Hur du säkrar din smarta tv

Den nya vågen av digital-tv har fått alla att flytta från den traditionella lönen när du tittar på kabel-tv-metoden, till online-streaming och live-sändningar eftersom de två har visat sig vara en mycket billigare form av underhållning. Med tiden har vi sett bigwigs som Netflix etablera sig som en pålitlig källa för TV-innehåll som filmer och serier, och deras tittarskap fortsätter bara att växa när människor från hela världen gradvis växlar mot onlineinnehåll. Men ny teknik har alltid sin nackdel också. När det gäller smarta TV-apparater finns det alltid en chans att en cyberkriminell går in i din Smart TV för att äventyra din integritet och din säkerhet. Med det i åtanke är det viktigt att säkra din Smart TV.

Hur du säkrar din smarta tv

Hur du säkrar din smarta tv

Om du planerar att köpa en ny uppsättning elektronik snart, finns det ingen bättre tid att se till att du får en Smart TV som en uppgradering till ditt hemunderhållningssystem. Om det kanske inte är något av de objekt som finns på din lista, kan en Smart TV-låda kanske vara en mer smakfull lösning. De mest populära är Android TV-lådor. Detta beror främst på Kodi-applikationen som du kan köra på den och få tillgång till ett av världens största innehållsbibliotek..

Med de nya framstegen inom TV-tekniken finns det ett par risker som dyker upp, särskilt på grund av en osäker internetanslutning.

Din Smart TV kan hackas

Din Smart TV-anslutning till Internet gör den faktiskt lika sårbar för de flesta virus och skadliga program som finns på nätet som alla andra Internet-länkade enheter. Smart TV-apparater kan också nås på distans och hackas, med hackare som stjäl information som dina inloggningsuppgifter till olika appar, webbplatser och tjänster, särskilt om du tenderar att logga in på dina konton med din Smart TV-webbläsare.

För inte så länge sedan upptäcktes ett antal sårbarheter i en rad Samsung TV-apparater som gjorde dem mottagliga för online-angripare. Forskare blev chockade över att ta reda på hur länge en hacker skulle kunna hålla åtkomst till Smart TV utan någon form av upptäckt från användaren. Mindre diskreta hackare vågar till och med våga för att skapa kontroll över din Smart TV genom att göra saker som:

 • Slå på webbkameran och spionera på dig.
 • Åtkomst till data lagrade på minneskortet ansluten till TV: n.
 • Få åtkomst till dina lösenord och kontoinfo.
 • Stjälla lagrad information om installerade appar.
 • Begär en lösen efter att ha låst TV: n.
 • Fjärrstyrning av TV: n.
 • Slå på mikrofonen och avlyssna dina konversationer.

För att förhindra dessa och andra typer av scenarier finns det ett par saker du måste vara medveten om när det gäller cybersäkerhet, samt hur du bäst kan hålla din Smart TV säker. En av de saker som människor kan göra för att försöka förbättra sin säkerhet skulle vara att se till att ingen av deras enheter är anslutna tillsammans. Du vill inte att någon ska få tillgång till din bärbara dator eller din mobila enhet via din smarta TV.

En annan sak som människor borde ha i åtanke är den omsorgsnivå som krävs för deras Smart TV-låda. Baserat på deras förmåga att ansluta till Internet kan Smart TV-lådor också användas för att tappa information baserad på din användning. Kom ihåg att dessa enheter har en appbutik som gör det möjligt för användare att ladda ner och installera appar som liknar dem som finns på smartphones.

Hur du skyddar din Smart TV

Det finns ett antal direkta steg som du kan notera och tillämpa för att skydda din Smart TV. Några av dem inkluderar:

 • Använd VPN PÅ din Smart TV: Med ett virtuellt privat nätverk kan du kryptera all din Internet-trafik och dölja din offentliga IP-adress online. Ställa in VPN på en Smart TV är möjligt om din TV är Android-baserad. Om inte, måste du istället konfigurera VPN-anslutningen på din router. Även om installation av VPN på en Smart TV kan visa sig vara svårt i början, har det otaliga fördelar. Det lägger till ett extra lager av säkerhet till din Smart TV och tillåter dig även att kringgå regionala begränsningar för att få tillgång till strömmande appar som normalt inte skulle vara tillgängliga i din region. Ta en titt på vår lista över bästa VPN: er för Smart TV.
 • Förbättra din säkerhet med programvara: Om du använder en Smart TV-låda finns det antagligen ett antal antivirusprogram som du kan välja mellan i app store. Dessa appar bör göra det möjligt för dig att införa säkerhetsåtgärder som är avsedda att öka ditt skydd när du är online.
 • Var försiktig när du installerar appar: Det är sant att var du än kommer från dina appar kan det finnas former av skadlig programvara (skadlig programvara) förklädda som något de inte är. Titta på en apps recensioner från andra användare för att få säkerhet om hur trovärdigt en applikation kan vara innan du laddar ner den.
 • Begränsa din användning om externa lagringsenheter: Det är känt att de flesta virus och skadliga program överförs via externa lagringsenheter. För att förhindra att du smittar din Smart TV från sådant är det bättre att använda en utsedd flash-enhet som du alltid kan skanna och rengöra.
 • Koppla bort din Smart TV: När du inte använder din Smart TV är det bättre att avsluta sin online-anslutning eller stänga av den helt.
 • Gör inte allt genom din Smart TV: Även om du kan surfa på Internet via din Smart TV, bör du inte riktigt utföra känsligt arbete som att logga in på ditt bankkonto eller göra online-köp via det. Du kan göra detta med mer personliga enheter som din bärbara dator eller smartphone.

Avsluta ord om hur du håller din Smart TV säkert

Många människor känner fortfarande inte till de många angreppsmöjligheter som finns via deras Smart TV-apparater. Som en mer informerad läsare vet du nu vad som krävs för att skydda dig från alla typer av säkerhetsproblem och hur du använder din Smart TV på sätt som inte låter den hackas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map