ExpressVPN VS Hola – Vilket VPN ska jag använda?

När du är ute efter en VPN-marknad möter du ett stort antal alternativ. De presenterar alla sig som de bästa av de bästa, men hur många lever faktiskt upp till standarderna? Detta leder oss till striden mellan ExpressVPN och Hola VPN Plus.

Det finns mycket på spel här: din sekretess, säkerhet och personlig information, vilket gör denna beslutsprocess desto mer allvarlig. Av dessa skäl är vi här för att hjälpa dig ta reda på saker.

ExpressVPN VS Hola - Vilken VPN ska jag använda

ExpressVPN VS Hola: Vilken VPN ska jag använda?

Den här gången kommer vi att jämföra ExpressVPN och Hola. Syftet med denna jämförelse är inte att erbjuda dig chansen att se Holas funktioner. Det är för att visa dig skillnaden mellan en faktisk VPN-tjänst (ExpressVPN) och en penninggivande bedrägeri (Hola). Jag vill börja den här artikeln med att säga att Hola är 100% farligt och att medan den annonserar sig själv som VPN är det mer en proxy.

ExpressVPN VS Hola – Tjänster och funktioner

För att korrekt granska bunten med funktioner och batch av tjänster som dessa leverantörer har att erbjuda har jag gjort en jämförelse av prissättning, internethastighet, kundsupport, enhetssupport och servernätverk av varje ExpressVPN och Hola.

Prissättning

Låt oss börja med prissättningsplaner för både ExpressVPN och Hola.

Hola, å andra sidan, erbjuder både en gratis tjänst och premiumservice. Det är premium en har fyra olika prisplaner:

 • En gång i månaden:$ 11,95
 • Årlig: 6,99 $
 • Två gånger om året: $ 3.99
 • Tri-årlig:$ 2.99

Utvärdering: Vad gäller prissättningen har Hola här bättre planer för alla budgetar. Kolla in deras tvåårsplan. Det är cirka $ 4, vilket är väldigt billigare än ExpressVPN: s årliga plan. Båda dessa leverantörer erbjuder sina prenumeranter en 30-dagars penninggarantipolicy.]

Men med ExpressVPN är policyn det 100% “inga frågor ställs”. Medan Hola-användare måste vara uppmärksamma på vilken enhet de ursprungligen installerar Hola på – det är om du använder återbetalningen. iOS- och Android-användare måste båda begära återbetalning från Apple respektive Google.

Dom: Hej har bättre prissättningsplaner, men ExpressVPN har en bättre återbetalningspolicy.

Kundservice

ExpressVPN 

Om du är ExpressVPN-användare har du tillgång till livechattportal på webbplatsen var du än är. Ingen personlig information krävs för att aktivera livechatten. Kundtjänstgruppen är begåvad och välinformerad om alla tjänster och erbjudanden som ExpressVPN har i lager. Det är osannolikt att du ställer en fråga och de har inget svar. Om agenten måste dubbelkontrollera något kommer han / hon att meddela dig om detta och be dig att vara tålamod tills de har ett svar åt dig.

Hej 

Hola, å andra sidan, erbjuder inte en live-kundservicefunktion. De erbjuder emellertid kundservice via e-post. Jag testade ut e-postfunktionen några gånger för att utvärdera deras genomsnittliga svarsfrekvens. Det jag märkte var de frågor som lätt kunde besvaras av webbplatsen skulle besvaras i en hel del gånger (4 timmar respektive 5 timmar). De två gånger jag ställde frågor relaterade till detaljerna i återbetalningspolicyn (inte på webbplatsen) tog ungefär en dag att besvara.

ExpressVPN

 • livechattfunktion
 • 24/7 kundsupport

Hej

 • inget livechattalternativ (endast e-post)
 • en FAQ på webbplatsen

 Dom: ExpressVPN

Fart

Det var svårt att bedöma skillnaden i hastighet mellan ExpressVPN och Hola, men här går det.

ExpressVPN 

ExpressVPN å andra sidan, utför alla funktioner för ett VPN. Detta innebär att det kommer att bromsa internethastigheterna. Våra experter fann att ExpressVPN i allmänhet var det konsekvent över sina servrar. I genomsnitt minskade nedladdningshastigheterna med 10%, oavsett serverplats.

Hej

Det faktum att Hola är det ett P2P-nätverk betyder att det bromsar inte ditt internet. Det beror på att Hola inte riktigt omdirigerar din trafik. Med det sagt, (webbläsarförlängningen) Hola Unblocker, är oerhört långsam, till den punkt där det ofta än inte verkade som om vi helt enkelt inte var anslutna till internet.

ExpressVPN

 • imponerande uppladdnings- och nedladdningshastigheter.

Hej 

 • snabba hastigheter på grund av brist på krypteringar

Dom: ExpressVPN

Enhetsstöd

ExpressVPN

Använd ditt ExpressVPN-prenumeration genom att ladda ner apparna och manuellt konfigurera dem på alla dina enheter. Med bara ett VPN-abonnemang, du samtidigt få ansluta fem enheter till ExpressVPN. Med andra ord får du dela din enda prenumeration (VPN-anslutning) med fem andra enheter.

Hej 

Med Hola kan du använda ditt enda konto på tio samtidiga enheter som Android, PC, Mac, spelkonsoler och till och med SmartTV. På detta sätt använder du Hola upp till dess fulla potential genom att dela ditt konto med andra.

ExpressVPNAppar som stöds för följande plattformar:

 • Windows, Mac, Blackberry, Linux, Android, iOS, välj routermodeller
 • Extensions för: Chrome, Safari, Firefox
 • du får upp till 3 samtidiga anslutningar åt gången.

Hej erbjuder stödda appar för:

 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, välj routermodeller.
 • Hola Unblocker: Chrome, Firefox, Edge, Safari
 • Hola, som P2P-nätverk, erbjuder obegränsade enhetsanslutningar.

Bedömning: Hola

servrar

ExpressVPN

ExpressVPN är en premiumleverantör som erbjuder en brett urval av servrar över hela världen, med mycket säker nätverksinställning. Företaget äger för närvarande har cirka 160 VPN-serverplatser spanning 94countries, med över 3 000 VPN-servrar. Servrarna skyddar användarnas data och krypterar dem innan de når andra nätverk.

Hej 

VPN-tjänsteleverantörer betalar vanligtvis för att underhålla servrarna där de skickar användarens data för säkerhetsändamål. Men Hola har inte eller äger några servrar och eftersom detta är en gratis tjänst blir du en server vid prenumeration. De som vill använda tjänsten och inte vill att andra ska ansluta till sitt nätverk måste betala för premiumplanen. Kärnan i att Hola är fri minskar.

ExpressVPN

 • 2000 servrar på 148 platser fördelade på 90 länder.
 • Du hittar den kompletta serverlistan på webbplatsen, tydlig för alla.

Hej

 • äger inte några servrar.
 • Hola använder enheterna – som tillhör användare som inte betalar – som “servrar”.

Dom: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hola – Sekretess & säkerhet

En grundläggande aspekt av en VPN är hur företaget hanterar användarnas integritet och säkerhet. Eftersom VPN är främst cybersecurity-verktyg är det viktigare för en VPN att erbjuda äkta integritet och säkerhet än att ha en mängd funktioner. Medan ExpressVPN är helt säkert att använda, kan vi inte säga detsamma om Hola. Vanligtvis tittar vi på ett VPN: s krypteringar, protokoll och loggningspolicy att bedöma hur säker och privat det är. När vi jämför dessa två leverantörer så är det vad vi hittade:

ExpressVPN

ExpressVPN erbjuder starka krypteringsprotokoll, utmärkta säkerhetsfunktioner, och inga läckor. Detta innebär att denna leverantör inte kommer att kompromissa med eller datasäkerhet. Företaget använder sig av högsta krypteringsnivåer, vilket anses vara okrossbart. ExpressVPN har en dödsbrytare, som de kallar ett nätverkslås. Den här funktionen hjälper till att hålla dina data säkra genom att säkra din trafik om VPN-anslutningen någonsin tappas.

Hej 

Hola är en VPN som har inte krypteringar eller en kill switch. Det betyder att det inte är säkert som det håller omfattande användarloggar. Även om den hävdar att dess jämställda anslutningar är säkra, så är de inte det. I själva verket finns det inget anonymt eller säkert med Hola. Det märker sig själv som ett VPN när det faktiskt är en proxy.

ExpressVPN:

 •  OpenVPN med TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP
 • AED-256-CBC, Datakanals symmetrisk krypteringsschema, 256-bitars AES-krypteringar, Framåtkryptering
 • En tidigare testad och testad strikt nollloggarpolicy

Hej:

 • Inga VPN-protokoll.
 • Inga krypteringar.
 • Hittades för att logga och sälja användardata.

Utvärdering: Medan Hola absolut inte gör något för att skydda en användares integritet och säkerhet, visade ExpressVPN sig för den globala gemenskapen som helhet för att vara en äkta nollloggar VPN.

Dom: ExpressVPN

Varför är Hola osäker??

Inte bara gör det Hola föra loggar över dina onlineaktiviteter och lagra din personliga information, men den också ger tredje parter (betalda användare) åtkomst till din online-anslutning. På tal om logginfo pratar vi inte bara om ett minimalt belopp. Denna VPN loggar massiv data som involverar sina användare. Du kan läsa allt om det i deras integritetspolicy. Det är också viktigt att påminna dig om att Hola är en peer-to-peer VPN.

Detta innebär att i stället för att hantera betalt för servrar över hela världen, tunnelar Hola sina signaler genom användarnas anslutningar. Med andra ord använder den användarens bandbredd. I verkligheten ansluter du till andra användares nätverk och de ansluter till ditt. Kort sagt, detta är en osäker VPN med mycket låga krypteringsnivåer. Genom att prenumerera på detta VPN skulle du utsätta dig för hot och ge upp din integritet under processen.

ExpressVPN VS Hola – slutlig dom

När vi ser tillbaka på testerna som våra experter har genomfört är det tydligt att ExpressVPN är överlägset en bättre tjänsteleverantör än Hola. Pris åt sidan är ExpressVPN först och främst en VPN. Hola, å andra sidan, är det inte. Jag kan inte nog betona hur farlig Hola är.

ExpressVPN

ExpressVPN är vinnaren här och jag rekommenderar det starkt.

Hej

Hola är en farlig leverantör, som jag rekommenderar dig att undvika till varje pris.

Varken jag eller de andra här på VPN Guru rekommenderar att någon använder denna tjänst. Håller du inte med? Om du tycker att ExpressVPN är en tydlig vinnare, meddela oss i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me