Är Hola lagligt och säkert att använda?

Är Hola säker? Nej. Det faktum att det är en otäck och farlig “VPN” -leverantör är ingen stor hemlighet. Varje internetsäkerhetswebbplats, VPN-granskningswebbplats och gemenskapsbaserat säkerhetsforum har varit vaksamma med att rapportera om farorna med Hola. Trots detta använder många människor det fortfarande, kanske inte medvetet om alla de risker Hola medför för deras integritet och säkerhet online.

Är Hola säkert att använda?

Är Hola säkert att använda?

Hola är inte säker. Inte ens lite. Här är en omfattande lista över skäl till varför du bör avinstallera Hola just nu.

Hola: Inte riktigt en VPN

Hola marknadsför sig som en VPN-leverantör som erbjuder en gratis plan och en premiumplan. Sanningen är att Hola inte är VPN. Inte ens i närheten.

För att starta krypterar Hola inte dina data. Detta är en primär funktion av ett VPN och en nödvändig funktion av sekretess- och säkerhetsskäl.

Nästa VPN-funktionalitet som Hola inte levererar är omdirigering av trafik. VPN: er fungerar genom att dirigera din trafik igenom en säker tunnel på en av deras servrar. Hola gör inte det. Faktum är att Hola inte ens har servrar att göra det med. Vad den gör är att dirigera din trafik till en annan användares dator. Du kommer slutligen att använda bandbredden och den offentliga IP-adressen för den användaren medan någon annan kommer att använda din.

Den här typen av riktning säkerställer inte din trafik. Det hindrar inte tredjeparter från att spionera eller övervaka din internetanvändning. Det döljer inte dina onlineaktiviteter. Allt det gör är att stöta dem på någon annan och stöta någon annans trafik på dig.

Betyder det att Hola inte kan hjälpa dig att blockera begränsat innehåll? Nej. Om du använder någon annans IP kan du komma åt den personens lokala innehåll. Hola blockerar dock inte Netflix, BBC eller någon webbplats som söker efter proxyservrar.

Den korta versionen av det här stycket är att Hola inte är ett VPN. Det är en proxy. Fullmakten gör ingenting för att hålla dig säker och privat på nätet.

Farorna med Holas Peer-to-Peer-nätverk

Som jag förklarade ovan är Hola en proxybaserad tjänst, inte en VPN.

Med det sagt, låt mig förklara exakt hur Hola fungerar.

När du laddar ner Hola och ansluter till dess nätverk är du i huvudsak ansluten till ett P2P-nätverk. Samma som med Torrenting blir du både klienten och servern. Du kan använda någon annans dator och IP och de kan göra samma sak med dig. Det betyder att du använder en främlinges bandbredd precis som en främling kan använda din bandbredd.

Hittills inga krypteringar, ingen tunnling och du tillåter aktivt andra att ansluta till din dator. Hola hävdar att delning av IP via Peer-to-Peer-nätverket är säkrare och anonymt än att använda kryptering av militär kvalitet, men sedan har detta på deras FAQ-sida:

Lägg märke till denna specifika mening: ”Som med alla nya tekniker, förutom de fördelar det ger det kan finnas lösningar”. Så även om Hola inte medger att säkerheten i deras P2P-nät enkelt kan komprometteras, tog det sig tid att frikänna sig från eventuell skuld. Mycket skuggig.

Inte alla användare är födda lika

En annan sak som Hola begravde djupt på sin FAQ-sida utan att förklara konsekvenserna är att premiumanvändare inte behöver dela sin bandbredd.

Japp. Om du betalar Hola 5 $ per månad köper du tekniskt bandbredd för andra för ditt eget personliga bruk. Premium Hola-användare kan använda P2P-nätverket utan att delta i det.

Så här motiverar Hola denna särskilt upprörande aspekt av deras tjänst:

“För kommersiellt bruk av företag, levererar Hola liknande routningsfunktioner genom Hola-nätverket mot en avgift … Mängden trafik som Hola passerar genom en peer i sitt nätverk per dag i genomsnitt är mindre än 20 sekunders YouTube-klipp. Premiumanvändare av [nätverket] betalar en månatlig prenumeration och använder i gengäld bara nätverket och bidrar inte till det med sina lediga resurser. ”

Låter bra, eller hur? Jag menar … trafiken uppgår till mindre än ett YouTube-klipp, så det borde vara ok. Höger? Fel.

Hola kontrollerar inte på något sätt vad sina premiumanvändare gör med sin anslutning. Med andra ord, Hola begränsar inte vad dess betalade kunder gör med din IP och din bandbredd. Hur exakt översätter det till knappt all trafik som passerar sina nätverk? (Ledtråd: det gör det inte.)

TLDR: Hola säljer din bandbredd till sina faktiska kunder. Din information (trafik) dirigeras till andra användare via en proxy med nollkryptering. Det finns bokstavligen inget säkert eller privat om hur Hola fungerar. Hola är inte säker.

Farorna med att dela / sälja bandbredd

Här är en lista över orsaker till varför Hola primär funktion som ett P2P-nätverk borde vara tillräckligt med anledning för dig att avinstallera:

  • Någon ansluten till din dator kan använda alla dina uppgifter.
  • De kan bromsa dina internethastigheter.
  • All olaglig aktivitet som görs under denna anslutning kommer att tillskrivas din IP. Din IP är inte dold och kan spåras direkt tillbaka till dig.
  • Någon som är ansluten till din dator kan enkelt köra program på ditt system (inklusive en rootkit).

Hola’s Army of Botnets

Botnet är ett nätverk av datorer som har infiltrerats / infekterats av en hacker. Vanligtvis skickar hackaren skadlig programvara till en hel lista med internetanvändare. Alla som slutar installera skadlig programvara (utan att de vet det, naturligtvis) kommer att förvandla sitt system till en bot i hackarens botnet-armé.

Detta ger hackaren kontroll över alla dessa infekterade enheter, vilket gör att han / hon kan starta attacker, mestadels DDoS-attacker, med alla dessa system.

Hola gör exakt samma sak. Istället för att av misstag installera skadlig programvara går Hola-användare aktivt med i detta P2P-nätverk genom att installera Hola-programvaran. Det finns faktiskt definitivt bevis på att Holas användare är en del av ett botnet. Eftersom denna “leverantör” fungerar på grundval av delning av P2P, är detta en sårbarhet som aldrig kommer att åtgärdas.

Det här är vad Vectra, ett cybersecurity-företag, hade att säga om Hola efter att de analyserade programvaran:

”När de analyserade Hola fann forskare i Vectra Threat Labs att Hola förutom att bete sig som ett botnet innehåller en mängd olika funktioner som nästan verkar vara utformade för att möjliggöra en riktad, mänskedriven cyberattack på det nätverk där en Holas användares maskin bosatt.”

Vectra fortsatte med att förklara att:

  • Programvaran kan ladda ner och installera vad den vill utan din vetskap.
  • Den innehåller en inbyggd konsol som kan döda löpande processer, ladda ner och köra en fil samtidigt som man går förbi antivirusprogram och får åtkomst till / skicka innehåll till vilken IP-adress som helst..
  • Är full av skadlig programvara.

Hola och Luminati

Vad många Hola-användare inte vet är att företaget har en annan tjänst specifikt för företag och företag som heter Luminati. Den anger att företag använder Hola-nätverket för att kolla upp sina egna webbplatser från olika IP-adresser och köra konkurrentanalys utan att avslöja sin identitet. Företagen betalar dock per gigabyte, vilket är lite konstigt.

För att köra igenom en gigabyte måste du göra sättet mer än att “kolla in på din webbplats”. Tekniskt sett säljer Luminati bandbredd. Din bandbredd.

Men det blir ännu värre. En organisation som heter Adios Hola kontaktade Luminatis kundsupport för att ta reda på hur de hindrar sina kunder från att göra något olagligt med bandbredden de köper.

Livechattagenten gjorde det mycket tydligt att Luminati inte vet vad sina kunder gör med den köpta bandbredden. De svarade faktiskt specifikt med ”vi erbjuder helt enkelt en proxyplattform. Vad du gör med det, är upp till dig “och” vi har ingen aning om vad du gör på vår plattform “.

Så Luminati säljer Hula-användares bandbredd till alla som skulle betala och gör ingenting för att se till att de använder det lagligt.

Hola loggar mycket av din information

Om du behöver ännu mer övertygande om att Hola inte gör något för att skydda dig, här är en lista med all användarinformation som den loggar, som alla nämns i Holas sekretesspolicy:

  • Loggdata: webbläsartyp, besökta sidor, tid på sidor, åtkomsttid, åtkomstdatum.
  • Personlig information: IP-adress, namn, e-postadress, skärmnamn, betalnings- och faktureringsinformation, “och annan information”.
  • Information om socialt nätverk (för användare som registrerar sig via ett socialt nätverkskonto): Fullständigt namn, hemadress, e-postadress, födelsedatum, profilbild, vänlista, personlig beskrivning och “all annan information som du gjorde offentligt tillgänglig på sådant konto”.

Med andra ord, Hola loggar allt om dig.

De anger också specifikt att de delar all denna information med tredje parter:

“Vi kan lämna ut personlig information till andra betrodda tredjepartsleverantörer eller partners … Vi kan också överföra eller lämna ut personlig information till våra dotterbolag, anslutna företag.”

Hur är detta säkert eller privat? (Det är inte, bara så att vi är tydliga.)

Bästa Hola-alternativ

För att upprepa vad jag har sagt i hela denna blogg: HOLA ÄR UNSAFE. ANVÄND INTE DENNA TJÄNSTEN.

Använd dock en trovärdig och pålitlig VPN-tjänst. Din integritet och din säkerhet är av yttersta vikt under denna dag. Det finns flera giltiga VPN: er som fungerar som bra alternativ för Hola utan att sätta dig, dina data eller din bandbredd i riskzonen.

Är Hola Safe – Slutliga tankar

Jag tror att det är säkert att säga att Hola inte är säkert eller säkert. Det är inte en VPN, trots vad den marknadsför sig själv. Det deltar också i några ganska skuggiga aktiviteter med användarens data och bandbredd, vilket sätter alla i Hola-nätverket för evig risk. Om du är en Hola-användare avinstallerar du den ASAP och kör en grundlig programvara för skadlig programvara och virus på ditt system. Kom ihåg att alltid gå med en trovärdig VPN-tjänst och kontrollera sekretesspolicyn för all programvara du använder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me