Onavo VPN – Facebook lanserar sin egen VPN-app

Vad är Onavo VPN? Är Onavo VPN säkert att använda på Android- och iOS-enheter? Det fanns en tid då sociala medieföretag tävlade varandra om att vara på topp. Idag har scenariot något förändrats. Sociala medieföretag tävlar fortfarande mot sig själva, men den här gången handlar det om att vara den bästa VPN-leverantören. Virtuella privata nätverk har blivit mer populära än sociala medier i dag. Med alla, från Internetleverantörer till säkerhetsbyråer som spionerar på vår onlineaktivitet, har Internetanvändare letat efter medel för att skydda sig själva och deras data. Även om VPN: er ibland kan vara dyra, hindrar det fortfarande inte folk från att använda dem. För närvarande finns det inget bättre alternativ till en VPN när det gäller all-round Internet-säkerhet, men inte alla VPN-tjänsteleverantörer är lika.

Onavo VPN - Facebook lanserar sin egen VPN-app

Onavo VPN – Facebook lanserar sin egen VPN-app

Vad är Onavo VPN?

Naturligtvis finns det hård konkurrens bland VPN-leverantörer. Med tanke på VPN: s popularitet vill varje företag nu betala in på trenden. Sociala medieföretag är inte så långt efter. Facebook strävar efter att leda den här gången också genom att tillhandahålla sin egen VPN-tjänst och taktiskt omdirigera användare att installera den.

Om du inte har lagt märke till det finns det en ny funktion i Facebook-mobilappen, som leder användare till Apple-appbutiken för att ladda ner sin egen VPN, Onavo Protect. Onavo VPN var en tjänst från tredje part som köptes av Facebook 2013.

De flesta användare kanske tror att Facebook som lanserar sitt eget VPN är en mycket bekväm funktion, men företagets motiv är inte riktigt som traditionella VPN-tjänster. Många tror att Facebook bör sluta lägga ut falska nyheter och vara politiskt korrekta men detta är ett annat ämne.

Är Onavo VPN säkert att använda?

VPN-alternativet finns för tillfället i USA, Indien och Brasilien, tre av de mest folkrika länderna i världen. Den är dock endast tillgänglig på Facebooks iOS-app, vilket innebär att företaget testar funktionen med en begränsad användarbas. Tidigare hade användare i Storbritannien fått tillgång till VPN.

Först verkar Onavo vara som alla andra VPN, kryptera dina data och maskera din IP-adress för att hålla dig anonym. VPN skyddar dig från onlinehot genom att skicka dina data genom en säker tunnel mellan din dator och VPN-servern. Eftersom informationen är krypterad, även om någon lyckas komma in i ditt nätverk, kommer informationen bara att gibberish till dem.

VPN skyddar dig från alla, även från VPN själv. VPN: er ska inte lagra IP-adresser eller logga användardata. Så här upprätthåller du din anonymitet och integritet online. Onavo Protect talar dock inte om integritet. Om du läser appbeskrivningen kommer du att upptäcka att istället för att skydda dina data samlar Onavo in dem och skickar dem till Facebook.

Appbeskrivningen lyder: “För att ge detta skydd använder Onavo ett VPN för att upprätta en säker anslutning för att rikta all din nätverkskommunikation via Onavos servrar. Som en del av denna process, Onavo samlar in din mobila datatrafik. Detta hjälper oss att förbättra och driva Onavo-tjänsten med analysera din användning av webbplatser, appar och data. Eftersom vi är en del av Facebook, använder vi också den här informationen för att förbättra Facebook-produkter och -tjänster, få insikter om de produkter och tjänster som människor värderar och bygga bättre upplevelser. “

Kort sagt betyder det att Onavo samlar in dina data istället för att behålla din integritet. Appen skickar över data till Facebook för att hjälpa företaget veta vad användare gör online. Detta är en direkt kränkning av integriteten.

Vi är alla medvetna om att Facebook spionerar på användare och säljer data till reklampartners. Vad det gör med data från Onavo är inte riktigt tydligt, men det finns spekulationer om att data används för att ta reda på vilken app som är mer populär bland användare och vilken app som droppar i popularitet..

Facebook suger fortfarande upp den informationen om dig

Detta hjälper Facebook att förutsäga förvärvsmöjligheter och hjälper dem också att kopiera populära funktioner från andra appar. I princip, när du installerar Onavo på din enhet får Facebook veta vilka andra appar du använder på din telefon, även när du är utloggad. Detta är läskigt, men mycket sant.

Onavo är ett gratis VPN, och som med de flesta gratis VPN är tjänsten du får inte av högsta kvalitet. Användardata loggas ofta hemligt, tunnelprotokoll är föråldrade och det finns irriterande annonser överallt. För den bästa typen av online-skydd, få en betalad VPN. Det kan tyckas vara dyrt till en början, men det är värt det.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me