Torrenter förklarade – Fördelar, nackdelar, alternativ

BitTorrent är i princip en metod som låter dig göra ladda ner stora filer medan du är ansluten till Internet. Med BitTorrent kan du göra det ladda ner musik, applikationer, spel, videor och bilder. Du kan också dela filer som finns på din dator med andra. I den här artikeln kommer jag att förklara hur BitTorrent fungerar samt undersöka dess fördelar och nackdelar. Artikeln kommer också att behandla hur man gör ladda ner torrenter anonymt. Torralternativ som Usenet kommer också att omfattas av detta “Torrenter förklarade” handledning.


Torrenter förklarade - Fördelar, nackdelar, alternativ

Torrenter förklarade – Fördelar, nackdelar, alternativ

Vad är Torrenter?

BiTorrent bygger på peer-to-peer-protokoll (P2P). Det betyder att datorer i BitTorrent “svärmer” varandra utan behov av en central dator. Med andra ord, dessa datorer ladda ner och ladda upp samma torrent mellan varandra. När du laddar .torrentfil till din BitTorrent-klient, din dator kommer att gå med BitTorrent-svärmen med andra datorer som har laddat samma .torrent-fil. BitTorrent kontakter a tracker i .torrent-filen. Spårarens huvuduppgift är att hålla reda på alla anslutna datorer. Den spåraren ocksåo delar din IP-adress med andra datorer i svärmen. Själva nedladdningsprocessen uppnås i små bitar. En av dina BitTorrent har laddat ner tillräckliga bitar, det kommer att börja dela dessa delar med andra BitTorrent-klienter. I huvudsak kommer du att börja dela filerna du har laddat ner med andra. Denna process kallas ’Sådd’. Ju mer såmaskiner, desto snabbare kommer nedladdningen. Naturligtvis, om inga såddmaskiner finns tillgängliga, kommer ingen att kunna ladda ner filen.

Så kort sagt, för att ladda ner filer via BitTorrent, måste du ladda ner och installera en BitTorrent-klient på din PC / Mac. När det är gjort är det enda som finns kvar att hitta .torrenten för filen du vill ladda ner. Du kan använda webbplatser som Pirate Bay, KickAss Torrenter, eller torrentz. Observera att dessa webbplatser inte är värd för någon av de filer du vill ladda ner. De har bara länkar till .torrent-filen.

Torrenter: Fördelar och nackdelar

Fördelar med att använda Torrenter:

 • Den decentraliserade processen som används av P2P innebär att filen du laddar ner inte är värd på en huvudcentralserver. Om en nedladdningskälla inte är aktiv kan du lita på andra källor för att slutföra nedladdningen. För regelbundna nedladdningar, om huvudservern är nere, kan du inte avsluta nedladdningsprocessen.
 • Även om du plötsligt är frånkopplad från Internet eller om din PC stängs av / startar om, kommer du att kunna slutföra nedladdningen när du är online igen. Du behöver inte starta om från grunden.
 • Även för användare med långsam Internethastighet kan torrenter hjälpa dig att ladda ner en fil snabbare än att använda den “traditionella” nedladdningsprocessen.
 • Filer är enkla att hitta och ladda ner.

Nackdelar med att använda Torrenter:

 • Om filen du är ute efter har inga “frön” kan du inte ladda ner den.
 • Du kan inte säga säkert vad filen du laddar ner faktiskt innehåller. Du kan verifiera om filen är äkta genom att snabbt skanna kommentarsektionen. Positiv feedback innebär generellt att filen är OK.
 • Det faktum att du laddar ner och laddar upp samtidigt kan ta sin avgift på din bandbredd. Om du har en snabb internetanslutning bör du inte vara orolig för den delen.
 • Alla som laddar ner torrentfilen du lägger eller sådd kan se din offentliga IP-adress. Det inkluderar dina Internetleverantörer eller digitala upphovsrättsgrupper. För att skydda din integritet när du använder torrenter använder du helt enkelt VPN. Mer om det nedan.

Torrenter förklarade: Använd VPN för extra integritet och säkerhet

Som en allmän regel skulle jag starkt rekommendera att använda VPN när torrenter är inblandade. En VPN omdirigerar i princip all din trafik via ett säkert privat nätverk. Under processen din riktiga IP-adress är dold och dina data är krypterade. Det betyder att varken din Internetleverantör eller andra kommer att kunna spåra din online-aktivitet. Nackdelen med detta är att användning av VPN kan tappa din Internethastighet avsevärt om du inte registrerar dig hos en pålitlig VPN-leverantör. Se också till att VPN-leverantören du väljer inte har några bandbreddgränser. Här är en lista över de tre bästa VPN-leverantörerna du kan använda ladda ner torrenter anonymt.

Torrenter förklarade: Usenet som ett alternativ

Medan Usenet har varit närvarande länge innan torrenter, användningen började bara öka de senaste åren. Medan Usenet också kan användas till ladda ner multimediafiler, mycket som torrenter, det finns några stora skillnader.

 • Till skillnad från torrenter är Usenet inte baserat på peer-to-peer-protokoll.
 • Du delar inte filen du laddar ner med andra.
 • Snabbare nedladdningar när du använder Usenet på grund av närvaron av dedikerade servrar.
 • Inget behov av frön.

Medan torrenter huvudsakligen är “gratis”, måste du göra det registrera dig med en Usenet-leverantör för att få ut det mesta. Du kan hitta en lista över de bästa leverantörerna av Usenet 2016. De listas enligt deras månadsdatakapacitet, lagringsperiod, samtidiga anslutningar och SSL-tillgänglighet.

RankProvider-länk
Visit-leverantörer
14 dagar gratis provperiod
2Visit-leverantörer
Gratis 30 GB för två veckor
3Visit-leverantörer
Gratis rättegång
4Visit-leverantörer
Gratis rättegång
5Visit-leverantörer

Torrenter förklarade – Fördelar, nackdelar och alternativ

Det finns ingen tvekan om att det om mycket information som ska smälta i den här artikeln, vare sig det är relaterat till torrenter, VPN, eller Usenet. Du kan alltid posta kommentarer nedan för mer instruktioner och information om något av dessa tre ämnen.

Spara

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map