Bästa krypteringsprogramvara och appar 2020

Datasäkerhet blir alltmer ett stort problem för företag och individer världen över. Med en snabb ökning av antalet hackinghändelser som inträffar över hela världen är ingen helt riskfri. Men det finns ett sätt du kan skydda dina data och se till att de inte faller i fel händer – kryptering.

Bästa krypteringsprogramvara och appar 2018

Bästa krypteringsprogramvara och appar 2020

Säkerhetsbrott och hacks har blivit en mycket vanlig sak i dagens värld. Eftersom majoriteten av världen transaktioner online lagrar företag som banker, finansiella hus, försäkringsorganisation regelbundet klientdata. Dessa personliga informationsbitar är extremt attraktiva för hackare och de kan göra mycket skadlig användning av denna information.

Otaliga kreditkorts- och betalkortnummer, bankuppgifter, personnummer etc. kan mycket enkelt förvärvas av skadliga enheter. Situationen med tredje part är definitivt mycket värre. Även om de inte direkt fraröjer dig dina pengar, samlar de indirekt in en hel del information relaterad till dig. Dessutom är de glada att sälja dina data till annonsörer eftersom det gör dem stora pengar.

Du kan dock stoppa alla dessa attacker på dina personuppgifter genom att helt enkelt kryptera dem. För att hjälpa dig förstå hur du kan optimera din online-säkerhet har vi kommit med följande lista. De tre programverktygen som vi nämner nedan är de bästa och lättast användbara för komplett datakryptering.

Topp 7 krypteringsprogramvara från 2020

Majoriteten av krypteringsverktygen fungerar genom att samla all data på ett ställe och sedan säkra det genom kryptering. Men nu finns det programverktyg som gör att du kan göra mycket mer än så. De underlättar filer och dataskydd utan att hämma enhetens prestanda eller minska dina internethastigheter.

Låt oss börja med listan:

1. VPN: er

VPN står för Virtual Private Network. Det är en mjukvara som används för att skapa en säker anslutning eller kanal som kan upprätthålla integriteten för någon form av kommunikation. Så krypteringsprogramvara som bara skyddar data på din disk lämnar dina överförda data oskyddade.

Däremot krypterar VPN: er alla dina data från källan till destinationen. Det betyder att om det finns en spion som försöker sniffa dina detaljer kommer de inte att få några användbara resultat. Utan dekrypteringsnyckeln finns det inget sätt att fånga upp och förstå din kommunikation.

De bästa typerna av VPN erbjuder 256-bitars AES-kryptering. Utöver detta använder de också de senaste tunnelprotokollen och säkerhetsåtgärder för att dirigera dina data och hålla dem säkra. Läs om de bästa VPN: erna här.

2. VeraCrypt

VeraCrypt är ett mycket populärt krypteringsverktyg som erbjuder krypteringsalternativ på affärsnivå för viktig information.

Det är också mycket enkelt att använda och gör jobbet genom att lägga till krypteringsskyddade lösenord för partitioner och data. Allt som användaren behöver göra är att tillhandahålla viss specifik information om relevant information. Detta inkluderar storlek, volym, destination på enheten och speciella hash-algoritmer. När programmet är gjort blir programmet ditt säkert som möjligt.

Det bästa med VeraCrypt är dess immunitet mot direkta attacker. Detta innebär att dina data inte kan nås av någon som inte har lösenordet. Du kan prova basversionen av programvaran utan förändring. Om du redan använder ett VPN för att skydda dina data är det bäst att skydda din hårddisk också.

3. Mapplås

För kryptering av mobila enheter är mapplås enkelt det bästa alternativet. Denna programvara skyddar alla dina personuppgifter som filer, foton, kontakter, videor, påminnelser etc. Samtidigt packar mapplås några ytterligare säkerhetsfunktioner. Tillsammans med kryptering erbjuder det locklösenord, loggar på osäkra inloggningsförsök, hackande avskräckningar, säkerhetskopiering av lösenord och till och med anmälningar om angrepp om brute-force attacker. Du kan få basnivåprogramvaran gratis medan det också finns en pro-nivå som erbjuds.

4. AxCrypt

AxCrypt är idealiskt för att kryptera filer för små team och personer. Det är ett välkänt faktum att fri programvara aldrig kan fungera lika bra som betalade. AxCrypt bevisar detta förutsättning och mycket mer.

Som specialist på kryptering för en person eller en liten grupp fungerar det riktigt bra. AxCrypt erbjuder alternativ för 128-bitars och 256-bitars AES-kryptering. Vid sidan av erbjuder det molnlagringsfaciliteter med automatisk skydd aktiverad på tjänster som Google Drive eller Dropbox.

För närvarande erbjuder AxCrypt många språkalternativ inklusive engelska, spanska, ryska, franska och nederländska etc. Appen erbjuder också lösenordshantering och kan ge åtkomst med dedikerade smartphone-appar.

5. BitLocker – En hårddiskskrypteringsspecialist

BitLocker erbjuder komplett diskkryptering genom de senaste Windows-operativsystemen. Med stöd för AES (128 och 256-bitars) kryptering är dess primära användning i total hårddiskkryptering. Detta verktyg har fått beröm för sin användarvänlighet och dess omedelbara tillgänglighet för personer som använder Windows OS.

Den här programvaran används för att förhindra obehörig åtkomst till all data på de ursprungliga hårddiskarna. Men det är för närvarande bara tillgängligt på Windows, XP Vista, 7 & 8, och kan göra kryptering på hårddiskar men inte internetaktiviteter.

6. 7Zip – Ytterligare en programvara för kryptering av skrivbordsmappar

Många användare behöver inte fullständig diskkryptering. De vill hellre bara säkra data som är avsedda att överföras online. 7Zip erbjuder ett genomförbart alternativ i detta avseende. Det är lätt och väldigt lätt att använda. Programvaran kan extrahera de flesta arkiv och kan också användas för filkryptering. Den använder också ett bra kompressionsformat.

72zip är för närvarande endast tillgängligt i Windows och Linux. Det kan inte heller kryptera aktiviteter online. Du kan dock använda 7Zipfor-krypteringsfiler som ska skickas via e-post.

7. Vissa säkra

SomeSafe har utformats för att kryptera filer lagrade i molnet. Dess mål är att minska riskerna för hack på molnbaserade filer och har fullständig branschöverensstämmelse.

Med det här verktyget kan du spara och överföra alla typer av filer inklusive dokument, chattar, bilder, videor etc. Det garanterar också att dessa filer inte kan fångas upp av någon. Appen låter dig också arbeta tillsammans och interagera med andra och erbjuder krypterad kommunikation.

SomeSafe erbjuder automatiska funktioner för direkt databas- och appkryptering för företag. Programvaran är för närvarande tillgänglig för kostnadsfri prövning och erbjuder dessutom ett månatligt prenumerationsalternativ.

Bästa krypteringsprogram – Wrap Up

Nu behöver du uppenbarligen inte använda alla de bästa krypteringsapparna som vi har föreslagit ovan. Men om du värdesätter din online-säkerhet måste du lägga till ett extra lager av kryptering för att skydda alla dina känsliga uppgifter. Förhoppningsvis har vår lista över bästa krypteringsprogramvara gett dig en bättre uppfattning om hur du kan uppnå det.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me