Как да подобрите скоростта на изтегляне на Xbox One

Моят Xbox One получаваше много бавна скорост на изтегляне преди време, което беше неприемливо. Изпълних тест за скорост и забелязах, че е толкова по-бавно от това, което работеха компютърът и телефонът ми. Не се притеснявайте, всичко е поправено сега. Получаването на най-добра свързаност значително подобрява вашето Xbox One преживяване. Ето няколко задълбочени съвета за подобряване на настройката на мрежата на вашата конзола.


Как да подобрите скоростта на изтегляне на Xbox One

Как да ускорите изтеглянията си на Xbox One

Преди да се опитате да коригирате нещо, свързано с бавни изтегляния, не искате ли да знаете какъв е всъщност проблемът? Силно препоръчвам да проверите състоянието на връзката си чрез вашия Xbox преди всеки опит. Поне ще знаете както за скоростта, така и за стабилността на връзката си. И така, преди да започнем, ето как да проверите данните на вашата мрежа:

 1. На вашия Xbox отворете Настройки.
 2. Навигирайте до мрежа раздел
 3. отворено Мрежови настройки
 4. Изберете Подробна мрежова статистика.
 5. Накрая ще получите това.Мрежови настройки

Сега с това извън пътя, можем да преминем към това как можете да увеличите скоростта на изтегляне на Xbox One. Има няколко начина за това. Не забравяйте да прочетете добре и да разберете кой от тях отговаря най-много на вашите нужди.

1. Използвайте Ethernet

Xbox 360 се сблъсква с много от същите проблеми като вашия компютър. За да преодолеете този проблем, можете просто да свържете конзолата директно към вашия рутер.

Използването на Ethernet кабел вместо безжична мрежа е силно препоръчително да направите ход, когато имате проблеми с връзката.

Ethernet портът е от задната страна на вашия Xbox One от крайната дясна страна.

Ethernet на Xbox One

2. Избягвайте пикови времена

Стартирането на вашия Xbox One веднага след като се приберете от работа или училище може да е лоша идея. Може да имате по-ниски скорости на изтегляне през такива пикови моменти, тъй като всеки прави същото като вас.

Времена като това привличат голямо търсене на услугата. Въпреки че няма много за това (не можете просто да отидете и да кажете на хората да се откажат), винаги можете да опитате да изтеглите съдържание в по-спокойно време на деня.

3. Променете настройките на DNS

Настройките на системата за имена на домейни са огромна част от сърфирането. Те превеждат уеб домейни на своите IP адреси.

Вие доставчикът на интернет доставчик автоматично ви присвоява настройките по DNS по подразбиране. Въпреки че може да не е толкова лошо, преминаването към DNS услуга на трети страни може да бъде добра идея за по-добри скорости. Услуги като GoogleDNS и OpenDNS са известни като доста полезни за Xbox One.

Ето как можете да промените вашите настройки за DNS на Xbox One.

 1. Отвори Настройки приложение на вашия Xbox One
 2. Насочете се към мрежа раздел
 3. Кликнете върху Мрежови настройки
 4. Изберете Разширени настройки
 5. Избирам Настройки на DNS
 6. Изберете наръчник за ръчно въвеждане на нов адрес
 7. Сега ще се появи екран за въвеждане на адрес. Ето няколко примера:
  • Отворете DNS, въведете 208.67.222.222 (Първични) и 208.67.220.220 (Втори).
  • Google DNS, въведете 8.8.8.8 (Първични) и 8.8.4.4 (Втори)

Винаги можете да се върнете обратно към стандартните си настройки за DNS по всяко време. Просто превключете вашите настройки на DNS обратно на Автоматично.

4. Затворете игри и приложения на заден план

Избягвайте да стартирате приложения, докато изтеглянето не приключи. Преди да започнете изтеглянето, уверете се, че сте затворили всички работещи приложения и игри. Ето как го правите:

 1. Натисни Xbox бутон.
 2. Навигирайте до работещите игри или приложения и ги изберете едно по едно.
 3. Натисни Бутон за меню с три линии. Това ще ви предостави допълнителни опции.
 4. Изберете напускам и натиснете А на контролера.
 5. Готово.

5. Деактивирайте автоматичните актуализации

Автоматичните актуализации са много удобни при работа с Xbox One. Някои актуализации обаче могат да надхвърлят 50 GB. Ограничаването на начина, по който вашите актуализации на Xbox One може да спести много данни. Добре, ще трябва ръчно да задействате актуализациите, но това не позволява нежеланите актуализации да се изтеглят подъл на фона. Представете си, че по време на изтегляне изскача нежелана актуализация, без да забележите. Това е проблем. Всичко, което трябва да направите, е да активирате енергоспестяващия режим на Xbox One. Следвайте стъпките по-долу и научете как да активирате енергоспестяването:

 1. отворено Настройки.
 2. Навигирайте до Режим на захранване & стартиране.
 3. Променете режима на захранване на конзолата на Пестене на енергия.

Ако искате алтернатива, просто деинсталирайте нежелани приложения, така че да предотвратите актуализации, за които дори не се интересувате.

6. Поставете на пауза и възобновете изтеглянето си

Поставянето на пауза на изтегляне и след това възобновяване е като рестартиране на вашия Android телефон или iOS. Това може да ви донесе леко увеличение на скоростта на изтегляне. Ако изтеглянето отнема прекалено много време, тогава това е начин да го закрепите.

Лесно е да спрете текущото си изтегляне или инсталация. Ето как:

 1. На твоят У дома екран, отворен Моите игри и приложения.
 2. Изберете Опашка.
 3. Маркирайте активното изтегляне или инсталиране.
 4. Натисни Меню бутон на вашия контролер.
 5. Изберете Пауза инсталация и тогава Възобновете инсталацията.

7. Избягвайте да играете онлайн

Онлайн мултиплейър игри могат да изядат много честотна лента и да забавят всички текущи изтегляния, които имате. Може да забележите, че изтеглянето, което премина, се премести на опашка. Това е така, защото използвате твърде голяма честотна лента, докато играете онлайн и конзолата не може да се движи между двете.

Правилното решение на този проблем е поне да изчакате изтеглянето да приключи и да започнете да играете онлайн. Това ще помогне да се увеличи скоростта на изтегляне много.

8. Рестартирайте конзолата

Възможно е да наистина нещо не е наред с вашата конзола. За да сте сигурни, че всичко е наред, опитайте да го рестартирате и да видите дали рестартирането успява да накара вашата игра да изтеглите по-бързо.

За да рестартирате вашия Xbox One, направете следното:

 1. Превъртете наляво на началния екран, за да го отворите Ръководство.
 2. Изберете Настройки.
 3. Отидете на Рестартирайте конзолата.
 4. Изберете да за да потвърдите.

След като се възстанови Xbox, изтеглянията ви ще бъдат маркирани като паузи. Ще трябва да ги премахнете отново.

9. Изчакайте тиха връзка

Вкъщи повече от едно лице ще използва Wi-Fi. Това влияе драстично на връзката ви и намалява скоростта на изтегляне. Моето предложение е да изчакате, докато няма никой да използва интернет и да започне изтеглянето. Доста връзка ви дава по-бързо изтегляне.

10. Използвайте VPN

Когато използвате твърде голяма честотна лента, доставчиците на интернет услуги я поемат върху себе си, за да намалят скоростта на връзката ви. Във виртуалния свят ние наричаме това ISP заглушаване. Можете обаче да заобиколите този проблем, като използвате VPN.

Съкратено за виртуална частна мрежа, този интернет инструмент може да скрие вашия IP адрес, което анонимизира вашия интернет подход и избягвайте да бъдете наблюдавани от вашия интернет доставчик. В резултат на това интернет доставчиците вече няма да могат да преустановят връзката ви.

От друга страна, Xbox One е добре известен като дом на множество поточни услуги. От Netflix до Hulu всичко може да ви бъде достъпно, независимо къде пребивавате. Тези услуги са гео ограничени до техните региони. VPN помага да се заобикалят тези ограничения, като променят вашето онлайн местоположение.

Xbox не е съвместим с VPN клиенти. Следователно, за да се възползвате от VPN връзка, ще трябва инсталирайте VPN на вашия рутер. С това всички устройства, свързани към мрежата, ще имат допълнителен слой сигурност.

Когато става въпрос за топ доставчик на VPN услуги, горещо препоръчвам ExpressVPN. Ако искате да научите повече за топ VPN за Xbox One, тогава тази таблица е тук, за да ви помогне.

Увеличете скоростта на изтегляне на Xbox One

Колко време ви отнема да завършите с едно изтегляне? Е, отсега нататък това няма да е проблем. Вече знаете основните стъпки за увеличаване на скоростта на изтегляне на Xbox One. Продължете, вземете най-новото си преживяване на Xbox One и се насладете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map