ExpressVPN vs Hotspot Shield: Vilket VPN är bäst?

ExpressVPN VS Hotspot Shield: Vilket VPN ska du prenumerera på? Ett VPN är ett åtagande och ditt VPN-val påverkar din integritet drastiskt. Så naturligtvis vill du se till att du fattar rätt beslut. Om du sitter fast mellan ExpressVPN och Hotspot Shield, två av de mest nedladdade VPN: erna, kolla in denna jämförande recension för att ta reda på vilken VPN som förtjänar din uppmärksamhet. Observera att denna jämförelse är baserad på Premium-versionen av Hotspot Shield.

ExpressVPN vs Hotspot Shield - Vilket VPN är bäst

ExpressVPN vs Hotspot Shield – Vilket VPN är bäst

ExpressVPN VS Hotspot Shield – Funktioner och tjänster

För att ge en omfattande bild av de funktioner och tjänster som båda leverantörerna erbjuder har jag jämfört priser, kundservice, internethastighet, enhetssupport och servrar på både ExpressVPN och Hotspot Shield.

Prissättning

Låt oss börja med att gå igenom prissättningsplanen för både ExpressVPN och Hotspot Shield.

ExpressVPN erbjuder 3 olika prisplaner:

 • $ 12,95 per månad (Månadsplan)
 • $ 9.99 per månad (tvåårsplan – faktureras till $ 59,95)
 • $ 6.67 per månad (Årsplan – faktureras till $ 99,95 + 3 fria månader det första året)

Hotspot Shield erbjuder fyra olika prisplaner:

 • $ 12.99 per månad (Månadsplan)
 • $ 8.99 per månad (tvåårsplan – faktureras till $ 53,94)
 • $ 5.99 per månad (Årsplan – faktureras till 71,88 USD)
 • $ 3.49 per månad (3-årsplan – faktureras till $ 125,64)

När det gäller prissättning erbjuder Hotspot Shield bättre planer för användare på en budget. Deras treårsplan är bara ungefär $ 26 mer än ExpressVPN: s årliga plan.

ExpressVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, tydligt dikterat i deras återbetalningspolicy, utan några frågor. Hotspot Shield erbjuder en 45-dagars återbetalningspolicy, men jag kunde inte hitta deras återbetalningspolicy online för att se om det finns några begränsningar för policyn. Jag kontaktade deras kundsupport och fick information om att deras policy inte har några begränsningar för bandbredd eller anslutningar.

Prisvärdighet för ExpressVPN VS Hotspot Shield: Hotspot Shield.

Kundservice

Både Hotspot Shield och ExpressVPN har ett livechattalternativ för sin kundsupport.

Med ExpressVPN kan du komma åt livechatportalen var som helst på webbplatsen. De ber dig inte om någon identifierande information för att chatten ska fungera. Kundsupportagenterna är fullständigt orienterade om allt som ExpressVPN har att erbjuda och svarar snabbt på alla frågor som kastas. Om agenten behöver dubbelkontrollera information, kommer de att informera dig om det och ber dig att vara tålamod medan de kommer tillbaka till dig med svaret.

Hotspot Sheilds livechattalternativ var lite av en besvikelse. För att starta kan du bara komma åt chattportalen från deras prissida. Det finns ingen knapp för dig att klicka, chatten kommer bara att dyka upp längst ner på sidan. De kräver också ett namn och e-postadress innan du kan prata med en kundsupport. Under de flera tester som genomfördes slutade deras agenter kontinuerligt att svara under långa perioder (det maximala jag upplevde var 2 minuters radiotystnad) utan att informera mig om behovet av att försena svaret. De svarade på alla grundläggande frågor om sin tjänst men svarade med mycket vaga svar på alla frågor som inte finns i vanliga frågor.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Kundtjänstbedömning: ExpressVPN.

Fart

Våra experter körde hastighetstest för både ExpressVPN och Hotspot Shield.

ExpressVPN: s hastigheter var ganska konsekventa över alla testade servrar. I allmänhet minskade nedladdningshastigheterna med cirka 10% på alla servrar.

Hotspot Shields hastigheter var inte lika konsekvent på alla servrar som våra experter testade. Nedladdningshastigheterna var ibland bara 0,9% långsammare och andra gånger 22,7% långsammare.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Speed ​​dom: Hotspot Shield.

Enhetsstöd

ExpressVPN erbjuder appar som stöds för:

 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry och välj routermodeller.
 • Extensions för: Chrome, Firefox, Safari.

Med ExpressVPN får du upp till 3 samtidiga anslutningar åt gången.

Hotspot Shield erbjuder appar som stöds för:

 • Windows, Mac, Android, iOS, Windows-telefon.
 • Tillägg för: Chrome och Firefox.

Med Hotspot Shield får du upp till 5 samtidiga anslutningar åt gången.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Device Support Devict: ExpressVPN

servrar

ExpressVPN erbjuder 2000+ servrar på 148 serverplatser i 92 länder. Deras serverlista är tillgänglig på deras webbplats.

Hotspot Sheild var lite svårare. Jag var tvungen att vänta tills jag laddade ner appen för att ta reda på hur många servrar de har. Men även då kunde jag fortfarande inte ta reda på hur många servrar de hade att erbjuda. Vad vi vet är att Hotspot Shield har servrar i endast 24 länder.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Server-dom: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot Shield – Sekretess & säkerhet

Oavsett funktioner är den viktigaste aspekten av en VPN-tjänst dess inställning till användarens integritet och säkerhet. Så här testade dessa två leverantörer:

När vi utvärderar säkerheten för ett VPN tittar vi vanligtvis på deras VPN-protokoll, deras krypteringar och deras loggningspolicy. Så här hittade vi med ExpressVPN VS Hotspot Shield:

ExpressVPN:

 • VPN-protokoll: OpenVPN med TCP / UDP – SSTP – L2TP / IPsec – PPTP.
 • Krypteringar: 256-bitars AES-krypteringar, AED-256-CBC, Datakanals symmetrisk krypteringsschema, Framåtkryptering.
 • Loggarpolicy: ExpressVPN har en strikt nollloggarpolicy (beprövad och testad).

Hotspot Shield:

 • VPN-protokoll: Hotspot Shield använder sitt eget protokoll som heter Catapult Hydra, utvecklat av deras moderföretag AnchorFree.
 • Krypteringar: 128-bitars AES-krypteringar, TLS 1.2-servrar, framåtriktad sekretess.
 • Loggarpolicy: Hotspot Shield har en noll-loggpolicy (enligt Integritetspolicy, uttalad av Center for Democracy and Technology).

ExpressVPN visade sig över en skugga av tvivel om att de inte håller loggar över sina användares surfaktiviteter. Hotspot Shield anklagades å andra sidan för att dela sina användares data med tredje parter.

ExpressVPN VS Hotspot Shield Integritet & Säkerhetsbedömning: ExpressVPN

ExpressVPN VS Hotspot Shield – slutlig dom

Baserat på de tester vi har gjort och de funktioner som erbjuds av både Hotspot Shield och ExpressVPN är det tydligt att ExpressVPN kommer ut som den tydliga vinnaren. Hotspot Shield är kanske billigare, men dess funktioner och sekretess & Säkerheten gick inte bra mot ExpressVPN: s. Om du fortfarande sitter fast mellan båda leverantörerna, tveka inte att prenumerera på ExpressVPN. Det kan vara dyrare, men åtminstone är du garanterad en verkligt säker och privat anslutning till dess tjänster.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me