Какъв е моят IP адрес? – Намерете своето IP местоположение онлайн

Всеки път, когато се абонирате за интернет доставчик (доставчик на интернет услуги), получавате публичен IP адрес. В повечето случаи този публичен IP адрес се използва само от вас. Има обаче някои случаи, при които ISP може да назначи един и същ обществен IP адрес на множество приложения. Вашият IP адрес може да разкрие много информация за вас, включително вашето местоположение, онлайн история и устройството, на което работите. Инструментът за търсене на IP местоположение, който създадохме, ще ви помогне да разберете както вашите публични, така и частни IP адреси.

Какво е моят IP адрес - Намерете публичния си IP

Какъв е моят IP адрес – Намерете публичния си IP адрес

Публичен IP адрес срещу частен IP адрес

Вашият публичен IP адрес е назначен от вашия интернет доставчик. В някои случаи може да успеете успешно да промените публичния си IP адрес, като просто рестартирате вашия рутер. В други случаи ще трябва да се свържете с вашия интернет доставчик, за да преминете към нов обществен IP. Всички уебсайтове, които посещавате, и приложения, които използвате, могат да виждат и обществения ви IP адрес. Някои могат да се позовават на публичен IP като външен IP адрес.

Вашето устройство личен IP адрес, от друга страна, му се възлага от вашия рутер. Тя позволява на вашите местни устройства да изпращат и получават данни от рутера и едно от друго. Частният IP също е често известен като вътрешен IP адрес.

Статичен IP адрес срещу динамичен IP адрес

В зависимост от вашия доставчик на интернет услуги, или ще бъдете назначен с Статичен IP адрес или а Динамичен IP адрес. А Статичният IP адрес е фиксиран и не може да бъде променен, ако ISP не го промени. Що се отнася до динамичния, такъв е присвоява се автоматично чрез DHCP. Разликата тук е, че динамичните IP адреси сменяйте често всеки път, когато потребителят се свърже с мрежа.

Динамичните IP адреси се считат за такива по-сигурни от статичните. Това е така, защото статичните IP адреси могат да бъдат проследявани. Обратно, динамичните IP адреси са по-трудни за проследяване, както са променя се постоянно.

IP идентификатор на TheVPNGuru

Ето как вие проверете вашия IP адрес с помощта на IP проверката на TheVPNGuru.

Стъпки 1. Когато посетите официалния уебсайт на TheVPNGuru, вашият IP ще бъде представен в горната част на екрана. Ето как изглежда това.

VPNGuru IP
Стъпка 2. Можете да видите всички подробности, които са ви необходими за вашата връзка. Първо, ще можете да знаете собствените си публичен IP адрес.

Вашият обществен IP
Стъпка 3. Ако поставите отметка под IP адреса си, ще забележите, че вашият частен IP и на страна в които пребивавате, също са посочени.

Частен IP адрес и регион
Стъпка 4. От дясната страна на страницата можете да проверите къде се намирате на картата. Лесно е да се движите, вие сте синият курсор на екрана.

Местоположение на картата на VPNGuru
Стъпка 5. Можете също да видите какви VPN да използвате и как да проверите и вашия прокси. Ще говоря за това защо да използвате VPN по-късно в статията. Това не е всичко. Вашият IP може да раздаде много повече неща за вас, отколкото си мислите. Не става въпрос само за действителното местоположение. Кликнете върху „Вижте повече подробности“ да проверя какво искам да кажа с това.

Вижте Още настройкиСтъпка 6. След това ще бъдат представени много повече подробности за вас. Говорим за вашето устройство, щат, град, и дори на браузър който използвате в момента.

Представени са още настройки
Вашият IP адрес може да компрометира много информация за вас, ако някой с правилните инструменти се опита да го овладее. За да избегнете това, трябва да получите достъп до мрежата с помощта на a Виртуална частна мрежа.

Как да скриете IP адреса си с VPN

Много лесно е да скриете или промените своя IP адрес. Всичко, от което се нуждаете, е надеждна VPN, на която можете да разчитате докрай. Виртуална частна мрежа, известна още като VPN, е защитена връзка между вас (интернет потребителя) и мрежата, с която сте свързани. След като сте свързани, вашите данните ще бъдат кодирани и твоят IP адресът ще бъде скрит. Освен това, след като скриете своя IP адрес, ще вземете тази на държавата, в която се намира избраният сървър. Следователно, ще бъдете гледани като текущ пребиваващ в този регион.

Това, което е чудесно в това, е, че стигате достъп до съдържание това никога не е било налично във вашия район. Например, ако живеете в САЩ, вашият IP адрес не ви позволява да преглеждате услуги във Великобритания, като BBC iPlayer. Когато се свържете със сървър на Обединеното кралство, ще получите британски IP адрес, което е всичко, което ви е необходимо за достъп до услуги, изключителни за Обединеното кралство. Много лесно е да се ориентирате.

От друга страна, VPN осигурява вашия онлайн трафик което прави напълно безопасно използването на обществен Wi-Fi. Хакерите могат да научат всичко за вас, ако получат достъп до вашия IP адрес. Киберпрестъпленията се срещат често на обществени места като кафенета, летища и други. Но с VPN можете подчинете всички тези проблеми с натискане на бутона „Connect“.

Друго предимство от използването на реномиран VPN е това не пази журнали. Каквото и да правите онлайн, е ваше да знаете само. Ако някоя страна с висока цензура се опита да се обърне към компанията за подробности за вас, тя ще остави с празни ръце. Какво трябва да издадат, ако нямат нищо, за начало?

Стъпките за скриване на вашия IP адрес

Използването на VPN е всъщност съвсем просто. Не е нужно да сте експерт или умеещ да използвате технологията, за да се движите с виртуална частна мрежа. Просто следвайте стъпките по-долу и ще се оправите.

Етап 1. Първо, абонирайте се за надежден VPN доставчик. Ако не знаете пътя си, препоръчвам ви да използвате ExpressVPN тъй като има огромна сървърна мрежа.

Стъпка 2. След това изтеглете и инсталирайте тяхното VPN приложение на съвместимо устройство като Android, iOS, компютър, Mac или Fire Stick.

Стъпка 3. Влизане с вашия VPN акаунт и отидете на списък на сървъра.

Стъпка 4. Свържете се с всеки сървър ти искаш. ExpressVPN има повече от 2000 сървъра в 94 страни, така че изберете това, което ви подхожда най-добре. Използвах британски сървър като пример.

Изберете сървърСтъпка 5. След като сте свързани, можете върнете се на уебсайта на TheVPNGuru и проверете вашия нов IP адрес.

Вие сте във Великобритания
Стъпка 6. И накрая, сърфирайте в мрежата анонимно и заобикаляйте регионалните ограничения, където и да се намирате.

ExpressVPN предлага стабилни и надеждни сървъри по целия свят. Това е перфектният пример за това какъв трябва да бъде истинският VPN. Ако изглежда не харесвате техните услуги, можете да се възползвате от 30-дневната им гаранция за връщане на парите или да проверите таблицата на най-добрите VPN там в таблицата по-долу.

Какъв е IP адресът ми? – Заключението

Познаването на вашия IP е важно нещо, което трябва да направите, когато имате достъп до интернет. Това е основната причина да сърфирате в мрежата на първо място. Вашият IP е ключът към много неща, когато сърфирате, така че промяната му всеки път може да ви бъде от полза за голям мащаб, включително скриване на вашата идентичност и заобикаляйки регионалните ограничения.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me