VPN Warrant Canaries – Är de bra?

Regeringarna över hela världen har använt internet som ett verktyg för att samla information om sina medborgare. Medan de säger att det är av säkerhetsskäl är det en kränkning av våra rättigheter. Ända sedan Edward Snowden avslöjade att NSA spionerar på människor har den allmänna medvetenheten om internetsäkerhet ökat enormt. Detta beror på det faktum att många regeringar, inklusive USA, har lagliga stadgar för att tvinga företag att lämna ut personlig information från användare. Så behovet uppstår för teckningsoptioner.

VPN Warrant Canaries - Är de bra?

VPN Warrant Canaries – Är de bra?

Vad är en Warrant Canary?

En teckningsoption är en juridisk förklaring av ett företag att det inte har fått några hemliga stämningar av regeringen för att avslöja sina privata uppgifter för sina kunder och därigenom äventyra deras online-säkerhet. Dessa deklarationer uppdateras ofta och om du är en integritetsmedveten person, borde du hålla reda på garantikanarierna för din ISP- och VPN-leverantör. Om din VPN-leverantör har en teckningsoption på sin webbplats betyder det att de inte har fått några teckningsoptioner från regeringen för att avslöja sina kunders information.

Vilka är fördelarna med en Warrant Canary??

Företag som är engagerade i att ge sina kunder total integritet kan ofta komma i problem med myndigheterna på grund av deras policy. Med förutsättningen att tjänsterna för dessa företag kan användas av personer som vill undergräva myndighetens myndighet eller äventyra nationell säkerhet, kan regeringar utfärda hemliga stämningar till dem med krav på att de ska avslöja all information om sina kunder utan undantag.

Dessa stämningar kan riktas mot ett visst användarkonto eller vara mer generaliserade beroende på omfattningen av den onlineutredning som genomförs av regeringen. I det här scenariot tvingas företaget överlämna all information som begärs och har inget sätt att informera sina användare om att deras integritet har äventyrats. Detta beror på att stämningen uttryckligen kommer att ange att företaget inte får avslöja sådan information.

Så det enda sättet, även om det är indirekt, för företag att informera sina kunder om att ha fått sådana stämningar är genom teckningsoption. För den privatlivsmedvetna kunden är garantikanarier en livräddare och kan förhindra många svårigheter senare. Så här kan kanariefågar vara till hjälp för dig:

På helt grundläggande nivå visar garantikanarier att företaget du vill använda är åtminstone oroat för din integritet. Företag som inte har en teckningsoption kan mycket väl mata information till regeringen om kunder eller göra något annat intrång i integriteten.

Bortsett från detta använder företag också garantikanarier för att beteckna deras tillförlitlighet som organisationer som respekterar personligt utrymme och vill att deras kunder ska veta att deras integritet inte kommer att stå på spel om de börjar använda sina tjänster. Så om du ser en regelbundet uppdaterad teckningsoption kan du anta att företaget är fritt från något juridiskt ansvar för att förse regeringen med personlig information.

Den viktigaste tjänsten som tillhandahålls av garantikanarier är indirekt varning. Om en teckningsoption inte har uppdaterats nyligen eller inte uppdateras ofta, är det säkert att anta att företaget kan (och förmodligen kommer) att vara engagerade i att tillhandahålla information till myndigheterna. Vissa företag tar också bort kanariefilmer från sina webbplatser när de har fått en order.

Varför ska du se upp för garanterade kanariefåglar??

Warrantkanarier är mycket användbara för att informera folket om integriteten i ett företags verksamhet. Men de flesta människor är antingen inte medvetna om att de finns eller helt enkelt bryr sig inte. Detta är en mycket farlig inställning och kan leda till allvarliga kompromisser i personlig säkerhet. Många stora företag är engagerade i online spårning av sina användaraktiviteter såväl som deras preferenser. Detta är dock bara toppen av isberget.

När ett företag får en stämning tvingas de enligt lag att tillhandahålla den information som regeringen begär. Annars möter de juridiska följder som till och med kan omfatta fängelse. Naturligtvis vill de flesta företag undvika denna situation och är ofta villiga att uppfylla alla lagkrav som ställts av regeringar. Men det finns företag som hittar ett sätt att informera sina kunder om sådana beställningar innan de är lagligt knutna och hindrade från att göra det.

Att kontrollera om din Internetleverantör har en kanariefaktor är ett av de första stegen du måste vidta för att säkerställa din internet-säkerhet. Även om det inte på något sätt är en fullständig åtgärd mot myndighetsspionering, visar detta åtminstone att företaget är ansvarsfullt oroat över din integritet och personuppgifter. Många VPN-tjänsteleverantörer använder också kanariefilmer för att informera människor om deras säkra internettjänsters lagliga status. För någon som inte vill vara en bonde i händerna på de befogenheter som är, kan kanariefågel kan vara viktigt.     

VPN Warrant Canaries – Avslutningsvis

Warrant Kanarieöarna är som ett ledtecken som indikerar att det finns fara framöver. Som sådan kan det vara till stor hjälp för dem som inte vill ha säkerheten komprometterad. Detta är ännu mer relevant för dig om du är sekretessmedveten eller är engagerad i affärer som strider mot myndigheternas intressen som en utredning av regeringsbedrägerier eller missbruk av mänskliga rättigheter eller någon annan aspekt. Om du vill förbli anonym online och skydda din information från nyfikna ögon är att vara vaksam det enda sättet och garantera att kanariefågor utgör din första försvarslinje.   

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me