Силен парола генератор

Каквото и да правите онлайн, независимо дали има достъп до имейла си, абонирайте се за стрийминг канал или проверява банковата си сметка, трябва да въведете парола. Защо? Как иначе тези услуги ще потвърдят вашата самоличност? Въпреки това, колкото и важно да е понякога твоята парола може да ви донесе в много проблеми, ако бъде компрометиран. Ето защо винаги трябва да си присвоите силна парола за вашите акаунти. Ето защо създадохме инструмента за силен генератор на пароли по-горе. Можете да го използвате създайте силни пароли които са безопасни от злонамерени опити за хакване.


Силен парола генератор

Какво е генератор на парола?

Генератор на пароли е перфектен инструмент за повишаване на сигурността ви онлайн и обезопасяване на различните ваши акаунти онлайн. С него можете да създавате произволни, силни и дори персонализирани пароли, които да ви предпазят от различни кибер заплахи.

Не е надеждно да изберете парола, която представлява нещо в живота ви. Също така, не се опитвайте да улесните подхода си за парола, не бъдете мързеливи. Запомнящите се пароли също могат да се подберат и ако нарушение изложи една от вашите същите пароли, вие компрометирате всичките си акаунти. Така че в този случай най-добрият ви вариант е да използвате генератор на пароли, за да ви присвоите парола, дори не можете да запомните. Можете да използвате определени приложения или Мениджъри на пароли да ги съхранявате.

Как да използвате силния инструмент за генериране на пароли

Ако четете това, вероятно се чудите как да използвате такъв софтуер. Не се безпокойте, аз ви покрих. Вижте по-долу силния генератор на пароли и как да го използвате в случай, че някога искате да създадете по-добра парола.

1. Силният генератор на пароли е доста лесен за използване. Първо, така изглежда.

Генератор на пароли2. Въведете желаната парола в полето пред вас.

Парола тук3. Сега трябва да обърнете внимание на тази част. Това е основната работа за генератор на пароли. Ще имате различни цветове, които ще се показват, след като изпратите парола. Всеки цвят представя колко силни са вашите ключови думи. Ето какво обозначава всеки от представените 3 цвята:

 • Червен: Това означава, че вашата парола е много по-слаба и може да бъде пропукана лесно.

Червен сигнал

 • Orange: Паролата ви все още е уязвима, за да бъде променена незабавно. Опитайте да добавите цифри или различни главни букви.

Orange Alert

 • жълто: Доста сигурна парола, но все пак се нуждае от малко коригиране, за да стане по-добра. Опитайте да добавите въпросителен знак или няколко числа.

Жълт сигнал

 • Светло зелено: Вашата парола е силна за използване. Но никога не можете да бъдете твърде сигурни. Направете го по-силен.

Светло зелено предупреждение

 • Тъмнозелено: Създадената от вас парола е напълно защитена.

Тъмно зелено предупреждение4. След като сте доволни от създадената от вас защитена парола, можете да я копирате, като кликнете върху този бутон.

Копирайте нова парола5. Сега друг начин за генериране на силна парола е като разчитате на генератора на пароли, който да свърши работата вместо вас. Просто кликнете върху персонализиране на вашата парола.

Персонализирайте вашата парола6. След това ще получите повече опции, тъй като частта за персонализиране се разширява.

Процес на персонализиране7. В тази част можете да изберете броя знаци, всяка опция, която да ви улесни и какъв вид герои искате да включите. Ако въведете броя на знаците, съответно ще получите парола. Опитайте се да направите 10 или повече букви, никога не го правете кратко. В противен случай той ще бъде закъснял.

Създайте парола чрез Генератор8. Можете също да копирате този, като натиснете бутона, който ви показах преди, или червения, представен по-долу.

Копирайте паролата си

Защитете паролата си

Както споменах по-горе, вашата парола е начин да защитите вашите онлайн данни от достъп до всеки друг. Обаче може да бъде и опасно, ако някой се хване за това. Винаги трябва да се опитвате да пазите своите онлайн акаунти в безопасност, което означава, че има много предпазни мерки, които трябва да предприемете защити паролата си от външни лица:

1. Първо, не трябва да задавате една и съща парола за няколко акаунта. Това е доста опасно, тъй като ако един акаунт е хакнат, останалите също са лесни за хващане.

2. Направете паролата по-дълга от 10 знака. Колкото по-дълга е паролата, толкова по-висока е сигурността. Опитайте се да го направите поне 10 или 12 знака.

3. Не добавяйте лична информация към паролата си. Това включва вашето име, фамилия и дата на раждане. Много е лесно да хакнете, ако го направите.

4. Когато имате достъп до вашите акаунти в уеб браузъри, не запазвайте данните си за вход. С други думи, никога не позволявайте на браузъра да съхранява информацията.

5. Никога не въвеждайте паролите си на чуждите компютри, особено в интернет магазините и библиотеките.

6. Избягвайте използването на вашата лична информация, когато сте свързани с обществена Wi-Fi гореща точка или безплатни VPN услуги.

7. Променяйте паролата си от време на време. Например, правете някои спорове на всеки 4 седмици или така.

8. Използвайте много твърда парола и мениджър на пароли, за да съхранявате информацията. Това ще ви помогне много в запомнянето на много твърда парола.

9. Ако използвате Facebook или друг акаунт в социални медии, силно се препоръчва да включите опцията за удостоверяване в две стъпки.

10. Активирайте защитната стена и антивируса на вашия компютър. Не забравяйте да блокирате входящите връзки.

11. Актуализирайте операционните си системи всеки път, когато получите известие за това. Това включва вашата ОС, браузъри и антивирусни на вашите устройства.

12. Поставете заключване на телефона или компютъра си, ако имате важни файлове, които да защитавате, докато сте далеч.

13. Ако имате нещо важно да направите в интернет, предлагам ви да го направите в личен или инкогнито режим.

14. Не се доверявайте на имейл или SMS, които може да получите с предоставена в тях връзка. Това могат да бъдат измами за събиране на вашата информация. Ако имате съмнения относно линк от вашата банка, предлагам ви да посетите страницата ръчно.

15. Никога не раздавайте паролите си в социални медии, чат стаи или дори имейл.

16. Внимавайте какви приложения инсталирате. Някои от тях могат да бъдат модифицирани от хакери, за да събират вашата информация. Най-доброто нещо е да избягвате изтеглянето на ненужни приложения.

Силен генератор на парола – финални думи

Генераторите на пароли са много полезни, ако искате да осигурите достъп до интернет. Те ви помагат да излезете с изключително силни пароли, за да добавите допълнителен слой сигурност и защита към вашите акаунти. Това много ще ви помогне с вашия интернет опит, тъй като вече не сте принудени да измисляте слаба парола, която някога сте смятали за достатъчно силна. Показах ви как да работите с генератор на пароли. Възползвайте се от наученото и достъп до своите акаунти, без да се налага да гледате през рамото си през цялото време.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map