Vad är en VPN Kill Switch?

Ett av de största hoten människor som använder VPN för att skydda sin online sekretess och säkerhetsansikte är möjligheten att deras VPN-anslutning oväntat tappar. Sådana saker händer utan förväntningar och kan potentiellt orsaka många problem, särskilt om arbetet som utförs är mycket känsligt.


Vad är en VPN Kill Switch?

Vad är en VPN Kill Switch?

Om en VPN-anslutning sjunker lämnar den användarens IP-adress exponerad, vilket innebär att om han skulle gå igenom en webbplats som är geobegränsad, kommer webbplatsägarna att upptäcka att han verkligen är utanför den tillåtna zonen och fortsätter att blockera honom. Om du hade en film som du kanske strömmade, en mediefil som du kanske har laddat ner eller ett spel som kanske har spelats, kommer alla dessa instanser att stoppas.

Vad är VPN Kill Switch?

Några av VPN-leverantörerna som prioriterar sina abonnenters integritet och säkerhet har kommit med en funktion som automatiskt stänger av en användares Internet-anslutning när deras VPN-tjänst avslutas. De har kallat det deras Internet kill switch eller i andra fall VPN kill switch. Det finns andra etiketter också. CyberGhost kallar deras funktion “Connection Guard” medan ExpressVPN kallar det “Network Lock Kill Switch”. Även om namnet kan skilja sig något från en VPN-tjänst till en annan, är det i princip detsamma. Om din VPN-anslutning plötsligt tappar utan din störning kommer din åtkomst till Internet att kopplas bort. Det betyder att din integritet alltid skyddas även om din VPN-anslutning plötsligt tappar.

VPN-nätverk som erbjuder Kill Switches

Som nämnts tidigare blir VPN-leverantörer mer känsliga för sina kunders behov och därför kommer de med fler och fler metoder för att förhindra attacker på sina maskiner. Nivåerna på vilka sådana system fungerar varierar annorlunda när det gäller avancemang, men från listan nedan kan du hitta leverantörer vars dödsbrytare säkert kommer att komma in omedelbart efter att en användares Internet-anslutning störs av:

 • ExpressVPN
 • Cyberghost
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • Privat internetuppkoppling
 • IPVanish
 • HideMyAss

Aktivera VPN Kill Switch automatiskt?

Baserat på din VPN-leverantör gör vissa, medan andra inte. För de flesta måste du gå in i appens inställningar för att aktivera funktionen. VyprVPN till exempel tillhandahåller en flik under “anslutning” där du kan välja hur du vill att switchalternativen ska fungera för dig.

Från samma flik får användare välja vilken typ av situationer under vilken funktionen ska kunna fungera. VyprVPN erbjuder två nivåer: Applikationsnivå, där omkopplaren slås på när din VPN-anslutning är aktiv och din Internet-anslutning stängs av, och Systemnivå, där omkopplaren igen slås på när du är inloggad på VyprVPN men inte har applikationen körs.

Å andra sidan aktiveras ExpressVPN: s funktion för Internet-kill switch så snart du klickar på “anslut”.

De främsta orsakerna till frekventa frånkopplingar

Det finns ett antal skäl till varför din VPN-leverantör kan plötsligt stängas av. Sådana skäl är sällan något som vanliga VPN-kunder kan ha varit medvetna om och som normalt kräver en teknisk nivå för att komma igenom med.

 1. Val av VPN-protokoll: Vissa av inställningarna som är förinställda av din leverantör kan behöva justera lite för att förbättra prestandan. En av dessa inställningar kan ha att göra med det valda VPN-protokollet. ExpressVPN råder till exempel sina användare att byta till TCP-protokollet istället för standard UDP. Detta, säger de, borde leda till en mer stabil och tillförlitlig anslutning.
 2. Dålig signalstyrka / överbelastat nätverk: Styrkan i din Internet-anslutning påverkar direkt hur bra din VPN-tjänst kommer att fungera, eftersom anslutningen till servrarna upprättas via Internet. Om din Wi-Fi-anslutning därför inte är lika stark, eller om den också fortsätter att komma och gå, kommer din anslutning till ditt VPN-nätverk i slutändan att avbrytas, vilket gör att du är sårbar för attacker eller datastöld.
 3. Router / brandväggsinställning: Om du ständigt är på Internet förväntas du att du har gått vidare och ställt in några åtgärder som går utöver vad VPN kan göra för att säkerställa ditt skydd och integritet online. Sådana åtgärder inkluderar inställning av ett antivirusprogram, en brandvägg eller något antispionprogram. Om dina anslutningsproblem kvarstår kanske du vill vitlista din VPN-anslutning som ett undantag från alla andra troliga källor till skadlig kod och virus.

Är VPN-nätverk verkligen pålitliga?

Svaret på den här frågan beror verkligen på vilken tjänsteleverantör du har. Men företag som råkar äga sina servrar (istället för att anställa från tredje part företag) är kända för att vara mycket pålitliga, med anslutningar som knappast någonsin blir avbrutna. Vårt exempel på de bästa leverantörerna av VPN-tjänster, till exempel, kan försäkra sina användare om en 99,99% drifttid. De inkluderar:

 • ExpressVPN
 • IPVanish
 • Cyberghost
 • NordVPN
 • VyprVPN

Det är känt att gratis VPN-tjänster inte är lika pålitliga när det gäller garanterad anslutning. Det borde inte komma som en överraskning också att ta reda på att deras bandbredd kommer att vara lika begränsad som de flesta andra företag, vilket begränsar antalet anslutningar som kan göras.

Slutsats om varför du behöver använda en VPN Kill Switch

Att säkerställa att din valda VPN-leverantör har en kill switch-funktion ger dig viss trygghet med att veta att din identitet aldrig kommer att äventyras även vid din plötsliga funktionsfel i din VPN-tjänst. På det här sättet, oavsett om du utför transaktioner online eller besöker censurerade webbplatser eller appar, kommer du att vara säker och säker medveten om att din anslutning inte kommer att avlyssnas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map