Hur man installerar VPN på FireStick – Ultimate Guide

Undrar du hur du kan installera ett VPN på FireStick utan root eller jailbreak? Fire TV är en av de bästa streamingapparaterna där ute. Det har ett rikt bibliotek med de största streamingkanalerna, där fler och fler tjänster läggs till i listan. Dessa inkluderar Netflix, HBO, Hulu, ESPN, CBS, och mycket mer. Tyvärr, för att dra full nytta av Fire TV Stick måste du vara bosatt i USA. Så du kan föreställa mig min frustration när jag försökte se The Handmaid’s Tale från utlandet, bara för att få reda på att Hulu är geo-blockerad. Lyckligtvis finns det en lösning. Du kan använda en VPN för att förfalska din Fire Stick online-plats och göra att den verkar vara i USA. Därför, om du vill veta hur du gör det ställa in ett VPN på din FireStick, Fortsätt läsa.


Hur man installerar VPN på FireStick

Hur man installerar VPN på FireStick

Det enklaste sättet att installera en VPN på Fire Stick

ExpressVPN är en bra VPN-leverantör att installera på alla enheter. Det var faktiskt en av de första tjänsterna som hade en dedikerad VPN-app för Amazon Fire TV och FireStick. Därför har du inga problem att konfigurera det. Du kan ladda ner appen gratis från deras webbplats, men du måste skapa en ExpressVPN-konto att logga in.

 1. Det du behöver göra först är att gå till ExpressVPN, och Registrera. Välj bara en plan, ange din e-post, välj en betalningsmetod och ställ sedan in ett lösenord.
 2. Därefter öppnar du din Fire Stick eller Amazon Fire TV och klickar på ‘Apps högst upp på din hemskärm.
  Gå till appar

  Gå till appar

 3. Gå nu till “kategorier ->Verktyg’.
  Välj verktyg

  Välj verktyg

 4. Välj ExpressVPN-appen. Du kan också använda “Sök’ för att leta efter appen i Amazon Store, om du inte hittar det Verktyg sektion.
 5. Tryck nu på ‘Skaffa sig“Till ladda ner och installera appen. När processen är klar trycker du på ‘Öppna’.
 6. Nästa steg är att logga in på ExpressVPN genom att ange ditt Användarnamn och Lösenord.
 7. Och slutligen, allt du behöver göra är välj vilken server du vill ansluta till.
 8. När du har upprättat en VPN-anslutning, klicka på hemknappen på din Fire Stick-fjärrkontroll.

Fördelarna med att använda VPN på Fire TV

Du kan låsa upp många dolda funktioner helt enkelt genom att aktivera en VPN på din Amazon Fire. I själva verket är det bara de som är bosatta i USA som drar full nytta av Fire TV. När det gäller de som ligger utanför amerikanska gränser kommer du inte att njuta av den här tjänsten till fullo. Fortfarande i tvivel? Här är anledningen till att du måste använda ett VPN med Firestick:

 • Avblockera amerikanska streamingkanaler: När du reser utanför USA har du inte tillgång till de flesta amerikanska streamingkanaler längre på grund av geo-begränsningar. Showtime, Hulu, HBO GO, ABC Go, NBC Sports och många fler är det utanför gränser utomlands. Men med ett VPN kan du ändra din onlineposition genom att omdirigera din trafik till en amerikansk server. Således kommer du att kunna titta på alla kanaler du vill ha från var som helst.
 • Få åtkomst till amerikanska Amazon Instant Video: Amazon Prime Video finns ganska mycket överallt, med undantag för Kina, Kuba, Iran, Nordkorea, Syrien. Innehållet skiljer sig dock beroende på varje region, vilket innebär att inte alla användare har tillgång till samma bibliotek. Därför behöver du ett VPN till förfalska din plats och avblockera alla program du vill ha.
 • Avblockera kanaler i Storbritannien: Precis som deras amerikanska motsvarigheter är UK-streamingkanaler som BBC iPlayer, ITV och Channel 4 inte tillgänglig utanför deras respektive region. Det betyder att du inte kan se dem om du är det utanför Storbritannien. Men med rätt VPN kommer du att kunna blockera dem oavsett var du är.
 • Strömma videor via Kodi anonymt: Virtuella privata nätverk dölja din ursprungliga IP-adress och kryptera din internettrafik, vilket innebär att din identitet och online-aktivitet kvarstår dold från nyfikna ögon från internetleverantörer eller innehavare av upphovsrätt.

Installera VPN på FireStick med ES Explorer

Innan jag berättar i detalj hur du kan installera Amazon Fire TV VPN utan root måste jag berätta för dig att inte alla VPN-leverantörer som jag har testat fungerade korrekt på Fire TV. IPVanish var gruppens bästa. Så om du vill aktivera VPN på din enhet föreslår jag prenumererar på IPVanish. När du är klar följer du dessa steg.

Steg 1: Installera ES File Explorer på Fire TV Stick

För att installera ES File Explorer på Fire TV Stick måste du gå till ‘Inställningar’ -> ‘Enhet’ -> ‘Utvecklaralternativ.’ SedanGör det möjligt “Tillåt appar från okända källor” så att du kan ladda ner appen. I “Sök“Bar, skriv ES Explorer och klicka på ikonen för att börja ladda ner och installera bearbeta.

Nu är du fri till starta ES Explorer-appen.

Steg 2: Installera Fire TV VPN via ES Explorer

Du kan också installera en Fire TV VPN via ES Explorer. Här är vad du behöver göra:

 1. Gå till ES Explorer-menyn och tryck på ‘Verktyg,’ följd av ‘Nedladdningshanterare‘I menyn till vänster.
 2. Därefter måste du klicka på ‘+ Ny‘Från den nedre menyn.
 3. I ‘Väg’ avsnitt, typ https://thevpn.guru/ipvanish.apk tryck sedan på ‘OK’.
 4. Som för ‘namn‘, Skriv in ‘IPVanish’.
 5. Klick ‘Ladda ner nu“Att börja ladda ner IPVanish installationsfil.
 6. När IPVanish apk-fil nedladdningen är klar, tryck “Öppna fil“Till ställa in det på din Amazon Fire TV.
 7. Gå tillbaka till Fire TV-hemskärmen och öppna IPVanish-appen.
 8. Slutligen logga in på ditt konto och anslut till vilken VPN-server du vill.

Hur man installerar Fire TV VPN med hjälp av Apps2Fire

För dig som använder en Android-smartphone eller enhet rekommenderar jag att du använder den andra installationsprocessen. Med den här metoden kan du installera en applikation från Google Play Store som låter dig släppa alla appar som finns på din Android-enhet på din Fire TV.

Steg 1: Installera Apps2Fire på Android-enhet

 1. Gå till Google Play med din Android-enhet. 
 2. I Sök bar, typ Apps2Fire sedan klicka på ikonen. Tryck sedan på Installera.
 3. Du måste ladda ner IPVanish Android-app om du inte har det.

Steg 2: Installera Fire TV VPN via Apps2Fire

 1. Starta först Fire TV och gå över till ‘Inställningar’ -> ‘Systemet’ -> ‘Utvecklaralternativ.’ Aktivera sedan ‘Tillåt appar från okända källor‘ följd av “ADB-felsökning”.
 2. Tryck nu ‘Inställningar’ -> ‘Systemet’ -> ‘Handla om’ -> ‘Nätverk’ och skriv Ip-adressen till din Fire TV.
 3. Öppna appen Apps2Fire på din Android-enhet och tryck på ‘Uppstart’. Kommer du ihåg IP-adressen du skrev tidigare? Det är här du måste ange det. 
 4. Sök nu efter IPVanish-appen i “Lokala appar” klicka på det och välj ‘Installera.’
 5. Du får en anmälan från Fire TV när IPVanish-installationen är klar.

Installera VPN i FireStick Video Tutorial

Installera VPN på Amazon Fire TV – Alternativa metoder

Det finns två andra Amazon Fire TV VPN-installationsmetoder Du kan använda om din nuvarande VPN-leverantör inte har Fire TV-applikationer eller om du äger en första generationens FireStick. Observera att båda dessa alternativ kräver mer ansträngning och tid.

Gör din egen virtuella router

Om du använder en PC eller Mac kan du använda din egen VPN-anslutning och dela den med hela huset. Du kan bokstavligen förvandla din PC eller Mac till en virtuell router genom att följa några enkla steg. När du är klar ställa in en virtuell router på din PC / Mac, du kan starta en VPN-anslutning och dela den direkt med Fire TV.

Installera VPN på DD-WRT Router

VPN-leverantörer har en gräns för hur många enheter som kan ha en anslutning under en prenumeration. Men det finns ett kryphål som jag skulle vilja lära dig. Om du Ställ in VPN på din DD-WRT-router, alla enheter som är anslutna till ditt hem Wi-Fi har en VPN-krypterad anslutning. Det inkluderar naturligtvis din Fire TV.

Ställ in smart DNS direkt på Fire Stick

Denna strategi skiljer sig helt från att använda ett VPN. Först krypterar inte Smart DNS dina data, vilket innebär att du kommer att arbeta i full hastighet när du blockerar geo-begränsat innehåll. Dessutom omdirigerar Smart DNS delar av din internettrafik. Som ett resultat kan du kringgå regionala begränsningar och hålla åtkomst till dina lokala kanaler samtidigt. Processen är ganska enkel. Följ bara dessa steg och lära dig hur du konfigurerar DNS på Fire Stick:

 1. Starta din Fire Stick.
 2. Gå till ‘Inställningar’ följd av ‘Min Fire TV, ‘ då ‘Handla om’.
 3. Skriv ner dina anslutningsuppgifter.
 4. Huvud över inställningar -> Nätverk om igen.
 5. Välj Glöm nätverket.
 6. Hitta ditt nätverk igen och klicka på det.
 7. Skriv in ditt Wi-FI-lösenord, men tryck den här gången Avancerad .
 8. Ange de referenser du noterade tillbaka i steg 3, vilka är Inkörsport, IP-adress och Subnet Mask (Om den sista siffran var 0, skriv sedan in 24. Om det är 255, är 32 ditt nummer).
 9. Sätt i det nya Primär och Sekundär DNS.
 10. Helt klar.

Bästa VPN för Fire Stick – Review 2017

Med ett stort antal pålitliga VPN-leverantörer där ute, skulle du bli förlåtna för att du inte skulle kunna bestämma dig för vilken VPN-tjänst du ska välja. Jag har genomfört grundlig forskning och recensioner. Kolla in den officiella listan över bästa VPN-leverantörer du kan använda på Fire Stick eller Fire TV under 2019.

Hur man installerar en VPN på FireStick utan root

Du börjar verkligen inte uppskatta din Fire TV såvida du inte installerar VPN på den. Antalet nya kanaler du får tillgång till är väldigt imponerande. Om du behöver mer hjälp medan installera Amazon Fire TV utan root eller jailbreak, släpp bara en kommentar nedan så hjälper jag dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map