WebRTC инструмент за теч

В наши дни интернет потребителите научават няколко начина да си осигурят поверителност онлайн. Но какво ще стане, ако има нещо, което може да компрометира това, без дори да знаете? Ами ако е вграден начин дълбоко в браузъра виизтича вашия публичен IP адрес докато сте в тъмнината? Възможно е, ако браузърът ви има WebRTC. Прочетете, за да разберете всичко WebRTC, негов изтичане на данни, и как да го поправим По-долу.

Какво е WebRTC

Кратко за Уеб комуникация в реално време, WebRTC е инструмент с отворен код (HTML5) които можете да използвате добавете в реално време равностойни, медийни комуникации директно между браузърите.

Процес на WebRTCС други думи, връзката между двете ще се осъществи без нужда от сървър в средата. В резултат на това ще получите по-големи скорости, по-малко изоставане, и по-добра производителност за уеб приложения като видео чат, прехвърляне на файлове и предаване на живо.

WebRTC видя светлината вътре 2011 и набира популярност през годините. През 2016 г. WebRTC имаше доста година достигайки два милиарда браузъри Chrome и един милиард аудио / видео минути WebRTC седмично на тях. Проектът с отворен код е изцяло Безплатно. Но ако го използвате, винаги трябва да го следите, тъй като е постоянно развиваща се и подобряваща се.

Въпреки че споменах какво прави, WebRTC все още е способен на много повече. WebRTC помогна създават разнообразни проекти с отворен код и рамки. Има около 1200 компании и проекти, базирани на WebRTC по света. Ако все още не знаете, отворен код е достъпен на Mozilla, Chrome, Opera и Safari.

Спомняте ли си в деня, когато някой искаше да създаде нещо, което позволява гласови или видео разговори? Да, те най-вероятно са използвали C / C++ в процеса. Беше популярен, но скъп вариант по онова време. Въпреки това, WebRTC променя всичко това, тъй като е необходимо за C / C ++ и го заменя с a Javascript API.

Изглежда страхотно – не съвсем

Колкото и да е голямо, досега трябва да знаете, че нищо в интернет не може да дойде без недостатъци. Откакто сте споделяне на вашите IP адреси директно с друг браузър, може да позволи на уебсайтове на трети страни да открийте вашия IP адрес. Те могат да го използват, за да ви идентифицират и да установят точното ви местоположение. Точно това наричаме а WebRTC теч.

Местоположението ви не е единственото нещо, което е застрашено от изтичане на IP. Не, могат да се наблюдават и всичките ви дейности по сърфиране. Така между другото вашият интернет доставчик поддържа маркери за това, което правите онлайн. Ако вашият IP е на открито, вашата идентичност също е. По този начин всеки хакер може да използва вашата лична информация, включително банкови сметки, имейли, пароли и, разбира се, точно местоположение.

Как да блокирате течовете на WebRTC

Има два начина за блокиране на появата на течове на WebRTC. Първият метод е да се използва a Виртуална частна мрежа. Това ще скрийте истинския си IP адрес и го заменете с друг, докато съществува VPN връзка. В резултат на това, ако публичният ви IP е изтечен, ще бъдете в безопасност през цялото време, тъй като не е вашият действителен, за начало.

От друга страна, WebRTC може да се деактивира ръчно. Това е малко плашеща задача, но все пак е изпълнима. Нека ви покажа как можете да го направите, като използвате и двата метода.

VPN метод

Този е доста лесен за преминаване. Всичко, от което се нуждаете, е VPN връзка, и ти е добре да отидеш. Ето как става всичко:

1. Първо, когато използвате Инструмент за теч на WebRTC по-горе без VPN, ще забележите, че е възможно да има изтичане.

WebRTC Без VPN2. Сега това, от което се нуждаете, е надеждна VPN, за да разрешите проблема. В такъв случай, регистрирайте се за ExpressVPN тъй като е един от най-добрите за работата.

3. Изтеглете и инсталирайте тяхното VPN приложение на устройството, което използвате. Клиентите са достъпни на Android, PC, Mac и iOS. Ще намерите също разширения за Chrome и Firefox.

4. След това, влезте с вашия акаунт и свържете се към VPN сървър.

5. Ако искате да се уверите, че вашата VPN връзка е установена, проверете това IP Verifier.

6. Сега използвайте Инструмент за теч на WebRTC горе още веднъж. Ще получите това.

WebRTC С VPNМоже да се чудите защо вашият обществен IP все още е изложен на заплаха за теч. Е, WebRTC използва модерни техники за определяне на IP адрес на потребителя, ICE. Най- Създаване на интерактивна свързаност протоколът помага на браузърите да събират вашите IP адреси, като ги четат от вашето устройство. С VPN обаче заплахата отминава изложеното IP не е ваше, да започнем с. Имате две предимства за това. Първо, можете да запазите самоличността си. Второ, WebRTC ще бъде напълно функционален с помощта на a фалшив IP адрес, за разлика, когато го деактивирате в метод 2.

Метод на браузъра

Ако сте а Firefox, Chrome и Opera потребител, ти си най-много уязвими за течове на WebRTC. Това е така, защото тези браузъри имат отворен код активирани за тях по подразбиране. Ако искате да го деактивирате ръчно, трябва да знаете, че ще стане прекратете напълно функционалността на WebRTC. Нека да започнем:

Chrome Browser

Ето какво трябва да направите, когато използвате Google Chrome:

1. За да стартирате процеса, щракнете върху три точки горе вдясно на вашия браузър.

2. След това отидете на Още инструменти -> Разширения.

3. На следващата страница използвайте лентата за търсене, за да търсите WebRTC контрол.

4. Изтеглете разширението към вашия браузър.

WebRTC контрол5. След като добавите това, този малък бутон ще бъде наличен. Уверете се, че е Син, което показва, че това Защитата от течове на WebRTC е включена.

Бутонът WebRTC е включен6. Сега WebRTC е не изтича вашия IP адрес вече.

Няма изтичащ IP адрес

Браузър Mozilla Firefox

Що се отнася до Firefox потребители, можете да деактивирате WebRTC, като следвате тези стъпки:

1. Отворете своя Firefox и напишете “За: довереник” без цитатите.

2. Ще ви пренасочи към страница, на която ще бъдете предупредени, че това може да анулира вашата гаранция. Кликнете върху „Приемам риска!“

Приемете риска

3. На следващата страница ще намерите имена, които може да са трудни за разбиране. Просто напишете “Media.peerconnection.enabled” в лентата за търсене.

4. След като го получите, щракнете с десния бутон върху заглавието и натиснете щифт.

Кликнете върху Превключване5. Успешно сте деактивиран WebRTC на вашия FireFox.

6. Накрая проверете Инструмент за теч на WebRTC на Firefox. Ще забележите това няма изтичане на данни.

Няма изтичащ IP адрес

Достатъчно е блокирането на WebRTC?

Не, не е. Може да е добър начин да започнете осигуряване на вашите онлайн дейности, но все пак, имате нужда от още. Ако използвате a Приложението или уеб разширението на VPN, няма да се притеснявате за никое WebRTC течове изобщо. Ти ще си използвайки различен IP адрес в процеса, което го прави до невъзможно да се разкрие истинската ви идентичност. Не рискувайте, изпълнете стъпките, посочени в ръководството по-горе и ще бъдете добре.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me