Hotspot Shield VPN Bug gör tjänsten osäker

Är Hotspot Shield VPN säkert att använda? I en tid av onlinehot är Internetanvändare redo att använda alla tillgängliga medel för att skydda sig själva. De är till och med redo att sparka ut pengar för att skydda sig själva online och skydda deras känsliga data från hackare och andra cyberbrottslingar. Från våra internetleverantörer till myndigheter till vår granne, kan alla enkelt smyga på vår privata information online. Hotet om skadlig programvara är inte heller mindre. Det är anledningen till att virtuella privata nätverk har blivit så populära i dag, även om de inte är en ny teknik. Trots att de har funnits länge är VPN: er mer populära än någonsin i dag. Detta kommer i en tid då hot bara fortsätter att öka med språng och gränser.


Hotspot Shield VPN Bug gör tjänsten osäker

Hotspot Shield VPN Bug gör tjänsten osäker

VPN: er är fantastiska

VPN är ett användbart verktyg. När det har installerats på din enhet kan en VPN maskera din IP-adress för att hålla din identitet dold, hjälpa dig att kringgå Internetcensur genom att förfalska din plats och hålla dina data krypterade och skyddade mot cyberbrottslingar.

För närvarande finns det inget bättre alternativ till ett VPN när det gäller att skydda din online sekretess. Det finns betalade VPN: er och de som kommer gratis eller för ett otroligt lågt pris. Om du installerar ett premium-VPN på din enhet kan du vara säker på att få ett helt skydd mot externa hot.

Men vad händer om VPN själv gör dig sårbar för hot på nätet?

Så är fallet med Hotspot Shield VPN, ett populärt virtuellt privat nätverk som används av många Internetanvändare. Det har nyligen visat att VPN-programvaran lider av en sårbarhet som gör det möjligt för hackare och cyberbrottslingar att identifiera användarens plats. Detta innebär att felet i programvaran inte tillåter användarens IP-adress att maskeras. Det är en enorm brist för en VPN. Detta är inte första gången Hotspot Shield har kommit under rampljuset av fel skäl. Redan 2017 fångades de med att sälja sina användares data till tredjepartsannonsörer. 

Denna brist upptäcktes först av Paulos Yibelo, en säkerhetsforskare, som märkte att felet ligger bakom läckande känslig användardata, som inkluderar landet där användaren befinner sig och namnen på deras Wi-Fi-nätverk. Felet kanske läcker mer identifierande information, även om det inte är klart ännu.

Uppgifterna som läcker ut räcker emellertid för att låta en tredjepart hitta den exakta positionen för användaren. Det kan också tillåta dem att bestämma användarens faktiska IP-adress. I det ögonblick som en användares IP-adress avslöjas finns det ingen integritet längre. Även efter att ha använt ett VPN kan Hotspot Shield-användare möta sådana faror.

The Bug Leaves You Exposed

Det faktum att felet i programvaran skulle kunna utnyttjas för att ta reda på användarens WiFi-nätverk och IP-adress har bekräftats av flera personer. Nyheten är ett stort slag för VPN-tjänsten, som är tänkt att hålla användardata säkra och anonyma, snarare än att läcka identifierande information.

För att förbli säker online rekommenderar experter människor att använda ett VPN som endast tillåter utgående anslutningar till Internet. Det är mycket viktigt att se till att VPN som du använder eller planerar att använda inte tillåter inkommande anslutningar. VPN: er som installerar proxyservrar och tillåter inkommande anslutningar bör hållas borta från eftersom inkommande anslutningar tillåter tredje parter att få tillgång till din enhet.

Ingenting är gratis

Viktigast av allt är att användare alltid måste välja ett välrenommerat betalt VPN istället för att välja gratis tjänster. De flesta gratis och billiga VPN: er håller flytande genom att samla in och sälja användardata till tredje part.

Även om det är frestande att välja något gratis eller billigt till en början, sätter detta dina känsliga uppgifter i riskzonen. Många gratis eller billiga VPN har visat sig logga in användardata oetiskt. Vissa säljer till och med användarnas IP-adresser och samlar i hemlighet personlig information för att sälja till tredje part.

Att skära det löfte det gjorde rätt i halva!

Du måste ha lagt märke till att gratis VPN: er stöds av annonser. Det är anledningen till att de samlar in användardata – för att sälja till reklampartners som sedan betalar dem för det. Det är så gratis VPN upprätthåller sin verksamhet. Hotspot Shield är en gratis VPN, som också är mycket populär. Men förra sommaren var det i problem. Det visade sig att det loggar användardata efter att ha lovat anonymitet och en tjänst utan loggning. Det som är ännu mer oroande är att över 50 000 000 människor har laddat ner appen Hotspot Shield från Google Play Store ensam!

Välj din VPN-tjänst klokt för att hålla dina data säkra online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map