Най-добрите 5 BitTorrent клиенти

Ако сте свикнали да изтегляте големи количества медия на устройството си, вероятно сте чували или дори сте използвали BitTorrent клиент за това. Клиентът е основно протокол за споделяне на файлове, който позволява на потребителите да споделят данни през Интернет. Това е технология, която съществува от началото на 2000-те години и позволява на хората да разпространяват цялото много съдържание оттогава. Едно от предимствата на използването на BitTorrent клиент за изтегляне на файлове е, че не се разчита на централен сървър. Липсата на централизиран сървър означава, че няма забавяне поради автентификацията и това прави всичко много по-бързо.

Най-добрите 5 BitTorrent клиенти

Най-добрите 5 BitTorrent клиенти

Как да изберем най-добрия BitTorrent клиент

Изборът кой клиент на BitTorrent да се използва може да бъде труден, особено за потребителите за първи път, тъй като много от тях съществуват на пазара. В този преглед ще разгледаме няколко от най-популярните и ще разгледаме предимствата и недостатъците, които всички те могат да предложат. Ще гледаме uTorrent, Transmission, Vuze, Deluge, Popcorn Time и qBitTorrent; доста изчерпателна селекция, ако питате мен. Ще се задълбочим и в редица правни проблеми, за които смятаме, че всички потребители трябва да имат представа, както и как да накараме клиентите да работят, след като изберат за кой доставчик да се абонирате..

Torrenting – Правни последици

Правните проблеми, засягащи торентънсите, имат много общо с начина на използване на клиентите на BitTorrent, както и със законността на съдържанието, което се изтегля. За щастие на повечето, има голямо разнообразие от безплатно съдържание, което можете да изтеглите от множество торент сайтове в целия Интернет.

Типът неща, които можете да намерите, включва софтуер с отворен код, книги и филми с обществено достояние, архивно съдържание и още много други. Проблемът е, че вида на съдържанието, което повечето хора биха искали, е възпроизведено незаконно. Говорим с материали, защитени с авторски права, като например телевизионни предавания Покръстител или Игра на тронове.

Дали съдържанието, което се изтегля, е законно или незаконно, зависи изцяло от отделния човек. Много правителства по света обаче се опитват да възпрепятстват никого да изтеглят пиратски материали, като прилагат закони, при които тези, които са хванати, може да се наложи да се разделят с много пари в глоби или дори да се изправят пред затвор.

Въпреки всички тези ограничения, все пак ще намерите хора, които ще продължат да изтеглят своите медийни файлове, без да се страхуват да бъдат хванати от правителството. Те могат да направят това, тъй като са свързани с мрежа, която им позволява да шифроват интернет връзката си и да извършват дейностите си анонимно. Тази мрежа е виртуална частна мрежа, известна иначе като VPN. Ако искате да започнете с един добър доставчик, тогава ще ви препоръчаме ExpressVPN. Ето списък с най-добрите доставчици на VPN услуги, които можете да използвате за анонимно изтегляне на торент.

Изтегляне на файлове с BitTorrent

След като разберете, изтеглянето на файлове с BitTorrent е нещо, което е много лесно да се направи. Първата стъпка ще бъде търсене на клиент на BitTorrent, който работи най-добре за вас. Списъкът, който ще ви дадем в следващата сесия, трябва да ви даде много разнообразни възможности за избор.

След като изберете вашия клиент, следващата стъпка ще бъде да се абонирате за качествена VPN услуга. Това трябва да е този, който никога не излиза офлайн, така че да сте сигурни в поверителност и защита, когато сте свързани с Интернет.

След това, за да започнете първото си изтегляне, ще трябва да преминете към торент уебсайт. Можете да изпробвате публичен уебсайт като Kickass Torrents и The Pirate Bay или частни като What.cd или The Popcorn. Ако това е първият ви път, съветваме да започнете с публичните сайтове, тъй като те са по-бързи за използване, но по-късно може да се насладите на частните, тъй като те са много по-безопасни.

След като влезете, потърсете филм, телевизионно шоу или музикален албум, който искате да изтеглите, и кликнете върху връзката торент / магнит.

И накрая, седнете и оставете връзката да се отвори във вашия торент клиент. На екрана ще се появят някои подсказки; продължете с тях и ще започнете изтеглянето ви за секунди. Веднага щом стане, ще получите известие, което ви информира, че изтеглянето е завършено.

Най-добрите 5 BitTorrent клиенти

След като вече имате идея какво да правите, нека преминем през пет фаворита, които може да помислите, за да започнете:

1. qBittorrent

Ще започнем нашия списък с клиент, който смятаме, че е най-доброто, с което можете да се регистрирате. qBittorrent има много неща за това и първото сред тях е, че е с отворен код. Това означава, че всеки може да направи подобрения в своя код. Освен това не се предлага с реклами или разширен софтуер и се изгражда както с функционалността на популярните клиенти, & широка гама от функции, които се грижат за по-голямата част от неговите потребители.

Характеристиките на залог включват създаване на торент, RSS абонамент, отдалечен достъп, заявки за торент, собствен медиен плейър, вградено търсене и също така избирателно изтегляне на съдържание. Клиентът работи добре с редица устройства & платформи, включително Linux, Windows и Mac OSX.

2. uTorrent

Като най-използваният BitTorrent клиент от всички тях, uTorrent е подложен на няколко промени през годините. Вероятно все още е най-популярният, но това не означава непременно, че е най-доброто. uTorrent е наличен на Mac, Windows, Linux и Android. Въпреки че uTorrent е безплатен, в момента той е базиран на реклама.

3. Vuze

Vuze използва за задържане на номер едно място, когато се стигна до клиенти на BitTorrent, но с годините по-добрите доставчици на услуги излязоха с по-примамливи оферти & изглежда, те просто не са били толкова запалени, за да се адаптират.

Най-голямата причина потребителите да се оплакват от Vuze са рекламите, които те пускат да се появяват, когато сте в стандартния си абонамент. Единственият начин да се отървете от тях би бил надграждането до Vuze Plus и това струва 28,90 Евро годишно.

По отношение на използваемостта, имах много потребители да се оплакват от това колко клиентът е тежък от ресурси, а също и от размера на bloatware, който се инсталира на използваното устройство. Предлаганите функции със сигурност си заслужават да се разгледат с неща като дистанционно управление, визуализации, интегриран медиен плейър, откриване на съдържание чрез автоматизирани описания, както и преобразуване на файлове на устройства.

Една уникална точка за продажба на Vuze е неговата способност да работи само когато е установена вашата VPN връзка. Това е нещо като вграден превключвател за убиване, който ви позволява да изтегляте нещата си само чрез криптирана услуга. Vuze има версии, които са съвместими с Android, Mac OSX, Windows и Linux.

4. Предаване

Следва Трансмисия, друг популярен клиент, който има един от най-добрите потребителски интерфейси на пазара. Услугата е също безплатна и с отворен код, с предложение, което включва поддръжка на уеб-скоростта, редактиране на проследяване, глобално & ограничения на скоростта на торент, поддръжка на addon, както и криптиране на протокола BitTorrent.

Услугата е достъпна за потребители, работещи под Linux, OSX, FreeBSD, Gentoo и Windows.

5. Отклонение

Ако гледате подход с голи кости към клиент на BitTorrent, Deluge може би е точно този за вас. Този клиент е лек и лесен за използване, а също така не разполага с много звънци, които бихте намерили с много други алтернативи. Очаквайте възможности, вариращи от поддръжка на магнитни връзки, отдалечено управление на уеб, налични плъгини за неща като поддръжка на RSS и съвместимост с OSX, Linux FreeBSD и Windows базирани устройства.

6. Време за пуканки

Почитателите на филмите със сигурност ще се радват с използване на клиент, който ще им позволи да предава видеоклипове под формата на телевизионни предавания и филми. Съдържанието, което се предава, е взето от голяма колекция от торент сайтове и само този факт затрудни правоприлагащите органи да го свалят. Приложението е с отворен код & тя ви позволява да предавате поточно файла си, докато го изтегляте. Той ще работи на Mac OSX, Linux, Android и Windows платформи.

Заключение за най-добрите 5 BitTorrent клиенти

Сега, когато преминахте през нашите най-добри снимки за най-добрите 5 BitTorrent клиенти, ваш ред е да погледнете в 5-те и да решите този, който ще използвате за да изтеглите големи файлове. Не забравяйте да регистрирате надеждна VPN услуга като ExpressVPN за да защитите изтеглянията си, не искате известия за нарушаване на авторски права от вашия интернет доставчик или DMCA да попълват входящата ви поща.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map