Ali je Kodi zakonit? Ali je Kodi varen za uporabo?

Ali je Kodi zakonit? Je Kodi varen za uporabo v ZDA, Velika Britanija, Avstralija, Kanada ali Nemčija? To je vprašanje, ki si ga mnogi zastavijo, ko razmišljajo, ali naj namestite Kodi na njihove PC, Mac, Amazon Fire TV, Linux, Android, ali katero koli drugo pretočno napravo Kodi je podprta. Glede na to, za kaj uporabljate Kodi, obstaja resnična možnost, da lahko pridete vanj pravni težave.
Če kodi uporabljate za pretočni filmi in TV oddaje z uporabo neuradni Kodi dodatki všeč Izhod ali SALTS, boste morda kaj delali nezakonito ali veste ali ne. Preberite naslednji vodnik za korake za zaščito in skrivanje svojih dejavnosti in navad gledanja Kodi. Naučite se uporabljati Kodi varno in anonimno z VPN.

Ali je Kodi zakonit in varen za uporabo?

Ali je Kodi zakonit & Varna uporaba?

Ali je Kodi zakonit?

Odgovor je Da, Kodi je zakonit. Vendar pa Kodi uporabniki v Velika Britanija, ZDA, Avstralija, Irska, Francija, Kanada in Nemčija so prejeli obvestila o kršitvah avtorskih pravic kot posledica uporabe nekaterih dodatkov Kodi. Glede nalaganja in nameščanja samega Kodija ni nič nezakonitega. Pravna vprašanja iz dejstva, da veliko filmski dodatki in živeti TV vtičniki svojo vsebino dobijo iz piratskih virov.
Kot končni uporabnik verjetno nimate pojma, da delate kaj narobe, vendar to ne odpravlja morebitne pravne odgovornosti uporabe teh dodatkov. Biti na varna stran, najbolje je uporabiti a Storitev VPN skupaj s Kodijem.
Če uporabljate VPN, vaš niti ponudnik internetnih storitev ali avtorskih pravic ne vidi, kaj počnete v spletu. Tako se izognete prejemanju kakršnega koli potenciala obvestila o kršitvah avtorskih pravic ali opozorilna pisma.

Posodobitev 1: 28. februarja 2017 so se pojavile novice, ki navajajo, da je britanski urad za intelektualno lastnino pod pritiskom imetnikov pravic in izdajateljev televizijskih programov začel posvetovanje v okviru Kodi. Zdi se, da je cilj poostriti zakonodajo in sprejeti zakone o avtorskih pravicah, ki ne ciljajo samo na prodajalce Kodi boxov, temveč tudi na končne uporabnike..

Posodobitev 2: 7. marca 2017 je Lord Toby Harris, predsednik Nacionalnih trgovinskih standardov v Veliki Britaniji, izjavil, da bo “opozoril tudi vsako osebo ali podjetje, ki prodaja oz. upravljanje take naprave (Polja Kodi), da kršijo avtorsko pravo. Nacionalni trgovinski standardi bodo še naprej varovali zakonito poslovanje in preganjali tiste, ki kršijo avtorske pravice na ta način. “

Posodobitev 3: Po mnenju skupine za odprte pravice predlagane Predlog zakona o digitalni ekonomiji v Veliki Britaniji bi lahko predali avtorjem avtorskih pravic možnost, da uporabnikom Kodija in deljevalcem torrentov grozijo z zaporom do 10 let.

Posodobitev 4: V sredo, 26. maja 2017, Sodišče ES, imenovano tudi Evropsko sodišče, je razsodilo, da “delo, zaščiteno z avtorskimi pravicami, pridobljeno s pretakanjem s spletnega mesta, ki pripada tretji osebi, ki to delo ponuja brez soglasja imetnika avtorskih pravic”, ne koristi oprostitve. zakonov, ki urejajo distribucijo avtorskih vsebin. Z drugimi besedami, pretakanje piratske vsebine z nedovoljenimi dodatki je zdaj prav tako nezakonito v EU kot nalaganje avtorskega gradiva.

Zato morate biti pri uporabi Kodi še posebej previdni, zlasti če živite v Združenem kraljestvu. Ne tvegajte in uporabljajte VPN, da skrijete svoje dejavnosti pretakanja. Zdi se, da je le vprašanje časa, kdaj bodo oblasti začele ciljati tudi na Kodijeve uporabnike.

Kako ostati varen na Kodiju?

Najpomembnejši vidik uporabe Kodija je vedeti, kaj počnete. Ko se pomikate po internetu za informacije o kako nastaviti Kodi in namestite dodatke na njej preverite, ali je mogoče zaupati spletnemu mestu, ki vsebuje potrebna navodila. Tu je ključno znanje. Preprosto ni opravičila, da bi pustil svoje izpostavljena spletna varnost ali zasebnost. Opazili boste, da večina člankov, povezanih s Kodijem, zelo priporočajo uporabo VPN z njo in z dobrim razlogom tudi. Navidezno zasebno omrežje doda dodatna plast varnosti in zasebnosti vašim brskanjem in pretakanjem. Zato zaščitite svoje občutljive zasebne podatke med uporabo VPN.

Vedno je najbolje uporabljati samo uradne dodatke Kodi. Ti uradni vtičniki so popolnoma zakoniti in varni za uporabo.

Kadar koli se povežete s strežnikom VPN, ves vaš internetni promet je šifriran. To pomeni, da niti vaš ponudnik internetnih storitev niti avtorskih pravic ne bo mogel zaznati, katere datoteke nalagate ali filme, ki jih gledate. Tudi VPN ščiti vas pred napadi Man-in-sredi.

Če resno mislite na svojo zasebnost, uporabite VPN. Tako enostavno je. ExpressVPN so verjetno najbolj uporabljani VPN s Kodi. V tudi lahko namestite katerega koli od naslednjih ponudnikov VPN naj bo vaša spletna dejavnost varna in skrita iz radovednih oči vašega ponudnika internetnih storitev ali potencialnih avtorskih pravic.

Ali je Kodi varen?

Na splošno je Kodi varna platforma, če veste, kaj počnete. Kot vse druge dejavnosti, ki jih lahko izvajate na spletu, žal obstajajo nekatere tveganja vpleten. Spodaj najdete seznam vseh najpomembnejših tveganj, ki bi lahko obrnila vaš Kodi nevaren.

 • Spremljanje ponudnika internetnih storitev: Vaš ponudnik internetnih storitev spremlja, kaj počnete v spletu. Tako enostavno je. Lahko vidijo, katera spletna mesta obiskujete, katere datoteke nalagate in katere filme prenašate v spletu. Ni pomembno, katero napravo, programsko opremo ali aplikacijo uporabljate. Zato bi lahko prišli številni uporabniki, ki filmirajo filme s priljubljenimi neuradnimi Kodijevimi dodatki, kot je Exodus opozorilna pisma od njihovega ponudnika internetnih storitev.
 • Neuradni Kodi Addons: Iskreno, najboljši dodatki za namestitev Kodija so neuradni. Ti dodatki vam omogočajo oglejte si najnovejše hollywoodske uspešnice, vrhunske TV-serije, in kar je najpomembneje, športne oddaje v živo. Težava je v tem, da se lahko z namestitvijo teh dodatkov iz neuradnega skladišča izpostavite.
 • Napadi MITM: Napadi človeka v sredini so eden izmed največje spletne grožnje. Če hekerju uspe vstopiti v povezavo med vami in Kodijem, vašo osebne informacije mogoče je ogrožena.
 • Hekerji in prevaranti: Dejstvo, da je Kodi brezplačna odprtokodna programska oprema, je dvorezni meč. Z leti je XBMC postal priljubljena tarča hekerjev, ki napadajo nič sumljive stremerje v poskusu, da bi se prijeli za svoje zasebne podatke.
 • Copyright Trolls: Obstajajo dodatki Kodi, ki dejansko omogočajo pretakanje torrent datotek na vašem Kodi-ju. Težava je v tem, da kadarkoli prenesi torrent datoteko, svoj naslov IP praktično dodate v datoteke datoteke hudourniški roj. Avtorji avtorskih pravic lahko vaš IP naslov uporabljajo spremljajte svojo spletno dejavnost tudi.
 • Kodi-prednastavljeni Android TV škatle in Amazon Fire TV palice: Uradni blog Kodi je po dolžini razložil, zakaj so lahko ti Kodi naloženi polji nevaren. Te TV škatle so priložene Kodi. Tu je vprašanje, da jih nekateri prodajalci izpolnjujejo pokvarjeni dodatki ki morda ne bodo delovale ali še huje, vas zapustijo odprta za številne varnostne podvige. Nekatere od njih proda predhodno naložene škatle Kodi TV se v EU celo šteje za nezakonito.
 • DDoS napadi: Razvijalci Addon lahko v adione vstavijo zlonamerne kode. Potem se lahko neopazni uporabniki teh dodatkov spremenijo botneti ki nastopajo DDoS napadi na spletnih straneh po spletu. Priljubljeni Exodusov dodatek je bil dejansko uporabljen na tak način. Vendar je Skupnost TVAddon sprejela potrebne ukrepe, s katerimi je od takrat dodatek Exodus varen za uporabo.
 • Zlonamerni podnapisi: V nekaterih primerih hekerji celo uporabljajo podnapisi ki jih nudijo shrambe tretjih oseb, s katerimi lahko popolnoma nadzorujete napravo, na katero ste namestili aplikacijo Kodi. Fundacija XBMC se zaveda teh težav in je izdala novo posodobitev (Kodi 17.3), da jih odpravi. Če še vedno uporabljate starejšo različico Kodi-ja, toplo priporočamo, da jo posodobite na Kodi 17.3.

Ali je Kodi zakonit in varen? Dodatni triki in nasveti

Poleg uporabe VPN lahko izvajate številne ukrepe zaščitite svojo spletno zasebnost in kar najbolje izkoristite svoj Kodi hkrati. Oglejte si koristno Kodi vodniki spodaj.

 • Kaj je Kodi? Vodnik za začetnike
 • Najboljši 5 Kodi VPN za leto 2017 Vodnik za pregled.
 • Ali so Kodi TV-omarice zakonite in varne za uporabo?
 • Najboljše Kodi-Streaming naprave.
 • Najboljši priročnik za namestitev Kodi addonsa.
 • Kako skriti svoj IP naslov na Kodi?
 • Kako anonimno gledati filme na Kodi?

Ali je Kodi zakonit? Povzetek

 • Za začetek sama aplikacija Kodi ni nezakonito.
 • Poleg tega, Namestitev Kodija na vašem PC, Mac, Android, Multimedia TV Box, Fire Stick, Nexus Player, ali Nvidia Shield ni nezakonito.
 • Vendar pa lahko zapustijo težave z zakonom če gledaš piratski potoki prek dodatkov Kodi drugih proizvajalcev.
 • Obstajali so tudi primeri, ko so uporabniki Kodija prejeli opozorilna pisma in obvestila o kršitvah avtorskih pravic.
 • Uporaba VPN z Kodi v bistvu preprečuje vaše ISP, imetniki avtorskih pravic, in še kdo drug od vohunjenja za to, kar gledate po spletu.
 • Končno ne uporabljajte Exodus, SALTS, 123Movies, Mobdro, SportsDevil, ali podobne dodatke brez VPN, če živite v ZDA, Velika Britanija, EU, Kanada, Nemčija, Avstralija, Indija, Francija ali Španija.

Ali je Kodi zakonit in varen za uporabo? Zaključek

Ali je Kodi zakonit? No, ne vsebuje nobene video vsebine, ki je na voljo za pretakanje. Vendar pa lahko vsako spletno mesto, ki ga obiščete, ali spletno mesto, kadar koli odprete spletno, vidi vaše javni IP naslov. Vaš naslov IP je vaš digitalni tisk s prstom. Razkriva vaše fizična lokacija kot tudi druge osebne podatke. The najboljši način, da ostanete varni, kadar uporabljate Kodi je do ExpressVPN za dodano zasebnost in varnost. Ne tvegajte in ne pretakajte filmov, TV oddaj ali športnih dogodkov v živo na Kodiju povezovanje z VPN najprej. Tveganje ni vredno prevzeti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me