Vad är Double VPN?

Som en ny aktör till hela VPN-världen, eller till och med som en erfaren säkerhetsekspert på nätet, har du antagligen hört några saker om Double VPN. Det är en säkerhetsfunktion som inte så många VPN-företag tillhandahåller, och de få som gör det till en punkt att säga det på sin lista över bästa funktioner. Detta beror främst på att funktionen tillåter leverantörer att erbjuda en skyddsnivå som normal kryptering inte kan garantera. Det gör det mycket svårare för hackare att få tag på en VPN-anslutning som har dubbelkryptering, eftersom med sådan, nivån av tålamod och noggrannhet som krävs för att hacka igenom är nästan ouppnåelig. En så hög skyddsnivå kan säkerställa att användare styrs utan eventuella hot mot deras privata information.

Vad är Double VPN?

Vad är dubbel VPN?

Eftersom det är möjligt att det finns ett antal människor som kanske inte är lika bekanta med hur dubbel VPN alla fungerar, i denna riktlinje, kommer vi att försöka göra konceptet lite lättare att förstå, och även titta på för- och nackdelar med att använda en sådan funktion.

Hur Double VPN fungerar

Det skulle inte vara förvånande att anta att några av våra läsare kanske trodde att termen “dubbelkryptering” antydde att den normala krypteringsnivån, som är AES 256-bitars kryptering, då skulle bli AES-512. Det är faktiskt en gissning som inte är så långt borta, eftersom den enda implikationen är att samma krypteringsnivå tillämpas, men gjort det två gånger.

  Bästa krypteringsprogramvara och appar 2023

För att bättre illustrera, antar att vi har en körande VPN-anslutning som dirigeras genom en krypterad tunnel till en server som är baserad i ett land där du väljer. Den normala formen för kryptering som används skulle vara AES-256 bit. Med en funktion som dubbelt VPN läggs till i mixen dirigeras trafiken från den initiala servern till en andra som inte nödvändigtvis är baserad i samma stad eller land.

Detta skulle översätta till de redan krypterade data som krypteras på nytt, vilket skulle göra det svårt för tredje part som din ISP måste genomgå för att dekryptera. Detta resulterar också i en mycket hög nivå av anonymitet, eftersom ingen lätt skulle kunna spåra var du kan ha startat din anslutning från.

fördelar & nackdelar

Dubbel VPN kan vara oerhört användbar speciellt för människor som tycker att de behöver arbeta med svår internetcensur. Människor som journalister och politiska aktivister skulle ha stor nytta av att använda funktionen eftersom de auktoritära regimer som de normalt sett försöker dämpa är kända för att använda mycket kraft för att tona sina röster, särskilt online.

Genom att använda en normal VPN-tjänst är sådana människor inte helt skyddade från effekterna av VPN-fel som IP- och DNS-läckor. Med en dubbel VPN kan sådana misslyckanden dock inte hända, och i det oundvikliga tillfället som det gjorde, skulle bitarna av trafik som skulle avkrypteras endast peka på platsen för den första servern, vilket gör att den andra fortfarande täcker din faktiska plats.

I den mån dubbel VPN erbjuder en så hög nivå av ökad säkerhet har det två speciella nackdelar som tenderar att stänga av ett antal kunder. Det ena är det faktum att funktionen normalt bara ingår i den översta kadern av paket som erbjuds, vilket innebär att det slutar vara ganska dyrt att ha. Den andra frågan, och förmodligen den mest olyckliga, är det faktum att med en så stark krypteringsnivå tenderar din anslutningshastighet att drabbas mycket. I vissa fall är det känt att det är tillräckligt långsamt för att frustrera användare när de väntar på att en film eller direktutsändning ska buffras. Naturligtvis beror detta på ISP: s leverantörshastighet, men onödigt att säga, det vore bättre om du försäkrade att du har en stor bandbredd innan du byter till dubbel VPN.

  Dictionary Attack: Allt du behöver veta

För att försöka göra det till ett enklare alternativ att göra för användare finns det ett antal leverantörer som erbjuder en dubbel VPN-anslutning separat som standard VPN, så att du bara behöver byta till den senare i tider med svår säkerhetsbehov.

Var du kan få dubbel VPN

Den högsta leverantören som är känd för att erbjuda dubbel VPN är NordVPN. Som nämnts i vår NordVPN-granskning är det en funktion som verkligen förbättrar skyddsnivån online, och det har också varit känt för att vara ganska dyrt att implementera även för en leverantör. Icke desto mindre inkluderar NordVPN tjänsten bland många av sina andra ansedda funktioner, till exempel Internet kill switch, och det är kapacitet att stödja upp till 5 samtidiga VPN-anslutningar per användare. Tjänsten stöder också Onion via VPN, som låter dig kombinera anonymiteten som tillhandahålls av Tor-webbläsaren med NordVPNs kryptering av militär kvalitet. NordVPNs nollloggningsfunktion säkerställer att ingen av deras användares surfhistorik registreras, och det faktum att deras huvudkontor ligger i Panama gör det svårt för alla datalagare att dämpa tjänsteleverantören.

NordVPN erbjuder också DNS-läcksskydd, vilket innebär att tjänsten har vidtagit åtgärder för att förhindra att någon form av trafik “läcker” ut ur VPN-tunneln och går igenom standard-DNS-servrarna. Den här typen av funktionsfel skulle göra att din Internetleverantör är medveten om vilken typ av webbplatser du tittar på. Slutligen erbjuder NordVPN dedikerade servrar som låter dig optimera prestandan för din VPN-tjänst beroende på din användning och stöder P2P-fildelning och torrenting för dem vars primära arbete innebär stor filutbyte med stor volym.

Packa in på dubbel VPN

Att använda dubbel VPN kommer definitivt att omöjligt för en användares data att infiltreras. Fångsten är emellertid att den kan vara dyrare än du kanske trodde, och det kan verkligen bromsa din anslutning. Sådana skäl dikterar bara att att ha en sådan anslutning bör vara en utväg som bara vänder sig till när det blir absolut nödvändigt. Innan du prenumererar under en leverantör som erbjuder dubbel VPN är det bäst att se till att din anslutning är tillräckligt snabb som standard, så att den inte saktar ner till en punkt att den blir frustrerande när den nya funktionen har implementerats.  

  Allt du behöver veta om fileless Ransomware
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me