Vad är en DNS-läcka – Hur undviks det?

I dag mer än någonsin finns det så många fester som är intresserade av hur du tillbringar din tid online. Det finns regeringen för och deras många hemliga övervakningsprogram. Reklambyråer älskar också att samla in användardata och trender. Slutligen har vi cyberbrottslingar som väntar på att du loggar in på ditt bankkonto eller handlar online. Alla är nyfikna på vad du vill! Om du inte är för försiktig med din säkerhet finns det en mekanism som de kan använda för att ta reda på mer information om vad du hittar online.


Vad är en DNS-läcka - Hur undviks det?

Vad är en DNS-läcka – Hur man undviker det?

Vad är DNS?

Domain Name System, eller DNS, är en grundläggande mekanism som spelar en avgörande roll i hur Internet fungerar. I princip översätter de många IP-adresser som pekar på olika servrar (webbplatser) från en lång rad nummer, till en URL som människor lättare kommer att komma ihåg. Därför, när du skriver in ett domännamn som facebook.com, använder din dator DNS för att växla det till serverns faktiska IP-adress och ansluter dig till Facebook-webbplatsen.

Det enda problemet med sekretess som följer av att använda detta system är att DNS-servrar tenderar att hålla en logg över alla IP-adresser (webbplatsbesökare) som går förbi deras webbplats, såväl som sidorna på webbplatsen som de tittade igenom . Det här passar kanske inte bra hos användare som föredrar att hålla sin online-aktivitet privat. Du skulle inte vilja att någon vet om detaljer som din medicinska historik, bankkonton eller din egen privata forskning. För att säkerställa att du behåller ditt eget integritetsutrymme skulle det vara perfekt att vända sig till ett VPN. 

Vad är en DNS-läcka?

En majoritet av VPN-tjänster tenderar att vara värd för sina egna DNS-servrar. Icke desto mindre kan en situation uppstå där istället för att dina data dirigeras via VPN: s servrar, återgår de till din ISP: s. Detta händer ofta när det finns en VPN-koppling, och det är det som kallas en DNS-läcka. Detta kan vara en enorm smärta, särskilt om du prenumererar på en viss VPN-tjänst i hopp om att garantera din säkerhet online hela tiden.

För att förhindra DNS-läckage måste du prenumerera på en leverantör som tillhandahåller säkra end-to-end-tunnlar för att dina data ska kunna passera. Du behöver en tjänst som har en specialutvecklad lösning för att ta hand om det här problemet. I den här korta granskningen kommer vi att titta på ett antal VPN som har sina egna sätt att hantera detta problem och förhindra att någon form av DNS-läcka inträffar.

Bortsett från DNS-skydd har användning av ett VPN också en massa andra fördelar. Det faktum att en VPN hjälper dig att dölja din plats är en av dem. Med detta gjort kan du besöka en hel lista med geobegränsande webbplatser utan att behöva oroa dig för att nekas åtkomst på grund av din plats. När du är ansluten till en fjärrserver ändras din IP-adress från den som återspeglar din plats, till den som återspeglar serverns placering. Att använda ett VPN hjälper dig också att dölja din trafik från din Internetleverantör. Detta hjälper till att förhindra avlyssning av din Internetleverantör och säkerställer att dina aktiviteter online förblir väl skyddade.

Bästa VPN: er för DNS-läckskydd

Ta gärna en titt på vår korta lista över de bästa VPN: n för DNS-läckeskydd nedan:

1. ExpressVPN

ExpressVPN slår så många andra VPN-leverantörer att komma som vår bästa rekommendation för användare i hopp om att undvika någon form av DNS-läckor. Tjänsten är baserad på Brittiska Jungfruöarna. Den styr cirka 2000 servrar som alla finns i dess nätverk. ExpressVPN erbjuder vattentät säkerhet tack vare 256-bitars AES-kryptering. Du får också support för VPN-protokoll som OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 och L2TP / IPSec. ExpressVPN är också en leverantör som erbjuder split tunneling som en funktion. Det gör att du i princip kan välja vilken del av din trafik som ska skyddas via VPN och vilken del inte.

ExpressVPN tillåter endast upp till tre samtidiga anslutningar, men detta nummer kan höjas om du väljer att ladda ner tjänsten direkt till din router. Det finns också en serie stealth-servrar som du kan ansluta till om du vill använda ExpressVPN anonymt.

Första gången VPN-användare kommer att hitta den 24-timmars kundtjänsten ganska bra, eftersom den gör det möjligt för användare att hitta hjälp med alla VPN-relaterade problem när de kommer. ExpressVPN tillåter också strömning, sömlös strömning och erbjuder fullständig säkerhet för alla som hoppas surfa på Internet utan problem. För mer information om tjänsten, läs vår ExpressVPN-granskning.

2. IPVanish

IPVanish grundades 1999 och är lätt en av de tidigaste VPN-leverantörerna som någonsin skapat butik. Deras stora erfarenhet inom branschen har definitivt gjort det möjligt för dem att optimera sina tjänster för sina användare. Detta har gjort dem rykte för att vara en av de snabbaste leverantörerna du kan registrera dig med. Tjänsten har ungefär 1500 servrar under dess omfattning, där leverantören har fullt ägande av alla servrar i sitt nätverk.

IPVanish erbjuder också ett SOCKS5 webbproxyalternativ som du kan testa, liksom industristandarden 256 bitars AES-kryptering. Tjänsten är baserad i USA; men trots detta har fortfarande en noll loggningspolicy som strikt följs.

IPVanish VPN-klienten är också kompatibel med ett brett utbud av enheter och plattformar som Windows, iOS, Android och Linux. Tjänsten skyddar också mot alla former av DNS-läckor genom krypterade tunnlar. Gå igenom vår IPVanish Review för mer information om denna populära VPN-tjänst.

3. NordVPN

Avsluta vår lista är NordVPN. Detta är överlägset den tjänst som erbjuder det bästa priset för dina pengar. NordVPN har över 4000 servrar i sitt nätverk, såväl som en lista över funktioner som garanterar att din anslutning alltid är säker. Tjänsten använder 256 bitars AES-säkerhet för att hålla dig borta från någon form av upptäckt, och med chansen att förbättra din anonymitet genom att använda tjänsten med Tor får du hålla dig helt anonym när du är online.

Med NordVPN kan du välja vilken av sina 4000+ servrar att arbeta med. Den erbjuder specialiserade servrar beroende på vilken typ av arbete du vill göra online. Tjänsten har också en DoubleVPN-funktion där trafiken dirigeras genom två servrar istället för en för ökat skydd. NordVPN-abonnenter får också valet att ha dedikerade IP-adresser för sin anslutning. Tjänsten erbjuder komplett DNS-läckskydd. Detta underlättas av en automatisk Internet-kill-switch som stänger av din Internet-anslutning när din VPN-klient kompromitteras.

Slutsats om den bästa VPN för DNS-läckskydd

De tre tjänsterna som vi nämnde ovan kan säkerställa din säkerhet online, eftersom de alla har tjänstespecifika lösningar inriktade på att förhindra någon form av DNS-läckor. Har du provat något av de DNS-läckfria VPN-skivor som vi har föreslagit? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map