Hur man kontrollerar IP-adress på Kodi

Ställa in ett VPN på Kodi är allt du behöver låsa upp plattformens fulla potential. Men hur vet du om det fungerar korrekt eller inte? Jag har använt Kodi ganska länge nu och jag fick några knep i ärmarna. Om du vill se om du har upprättat en VPN-anslutning, bara kontrollera din offentliga IP-adress. Jag vet, det är inte så lätt men ändå inte omöjligt. Jag har er tillbaka. Den här guiden visar dig exakt hur du kontrollerar din IP-adress på Kodi. Nu går vi.


Hur man kontrollerar IP-adress på Kodi

Hur man kontrollerar IP-adress på Kodi

Privat IP-adress kontra offentlig IP-adress – Vad är skillnaden?

Många människor blir förvirrade mellan de två huvudtyperna av IP-adresser: en offentlig och en privat IP-adress. Din enhet privat eller intern IP-adress är IP som din router eller modem utfärdar till den enheten. Den tillåter huvudsakligen din enhet att kommunicera med din router och andra enheter du kanske har anslutit till samma router i ditt hushåll.

Din offentlig IP, emellertid är IP-adress som din ISP (Internet-tjänstleverantör) ger dig. EN offentlig eller extern IP-adress är nödvändigt för att du ska kunna ta emot och skicka data till webbplatser eller appar. Så om du vill se om a VPN döljer din IP-adress, din offentlig IP är vad du bör kontrollera.

Hur man kontrollerar offentlig IP-adress på Kodi?

Ett par saker bör göras innan du kan kontrollera din IP-adress. Allt presenteras i ett omfattande steg för steg genomgång. Oroa dig inte.

Steg 1 – Skaffa Indigo Wizard

Låt oss starta Kodi-IP-adressen utan att ansluta till en VPN-server. Du måste installera Indigo Wizard som konstruerad nedan.

 1. Okej, låt oss sparka av det aktivera Kodi-appen.
 2. Efter det, gå över till inställningar. Du hittar Växelsymbol i det övre vänstra hörnet på skärmen.
 3. Navigera till Systeminställningar -> Expertläge, och då Add-ons.
 4. Du bör aktivera “Okända källor”. Utan detta kan inte tredjepartstillägg installeras.
 5. Precis som alla andra appar eller enheter kommer Kodi att varna dig med ett meddelande. Klicka på Ja.
 6. Gå tillbaka till Kodis inställningar.
 7. Klicka på Filhanterare och gå rätt till Lägg till källa.
 8. Klicka på Ingen och skicka den här vägen: ”Http://fusion.tvaddons.co/”.
 9. Byt namn på den till Fusion och träffa OK.
 10. Tillbaka till vår Hemskärm, Klicka på Add-ons.
 11. Det finns en Paketliknande ikon längst upp till vänster på skärmen. Klicka på det. 
 12. När du är där bör du välja Installera från zip-fil. 
 13. Välj filen du just har namngivit “Fusion”Och klicka börja-här.
 14. Plocka plugin.program.indigo-x.x.x.zip och hit install.
 15. Ett meddelande kommer att dyka upp Tillägg har aktiverats.
 16. Gå tillbaka till Kodis hemskärm och klicka på Mina tillägg.
 17. Välj slutligen Programtillägg och lansera Indigo från listan.

Steg.2 – Skaffa din IP-adress

Nu när du har installerat Indigo är det dags att kolla din IP-adress på Kodi.

 1. Lansera Indigo och klicka på ‘Systeminformation’.
 2. Notera din externa IP-adress och avsluta din Kodi-app.
 3. Nu ansluta till en VPN-server och starta om Kodi-applikationen.
 4. Lansera Indigo igen och kontrollera din externa IP-adress under ‘Systeminformation’.
 5. Nu jämföra de två IP-adresserna tillsammans.
 6. Om din VPN fungerar som den ska, får du se två olika IP-adresser, en innan du använder VPN och en efter.

Att få din IP-adress på Kodi är några steg, men för att få den på andra enheter är det väldigt enkelt. Besök bara detta IP-identifierare och du kan kontrollera din offentliga IP, privata IP, den enhet du använder och webbläsaren du använder.

Bästa VPN-tjänster för Kodi

För att hålla det enkelt är en VPN en internetprogramvara som lägger till säkerhet och integritet till dina internetaktiviteter. Du har ett ID, eller hur? Alla gör. Tja, din IP-adress är ditt internet-ID och alla kan se den. IP-adressen hämtar information om din plats och din ISP (internetleverantör). Med ett VPN kan du dölj det och bläddra anonymt. 

Dessutom kan VPN: n förfalska din plats så att du kan visas på olika platser med ett knapptryck. Det är praktiskt när du letar efter avblockera geo-begränsat innehåll. Låt oss se vad annat en VPN kan göra:

 • Bypass Geo-restriktioner: Du kanske tycker att några Kodi-tillägg är inte tillgängliga att installera. Det beror på att de flesta är regionspecifika, vilket betyder att de verkar i ett visst land. Med ett VPN kan du ansluta till en server i vilket land som stöds och få tillgång till exklusivt innehåll trots att han är utomlands.
 • Anslutningshastighet: Ibland när du strömmar en video, bevittnar du plötsliga hastigheter sjunker och din video börjar buffra mycket. Det beror på din ISP stegrar ditt internet. Men när du ansluter till en VPN-server kan du göra det kringgå denna fråga lätt.
 • Internet Anonymitet: Du vet att det är mycket olagliga tillägg på Kodi höger? Föreställ dig att du har problem för att testa en? Ja, din IP kan spåras till din faktiska plats. “Jag uppmuntrar inte till olagliga åtgärder, men Kodi är tänkt att njutas.” Med ett VPN kan du dölj din IP-adress och bläddra anonymt. Ingen kan veta vad du gör.

I form av integritet och säkerhet, du kan lita på ExpressVPN. Jag har använt det i flera år och har hittills inte stött på några problem. Testa sin tjänst, de erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti om du ändrade dig. Kolla också in följande bästa VPN för Kodi.

Hur man kontrollerar privat IP-adress på Kodi

Om det är din enhets privata IP-adress som du följer stegen nedan. Tänk på att en privat IP-adress inte är den IP som du verkar använda när du surfar på webben.

 1. Starta din Kodi-app och välj ‘Inställningar’.
 2. Välj sedan ‘Systeminformation’.
 3. Här kan du se olika information om enheten du har installerat din Kodi-app på inklusive dess privata IP-adress.

Hur man kontrollerar Kodi IP-adress – Wrap Up

Även om Kodi är mycket anpassningsbar kunde jag inte hitta någon annan metod som du för närvarande kan använda för att kontrollera din offentliga IP-adress på Kodi. Förhoppningsvis visar guiden ovan sig användbar för dig. Lämna en kommentar nedan om du behöver ytterligare hjälp med Kodi eller VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map