Är NordVPN säkert att använda?

Även om det har blivit nödvändigt att ha ett VPN för att upprätthålla onlinesäkerhet, är inte alla VPN: er säkra att använda. Vissa VPN kan till och med äventyra din säkerhet och kränka din integritet online snarare än att säkerställa det. Det är därför vi är här för att utforska NordVPNs säkerhetsfunktioner och huruvida du kan komma i problem när du är ansluten till NordVPN-servrar.

Är NordVPN säkert?

Är NordVPN säkert?

NordVPNs sekretesspolicy

Hur kan en leverantör med en dubbel VPN-funktion inte vara säker att använda? En dubbel VPN ger dig extra anonymitet för att dirigera din trafik genom inte en utan två VPN-servrar. NordVPN har gjort speciella “P2P-servrar” som är avsedda för att hålla dina torrentaktiviteter säkra och privata. När det gäller sekretess ber NordVPN bara om en e-postadress och ett lösenord när du skapar ett konto. NordVPN: s integritetspolicy förklarar att den inte loggar någon användaraktivitet.

“NordVPN lagrar inte anslutningsstämplar, sessioninformation, begagnad bandbredd, trafikloggar, IP-adresser eller annan data.”

NordVPN säger också att det inte spårar användare. Deras tjänstevillkor anger följande:

”NordVPN garanterar a strikt no-logs policy för NordVPN-tjänster, vilket betyder att dina aktiviteter som använder NordVPN Services tillhandahålls genom automatiserad teknisk process, inte övervakas, registreras, loggas, lagras eller skickas till någon tredje part. “

NordVPNs säkerhetsfunktioner

I korthet har NordVPN investerat mycket i säkerhet och använt industristandardkrypteringsalgoritmer för att säkerställa säker surfning. NordVPN erbjuder en VPN-tjänst till ett överkomligt pris som ger användare möjlighet att surfa på webben anonymt och säkert. Här är några av de funktioner som NordVPN har:

  • Kill Switch: NordVPN-programvaran dödar din anslutning automatiskt om din VPN-anslutning minskar. Den blockerar din enhet eller avslutar vissa program från att komma åt internet.
  • DNS-läckskydd: NordVPN har vidtagit stora åtgärder för att skydda dig och förneka sådana läckor.
  • Lök över VPN: För ett extra lager skydd erbjuder NordVPN dig möjlighet att dirigera din trafik först genom deras VPN och sedan skicka den till Onion Router.
  • SmartPlay: Den här tekniken säkerställer att du har åtkomst till mer än 400 geobegränsade strömningstjänster.
  • Dubbel Dataskydd: Det kedjar din anslutning via två VPN-servrar. Detta betyder att dina data krypteras två gånger tack vare DoubleVPN-funktionen.
  • OpenVPN: OpenVPN kommer med 256-AES-CBC med en 2048bit Diffie-Hellman-nyckel.

Gå gärna igenom vår djupgående NordVPN-granskning för mer information om vad denna VPN-tjänstleverantör har att erbjuda.

NordVPN Location

Platsen för en VPN-tjänst är av största vikt. Den avgör om myndigheter har rätt att be en VPN om loggrapporter eller inte. Det rekommenderas alltid att registrera dig hos en VPN-leverantör som inte faller under 5-ögons jurisdiktion.

När det gäller NordVPN är deras huvudkontor baserat i Panama. Det innebär att användare inte behöver oroa sig för att deras regering ska få tillgång till sin surfhistorik på grund av att lagarna om lagring inte gäller i Panama.

NordVPN i aktion

NordVPN har förmågan att gå under radarn för både Netflix och Kina, vilket är en stor prestation inom VPN-industrin. Dessutom försäkrade en representant från NordVPN oss om att företaget inte sätter in annonser i användarnas webbtrafik; det tjänar inte heller på försäljningen av användardata.

NordVPN Sekretesspolicy

När det gäller de uppgifter som samlas in berättade företagets representant till kunden att NordVPN bara samlar in aggregerad app-kraschstatistik och frivillig diagnosdata. Representanten betonade också att NordVPN inte samlar in någon personlig identifierbar information. Du hittar all denna information i företagets integritetspolicy.

Är NordVPN säkert att använda? – Den slutliga domen

Ja, NordVPN är en av de säkraste VPN-tjänsteleverantörerna du kan registrera dig med. NordVPN är en solid produkt med ett fantastiskt användargränssnitt som värderar integritet och anonymitet. Om du letar efter ultimata integritet och säkerhet kan NordVPN bevilja dig just det. Det finns många sekretessalternativ och funktioner och du kan aktivera dem alla med ett knapptryck. Ändå, om du vill titta på några andra alternativ innan du går in på detta VPN, kan du alltid kolla in vår lista över de bästa NordVPN-alternativen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me