добрите доставчици на Usenet, изброени по-долу.

Връзка към RankProvider
посещение доставчици
14 дни безплатен пробен период
2посещение доставчици
Безплатни 30 GB за 2 седмици
3посещение доставчици
Безплатен пробен период
4посещение доставчици
Безплатен пробен период
5посещение доставчици

Как да скриете IP адреса, когато Torrenting? Използвайте VPN.

Ако се отнасяте сериозно към поверителността си, и не искат да ви хванат изтегляне на торент файлове, трябва да използвате VPN. Ако решите да не го направите, по-добре ще използвате Usenet вместо uTorrent, за да се захванете с вашия любими филми, телевизионни предавания или софтуер онлайн.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map