Lösenordstyrka Meter


Som vi alla vet, lösenord skapas för att behålla det som är privat, privat. Vissa av er har dock inte en tendens att skapa goda lösenord som de slutar kompromissa med vad de håller kära online. Genom att skapa ett hårt lösenord kan du spara mycket problem i detta farliga internetord. Men hur kan du vara säker på att det är ett bra lösenord? Tja, enkelt, använd en TheVPNGurus lösenordsstyrkemätare. Här är allt du behöver veta.

theVPN.guru Password Meter

Hur man använder en lösenordsstyrkemätare

Lösenordsstyrkemätare är indikatorer som testar hur starkt ett lösenord är när det anges av en användare. Det visar hur motståndskraftigt lösenordet är och hur lätt det kan knäckas eller hackas. Men de resultat du får kommer inte slumpmässigt, det finns ett visst kriterium denna mätare använder. Det har regler för att tilldela poäng om ditt lösenord är tillräckligt starkt eller inte. Detta inkluderar en fullständig kombination av symboler, siffror, versaler och versaler. Om du använder namn, nummer i följd och sådana kommer poäng att dras av och du får ett dåligt resultat.

Du får olika färger när lösenordet rankas upp eller ner. I de flesta fall betyder den röda färgen att den lätt kan hackas så var försiktig. Å andra sidan är den gröna färgen en “Go” när det gäller hur säkert ditt lösenord är. Så om du vill veta exakt hur en Password Strength Meter fungerar kan du kolla vad som presenteras nedan:

1. Först, när du är på Password Meter-sidan, ser du detta.

Guru Password Generator2. När du har skrivit in ditt lösenord får du resultaten i färg. Och en kommentar kommer att läggas till nedan för att visa hur stark den är. Det finns fyra nivåer i lösenordsmätaren:

Röd: När ditt lösenord är mycket svagt och kan hackas nästan utan ansträngning.

Rött lösenordOrange: Detta är en indikation på att du skickar in ett säkrare lösenord men fortfarande inte tillräckligt.

Orange lösenordGul: När lösenkoden är lite bättre men ändå väldigt lätt att få tag på.

Gult lösenordLjusgrön: Nu är ditt lösenord bra att använda. Men du kan göra det ännu bättre.

Ljusgrönt lösenordMörkgrön: Lösenordet du angav är helt säkert. Ingen kommer att kunna knäcka det.

Mörkgrönt lösenord3. Kopiera slutligen ditt lösenord genom att klicka på den här ikonen.

Kopiera nytt lösenord

Hur du håller ditt lösenord säkert?

Lösenordstyrka mätare är effektiva för att ge ett wake-up call för användare att komma med starka lösenord för viktiga konton. Många populära webbsajter började inkludera sådana mätare på sina sidor för att uppmuntra internetanvändare att skapa starkare lösenord. Dessa mätare visas ofta med visuella mätare som ofta är färgkodade och anger om lösenordet du har valt är svagt eller starkt baserat på webbplatsens policy.

Men så bra som det är räcker det inte. Även med ett anmärkningsvärt hårt lösenord kan du bli komprometterad av hackare och cyberbrottslingar. Det är därför du bör vidta extra försiktighetsåtgärder när du öppnar dina konton.

Skydda ditt lösenord

Förutom att skapa ett starkt lösenord, finns det saker du behöver göra eller undvika att göra. Här är en snabb omfattande titt på saken till hands:

1. Om du äger flera konton och du är för lat för att komma med olika lösenord kommer det att komma tillbaka och hemsöka dig senare. Du måste skapa mer än ett lösenord för att hålla dig säker. Annars, om ett konto blir hackat, kommer alla de andra att äventyras.

2. Vi säger att kvalitet kommer över kvantitet. Nåväl, i detta fall råder mängden. Försök att göra ditt lösenord mer än 12 tecken långt. Det här är ganska bra och kan göra högre poängmätare.

3. Ta inte med ditt namn eller familjnamn i ditt lösenord. Det är det första som en hackare kommer att tänka på när de försöker få tag på ditt konto.

4. Spara inte dina data när du använder webbläsare. Några av dem kommer att be dig spara dina inloggningsuppgifter, säg bara nej.

5. Vad du än gör, undvik att skicka in dina lösenord på någon annans dator. Det inkluderar naturligtvis datorer i bibliotek och internetkaféer.

6. Offentlig Wi-Fi kan vara väldigt farligt, särskilt om du använder ditt bankkonto. Så jag väntade på att gå hem och kolla mitt konto där. Eller helt enkelt, använd a Virtuellt privat nätverk.

7. Någonsin hört talas om Lösenordshanterare? Dessa applikationer lagrar dina lösenord så att du inte glömmer dem i framtiden. Det är ganska bra om lösenordet du skapade var mycket svårt att komma ihåg.

8. Använd en säker webbläsare, särskilt när du besöker finansiella webbplatser. Jag rekommenderar att du går inkognito varje gång du gör det.

9. Ändra ditt lösenord regelbundet. Ge det som 5 veckor och ändra några kombinationer.

10. Aktivera alternativet för tvåstegsverifiering. Detta är mycket viktigt om du vill veta när ditt konto har hackats och används på en annan enhet.

11. Lås dina enheter när du är borta. Låt dem inte vara öppna för någon att kontrollera vad du har lagrat.

12. Se upp för phishing-e-post. Dessa inkluderar länkar som hjälper till att hacka din enhet. Om en länk från din bank skickas till din e-post, föreslår jag att du besöker webbplatsen manuellt. Klicka aldrig på länkar.

13. Skicka inte dina kontouppgifter via SMS eller e-post. Varför vill du göra det trots allt??

14. Välj dina applikationer noggrant. Hackare modifierar dessa appar för att skörda data från de användare som laddar ner dem.

15. Håll allt uppdaterat, inklusive ditt operativsystem och antivirus.

Lösenordstyrka Meter – Summing Up

Om du vill ha ditt lösenord säkert, bör du börja din resa genom att skapa en stark första. Lyckligtvis kan Password Strength Meter hjälpa dig göra det enkelt. Vänta bara tills baren träffar den mörkgröna zonen så är du redo. När du är klar följer du stegen som jag gav dig ovan för att säkra lösenordet du skapade. Det är allt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map