Как да използвате Usenet за изтегляне – Ръководство за начинаещи

Как да използвате Usenet? Така че, вероятно сте чували за Usenet и как той е по-добра алтернатива. Първите стъпки с Usenet изискват някои основни ноу-хау. В този урок ще разгледаме всички основи, които са ви необходими, за да започнете да използвате Usenet, за да изтеглите видео, аудио, снимки и софтуер на вашия компютър или Mac. Въпреки че има много начини да извлечете максимума от Usenet, ще използвам минималистичен подход в това ръководство. Това означава, че нещата се поддържат възможно най-просто, тъй като повечето читатели няма да имат опит с Usenet, читатели на новини или NZB.


Как да изтеглите филми с Usenet?

Как да използвате Usenet за изтегляне – Ръководство за начинаещи

Започнете с Usenet – Индекс на съдържанието

Как да използвате Usenet – Обобщение

Поради факта, че Usenet е първокласна услуга, ще трябва да се регистрирате с Usenet услуга. Реалното количество данни, които изтегляте от сървъра на Usenet, определя колко ще струва един акаунт на Usenet на месец.

Подобно на utorrent на Bittorrent, имате нужда от клиент за достъп до сървър на Usenet. Можете да опитате SABnzb, Unison или URD, но препоръчваме да използвате четеца на новини от услугата на Usenet, ако е наличен, тъй като това прави много по-лесно.

Не на последно място е необходим и източник, който индексира Usenet файловете. А Newsgroup прави точно това. Мислете за това като алтернатива на Pirate Bay или KickAss Torrents за Usenet. След като намерите файловете, които искате да изтеглите, просто изпратете URL адреса на този файл на вашия Usenet клиент. Newshosting’s Newsreader е интегрирал много нови групи, така че всичко, което трябва да направите, е да въведете името на файла, който искате да изтеглите в лентата за търсене.

Ако искате да търсите ръчно нови групи, можете да използвате Google и да търсите термини като „най-добра новинарна група за видеоклипове“ или „най-добра група новини за аудио“.

Като алтернатива можете да търсите съдържание, което да изтеглите с Usenet, като използвате SearchnetServer Newsgroup Search.

Първа стъпка: Избор на услугата Usenet

Бързите изтегляния на Usenet зависят основно от два аспекта. Трябва да използвате добър клиент за четене на новини, но най-важното е доставчикът на Usenet, за който сте абонирани. Скорост, време на задържане, SSL криптиране, множество връзки, и наличие на съдържание. всички правят или нарушават услуга Usenet. Предвид големия брой доставчици на Usenet, подготвих списък с най-добрите доставчици на Usenet през 2017 г..

Връзка към RankProvider
посещение доставчици
14 дни безплатен пробен период
2посещение доставчици
Безплатни 30 GB за 2 седмици
3посещение доставчици
Безплатен пробен период
4посещение доставчици
Безплатен пробен период
5посещение доставчици

Стъпка 2: Настройка на четец на новини

За да изтеглите видеоклипове или аудио файлове през Usenet, имате нужда от специален клиент, наречен Newsreader. Има безплатни читатели за новини като SABnzbd, които можете да изтеглите и използвате на PC, Mac или Linux. Въпреки това Newshosting и други първокласни Usenet услуги предоставят на своите потребители безплатни клиенти на Newsreader.

В случай, че решите да използвате SABnzbd или други безплатни Newsreaders, ще бъдете подканени да въведете потребителското име на Usenet, паролата и NNTP сървъра по време на процеса на настройка. Адресът на NNTP сървъра може да бъде намерен на уебсайта на вашия доставчик на Usenet.

Стъпка 3: Намиране на съдържание за изтегляне

За да търсите и намерите видеоклипове или аудио файлове, които да изтеглите чрез Usenet, ви трябва група за новини, която по принцип индексира Usenet файлове. Отново Newshosting Newsreader ви спестява всички усилия. Можете просто да търсите какви файлове искате да изтеглите чрез приложението им.

Как да използвате Usenet – VPN за добавена поверителност

Повечето доставчици на Usenet не водят регистрационни файлове и предлагат SSL криптиране. Можете обаче и вие използвайте VPN, за да постигнете още по-високо ниво на криптиране. VPN също предотвратява скоростта на изтегляне на вашата новинарска група от вашия интернет доставчик. Накратко, използването на Интернет, докато сте свързани с VPN, е много по-добре, отколкото без него.

VPN е виртуална частна мрежа. Когато се свържете с VPN сървър, вие по принцип криптирате целия си Интернет трафик. Така ще можете да го направите използвайте интернет анонимно. Няма повече подслушване на ISP. Подготвих списък на топ доставчици на VPN, с които можете да използвате заедно с Usenet.

Полезни връзки

 • Какво е Usenet?
 • Usenet срещу торенти в сравнение.
 • Как да предавате Usenet на Kodi?
 • Законно и безопасно за използване е Usenet?

Първи стъпки с Usenet – приключване

Като начинаещ Usenet може да откриете някои аспекти на използването на този метод, за да изтеглите трудно за разбиране. Нещата стават много по-лесно, след като все пак разберете. Не се колебайте да публикувате коментар по-долу, в случай че се нуждаете от допълнителна помощ за започване на работа с Usenet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map