Как да проверите IP адреса на Kodi

Настройка на VPN на Kodi е всичко, което трябва отключете пълния потенциал на платформата. Но как ще разберете дали работи правилно или не? Използвам Kodi от доста време и имам няколко трика в ръкавите. Ако искате да видите дали успешно сте установили VPN връзка, просто проверете публичния си IP адрес. Знам, че не е толкова лесно, но не и невъзможно. Имам ти гърбове. Това ръководство ще ви покаже точно как да проверите вашия IP адрес на Kodi. Да тръгваме.

Как да проверите IP адреса на Kodi

Как да проверите IP адреса на Kodi

Частен IP адрес срещу публичен IP адрес – Каква е разликата?

Много хора се объркват между двата основни типа IP адреси: публичен и частен IP адрес. Вашето устройство личен или вътрешен IP адрес е IP, който вашият рутер или модем издава на това устройство. Основно позволява на вашето устройство да комуникира с вашия рутер и други устройства, които може да сте свързали към същия този рутер във вашето домакинство.

Вашият публичен IP, обаче е IP адрес, който вашият доставчик на интернет услуги (интернет доставчик) ви издава. А обществен или външен IP адрес е необходимо за получаване и изпращане на данни до уебсайтове или приложения. Така че, ако искате да видите дали VPN крие вашия IP адрес, Вашият публичен IP е това, което трябва да проверявате.

Как да проверите публичния IP адрес на Kodi?

Няколко неща трябва да направите, преди да можете да проверите вашия IP адрес. Всичко е представено в подробна стъпка по стъпка. Не се безпокойте.

Стъпка 1 – Вземете съветника за индиго

Нека започнем от IP адреса на Kodi, без да се свързваме с VPN сървър. Ще трябва да инсталирате Индиго съветник както е конструирано по-долу.

 1. Добре, нека да започнем активиране на приложението Kodi.
 2. След това се насочете към Настройки. Ще намерите това Икона на зъбно колело в горния ляв ъгъл на екрана.
 3. Навигирайте до Системни настройки -> Експертен режим, и тогава Добавки.
 4. Трябва да активирате “Неизвестни източници”. Без това не могат да се инсталират добавки на трети страни.
 5. Както всяко друго приложение или устройство, Kodi ще ви предупреди с известие. Щракнете върху Да.
 6. Насочете се към Настройки на Kodi.
 7. Кликнете върху Файлов мениджър и отидете надясно Добавяне на източник.
 8. Докоснете None и изпратете този път: “Http://fusion.tvaddons.co/”.
 9. Преименувайте го на синтез и натиснете ОК.
 10. Обратно към нашите Началния екран, кликнете върху Добавки.
 11. Има Пакетна икона горе вляво на вашия екран. Кликнете върху това. 
 12. Веднъж там, трябва да изберете Инсталиране от Zip File. 
 13. Изберете файла, който току-що сте кръстили „синтез“И щракнете започнем-тук.
 14. избирам plugin.program.indigo-x.x.x.zip и натиснете инсталирате.
 15. Ще се появи известие, което ще ви информира за това Добавката е активирана.
 16. Върнете се към началния екран на Kodi и кликнете върху Моите добавки.
 17. Накрая изберете Програмни добавки и стартирайте Индиго от списъка.

Стъпка 2 – Вземете своя IP адрес

Сега, когато сте инсталирали Indigo, време е да проверете вашия IP адрес на Kodi.

 1. хвърлям индиго и кликнете върху ‘Системна информация’.
 2. Запишете външния си IP адрес и затворете приложението си Kodi.
 3. Сега свържете се към VPN сървър и рестартирайте приложението Kodi.
 4. Стартирайте Indigo отново и проверете външния си IP адрес под ‘Системна информация’.
 5. Сега сравнете двата IP адреса заедно.
 6. Ако вашата VPN работи както трябва, ще видите два различни IP адреса, един преди да използвате VPN и един след.

Получаването на вашия IP адрес на Kodi е необходимо да предприеме някои стъпки, но за да го получите на други устройства, е много просто. Просто посетете това IP идентификатор и ще можете да проверите публичния си IP, личния IP, устройството, което работите, и уеб браузъра, който използвате.

Най-добрите VPN услуги за Kodi

За да е просто, VPN е интернет софтуер, който добавя сигурност и поверителност към вашите интернет дейности. Имате лична карта, нали? Всеки го прави. Е, вашият IP адрес е вашият интернет ID и всеки може да го види. IP адресът извлича информация за вашия местоположението и вашия интернет доставчик (доставчик на интернет услуги). С VPN можете да скрийте го и прегледайте анонимно. 

Освен това VPN мрежите могат измаме вашето местоположение за да можете да се появявате на различни места с едно натискане на бутон. Това е полезно, когато търсите отблокирайте гео ограничено съдържание. Нека да видим какво друго може да направи VPN:

 • Обход Гео ограничения: Може да откриете, че някои Коди добавки не са налични да инсталираш. Това е така, защото повечето са област специфични, което означава, че работят в определена държава. С VPN можете да свържете се със сървър във всяка поддържана държава и достъп до изключително съдържание въпреки че е в чужбина.
 • Скорост на връзката: Понякога, когато предавате видео, сте свидетели внезапните спадове на скоростта и видеоклипът ви започва да се буферира много. Това е защото вашето ISP заглушава вашия интернет. Въпреки това, когато се свържете с VPN сървър, можете заобикалят този въпрос с лекота.
 • Интернет анонимност: Знаеш, че има много незаконни добавки на Kodi нали? Представете си, че изпадате в затруднение да изпробвате? да, вашият IP може да бъде проследен до действителното ви местоположение. „Не насърчавам незаконни действия, но Kodi е предназначен да се наслаждава.“ С VPN можете да скрийте вашия IP адрес и сърфирайте анонимно. Никой не може да знае какво правите.

От гледна точка на поверителност и сигурност, можете да разчитате ExpressVPN. Използвам го от години и не съм срещал проблем досега. Опитайте тяхната услуга, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите в случай, че сте променили решението си. Също така, проверете следното най-добрите VPN за Kodi.

Как да проверите личен IP адрес на Kodi

Ако това е личният IP адрес на вашето устройство, след като следвате стъпките по-долу. Имайте предвид, че частен IP адрес не е IP адресът, който изглежда използвате, докато сърфирате в интернет.

 1. Стартирайте приложението си Kodi и изберете ‘Настройки’.
 2. След това изберете ‘Системна информация’.
 3. Тук можете да видите различната информация за устройството, на което сте инсталирали приложението си Kodi включително неговия личен IP адрес.

Как да проверите IP адреса на Kodi – Опаковане

Въпреки че Kodi е много адаптивен, не можах да намеря друг метод, който в момента можете да използвате, за да проверите публичния си IP адрес в Kodi. Надяваме се, че ръководството по-горе се оказва полезно за вас. Оставете коментар по-долу, в случай че се нуждаете от допълнителна помощ с Kodi или VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me