Är Kodi lagligt? Är Kodi säkert att använda?

Är Kodi lagligt? Är Kodi säkert att använda i USA, Storbritannien, Australien, Kanada eller Tyskland? Det är den fråga som många ställer när de överväger att göra det installera Kodi på deras PC, Mac, Amazon Fire TV, Linux, Android, eller någon annan strömningsenhet som Kodi stöds på. Beroende på vad du använder Kodi för finns det en verklig möjlighet du kan komma in på Rättslig problem.
Om du använder Kodi till strömma filmer och Tv program använder sig av inofficiella Kodi-tillägg tycka om Exodus eller SALTER, du kanske gör något olaglig om du vet det eller inte. Läs följande guide för steg för att skydda och dölja dina aktiviteter och tittvanor på Kodi. Lär dig hur du använder Kodi säkert och anonymt med VPN.

Är Kodi lagligt och säkert att använda?

Är Kodi Legal & Säkert att använda?

Är Kodi Legal?

Svaret är Ja, Kodi är lagligt. Men Kodi-användare i Storbritannien, USA, Australien, Irland, Frankrike, Kanada och Tyskland har fått meddelanden om upphovsrättsintrång som ett resultat av att använda vissa Kodi-tillägg. Det finns inget olagligt med att ladda ner och installera Kodi själv. De juridiska frågorna från det faktum att mycket av filmtillägg och live TV-plugins får deras innehåll från piratkopierade källor.
Som slutanvändare har du förmodligen ingen aning om att du gör något fel, men det tar inte bort eventuellt juridiskt ansvar för att använda dessa tillägg. Att vara på säkra sidan, det är bäst att använda a VPN-tjänst tillsammans med Kodi.
Med VPN kan varken din Internetleverantör eller copyright-troll se vad du gör online. Således får du undvika att få någon potential meddelanden om upphovsrättsintrång eller varningsbrev.

Uppdatera 1: Den 28 februari 2017 kom det fram nyheter som tyder på att UK: s immateriella egendom har inlett ett Kodi-boxkonsultation under press från högerinnehavare och programföretag. Målet verkar vara att skärpa lagstiftningen och justera upphovsrättslagar som inte bara riktar sig till Kodi-säljare utan också slutanvändare.

Uppdatering 2: Den 7 mars 2017 uttalade Lord Toby Harris, ordförande för nationella handelsstandarder i Storbritannien att han “också skulle varna alla personer eller företag som säljer eller hantera en sådan enhet (Kodi-rutor) att de bryter mot upphovsrätten. Nationella handelsstandarder kommer att fortsätta att skydda legitim affärsverksamhet och driva dem som bryter mot upphovsrätten på detta sätt. ”

Uppdatering 3: Enligt Open Rights Group, det föreslagna Digital ekonomi Bill i Storbritannien skulle kunna lämna upphovsrättstroll chansen att hota Kodi-användare och torrentuppsägare med fängelsestraff på upp till tio år.

Uppdatering 4: Onsdagen 26, 2017, beslutade EG-domstolen, även EG-domstolen, att “upphovsrättsskyddat arbete som erhållits genom strömning från en webbplats som tillhör en tredje part som erbjuder detta arbete utan samtycke från upphovsrättsinnehavaren” inte omfattas av ett undantag av lagarna som reglerar distribution av upphovsrättsinnehåll. Med andra ord, streaming av piratkopierat innehåll med olagliga tillägg är nu lika olagligt i EU som nedladdning av upphovsrättsskyddat material.

Därför måste du vara extra försiktig när du använder Kodi, särskilt om du bor i Storbritannien. Ta inte några risker och använd VPN för att dölja dina strömningsaktiviteter. Det verkar som att det bara är en tidsfråga innan myndigheterna också börjar rikta in sig på Kodi-användare.

Hur du kan vara säker på Kodi?

Den viktigaste aspekten av att använda Kodi är att veta vad du gör. När du bläddrar på Internet för information om hur man ställer in Kodi och installera tillägg på det, se till att webbplatsen som innehåller de nödvändiga instruktionerna kan lita på. Kunskap är nyckeln här. Det finns helt enkelt ingen ursäkt att lämna din online säkerhet eller sekretess exponerad. Du kommer att märka att de flesta Kodi-relaterade artiklar rekommenderar att du använder VPN med det, och av en god anledning också. Ett virtuellt privat nätverk lägger till en extra lager av säkerhet och integritet till dina surf- och strömningsaktiviteter. Därför skyddar du dina känsliga privata data när du använder VPN.

Det är alltid bäst att bara använda officiella Kodi-tillägg. Dessa officiella plugins är fullständiga lagliga och säkra att använda.

När du ansluter till en VPN-server, all din Internet-trafik är krypterad. Det betyder att varken din Internetleverantör eller troll för upphovsrätt kommer att kunna upptäcka vilka filer du laddar ner eller filmer du tittar på. VPN också skyddar dig mot attacker från mitten av mitten.

Om du ser allvar med din integritet, använd VPN. Det är så enkelt som det. ExpressVPN är förmodligen den mest använda VPN med Kodi. Du kan också installera någon av följande VPN-leverantörer till hålla din online-aktivitet säker och dold från din ISP: s nyfikna ögon eller potentiella troll för upphovsrätt.

Är Kodi säkert?

I allmänhet är Kodi en säker plattform om du vet vad du gör. Tyvärr, som alla andra aktiviteter du kan utföra online, det finns vissa risker inblandade. Nedan hittar du en lista över alla de mest framstående riskerna som kan leda till din Kodi osäker.

 • ISP-övervakning: Din ISP spårar vad du gör online. Det är så enkelt som det. De kan se vilka webbplatser du besöker, vilka filer du laddar ner och vilka filmer du strömmar online. Det spelar ingen roll vilken enhet, programvara eller app du använder. Det är därför många användare som strömmar filmer med populära inofficiella Kodi-tillägg som Exodus kan få varningsbrev från deras internetleverantör.
 • Inofficiella Kodi Addons: I all ärlighet är de bästa tilläggarna att installera på Kodi inofficiella. Dessa tillägg gör det möjligt för dig titta på de senaste hollywood-blockbusterna, topp-TV-serier, och viktigast av allt, levande sportsändningar. Problemet är att installation av dessa tillägg från ett inofficiellt arkiv kan lämna dig exponerad.
 • MITM Attacks: Man-i-mitten attacker är en av största onlinehot. Om en hacker lyckas infiltrera förbindelsen mellan dig och Kodi, din personlig information skulle kunna vara äventyras.
 • Hackare och bedragare: Det faktum att Kodi är en gratis open source-mjukvara är ett dubbelkantigt svärd. Under åren har XBMC blivit ett populärt mål för hackare som attackerar intetanande streamare i ett försök att få tag på sina privat information.
 • Copyright troll: Det finns Kodi-tillägg som faktiskt låter dig strömma torrentfiler på din Kodi. Problemet är att när du ladda ner en torrentfil, lägger du praktiskt till din IP-adress till filens torrent svärm. Copyright troll kan använda din IP-adress till spåra din online-aktivitet också.
 • Kodi förladdade Android TV-lådor och Amazon Fire TV-stick: Den officiella Kodi-bloggen förklarade i längd varför dessa Kodi-laddade rutor kan vara osäker. Dessa TV-lådor har Kodi installerat på dem. Problemet här är att vissa säljare fyller dem med trasiga tillägg som kanske inte fungerar, eller ännu värre, lämnar dig öppen för många säkerhetsutnyttjanden. Säljer några av dessa förladdade Kodi-TV-lådor anses nu till och med vara olagligt i EU.
 • DDoS Attacks: Addon-utvecklare kan infoga skadliga koder i addon. Sedan kan intetanande användare av dessa tillägg förvandlas till botnät som utför DDoS-attacker på webbplatser runt webben. Den populära tillägget Exodus användes faktiskt på ett sådant sätt. TVAddon-gemenskapen har dock vidtagit nödvändiga åtgärder för att göra Exodus-tillägget säkert att använda sedan dess.
 • Skadliga undertexter: I vissa fall använder hackare till och med undertexter tillhandahålls av tredjepartsförvar för att ta full kontroll över enheten som du har installerat Kodi-appen på. XBMC Foundation är medveten om dessa problem och har släppt en ny uppdatering (Kodi 17.3) för att fixa dem. Om du fortfarande använder en äldre Kodi-version rekommenderar vi starkt att du uppdaterar den till Kodi 17.3.

Är Kodi lagligt och säkert? Ytterligare trick och tips

Förutom att använda VPN finns det ett antal åtgärder du kan utföra skydda din integritet online och få ut det mesta av din Kodi på samma gång. Ta en titt på det användbara Kodi guider Nedan.

 • Vad är Kodi? Nybörjarguide
 • Bästa 5 Kodi VPN för 2017 Review Guide.
 • Är Kodi TV-rutor lagliga och säkra att använda?
 • Bästa Kodi-strömningsenheter.
 • Bästa installationsguide för Kodi-tillägg.
 • Hur döljer jag min IP-adress på Kodi?
 • Hur man tittar på filmer anonymt på Kodi?

Är Kodi lagligt? Sammanfattning

 • Till att börja med är Kodi-appen själv inte olaglig.
 • Dessutom, Installera Kodi på din PC, Mac, Android, Multimedia TV Box, Fire Stick, Nexus Player, eller Nvidia Shield är inte olagligt.
 • Men du kan få problem med lagen om du tittar piratkopierade strömmar via tredjeparts Kodi-tillägg.
 • Det har också förekommit fall där Kodi-användare fick varningsbrev och meddelanden om intrång i upphovsrätten.
 • Att använda VPN med Kodi förhindrar i huvudsak din ISP, innehavare av upphovsrätt, och alla andra från att spionera på det du tittar på online.
 • Slutligen, använd inte Exodus, SALTS, 123Movies, Mobdro, SportsDevil, eller liknande tillägg utan VPN om du bor i USA, Storbritannien, EU, Kanada, Tyskland, Australien, Indien, Frankrike eller Spanien.

Är Kodi lagligt och säkert att använda? Slutsats

Är Kodi lagligt? Det är inte värd för något av videoinnehållet som är tillgängligt att strömma. Men när du går online kan alla webbplatser du besöker eller app du använder se din offentlig IP-adress. Din IP-adress är din digitalt fingeravtryck. Det avslöjar din fysisk plats liksom annan personlig information. De bästa sättet att vara säker när du använder Kodi är att ExpressVPN för tillagd Integritet och säkerhet. Ta inte risken och strömma filmer, TV-program eller levande sportevenemang på Kodi utan ansluter till ett VPN först. Det är en risk som inte är värt att ta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me