Kodi Crackdown 2017 – Določena časovnica

Kodi Crackdown v ZDA, Veliki Britaniji, Kanadi in Avstraliji? Verjetno ste že slišali veliko novic o organih, ki so v zadnjih nekaj mesecih razbijali prodajalce škatel za Android TV in neuradne razvijalce Kodi addon. Bi vas bilo treba skrbeti ali je vse to preprosto zastrašujoče? V tem članku si bomo ogledali pomembnejše dogodke, povezane z uporabo “nezakonitih” kodijevih dodatkov. Članek bomo posodobili tudi, ko se bodo pojavila nova večja pravna vprašanja, povezana z uporabo Kodija.

Kodi Crackdown 2017 - Določena časovnica

Kodi Crackdown 2017 – Določena časovnica

Kodi Crackdown 2017 – Določena časovnica

Preden se pogovorimo o vseh incidentih, kjer moramo opozoriti, da je Kodi kot aplikacija popolnoma zakonit. S prenosom in nameščanjem aplikacije Kodi ne kršite nobenega zakona. Vendar pa lahko, tako kot na primer uTorrent aplikacija, tudi do Kodi-ja dostopate do “piratskega” materiala. Sama aplikacija Kodi ni povezana z dodatki drugih proizvajalcev, ki omogočajo dostop do piratskih filmov, TV oddaj ali prenosov v živo..

Februar 2017

 • Pojavile so se novice, ki navajajo, da je britanski urad za intelektualno lastnino pod pritiskom imetnikov pravic in izdajateljev televizijskih programov začel posvetovanje v okviru Kodija. Zdi se, da je cilj poostriti zakonodajo in sprejeti zakone o avtorskih pravicah, ki ne ciljajo samo na prodajalce Kodi boxov, temveč tudi na končne uporabnike..

Marec 2017

 • Lord Toby Harris, predsednik Nacionalnih trgovinskih standardov v Veliki Britaniji, je izjavil, da bo “opozoril tudi vsako osebo ali podjetje, ki prodaja oz. upravljanje take naprave (Polja Kodi), da kršijo avtorsko pravo. Nacionalni trgovinski standardi bodo še naprej varovali zakonito poslovanje in preganjali tiste, ki kršijo avtorske pravice na ta način. “

April 2017

 •  Sodišče ES, imenovano tudi Evropsko sodišče, je razsodilo, da “delo, zaščiteno z avtorskimi pravicami, pridobljeno s pretakanjem s spletnega mesta, ki pripada tretji osebi, ki ponuja to delo brez soglasja imetnika avtorskih pravic”, ne koristi izvzetja zakonov, ki urejajo distribucijo avtorskih vsebin. Z drugimi besedami, pretakanje piratske vsebine z nedovoljenimi dodatki je zdaj prav tako nezakonito v EU kot nalaganje avtorskega gradiva.
 •  Amazon in Ebay na svoji spletni strani uradno prepovedujeta prodajo škatel Android TV. Amazon je celo zagrozil, da bo začasno ustavil račune vsakogar, ki poskuša prodati “polno naložene” Android TV Boxe.

Maj 2017

 • Facebook je posodobil svojo trgovinsko politiko za prepoved prodaje Android TV Boxov. “Na Facebooku je prepovedano prodajati naslednje: izdelke ali izdelke, ki olajšajo ali spodbudijo nepooblaščen dostop do digitalnih medijev.” stran se glasi.

Junij 2017

 • Phoenix, izjemno priljubljen Kodijev dodatek, se ustavi. Njegov razvijalec je trdil, da smo se “glede na trenutne dogodke odločili zapreti Phoenix.”
 • Spletna stran TVAddons skrivnostno ne deluje brez povezave. TVAddons je dom repozitorij Fusion. Brez opozorila je spletno mesto šlo brez povezave in si ni nikoli opomoglo. Veliko špekuliranj je bilo, a pravega razloga za zdaj še nihče ne ve.
 • FACT, Združeno kraljestvo proti kraji avtorskih pravic trdi, da bodo uporabniki Kodija, ki uporabljajo neuradne dodatke Kodi za pretakanje piratskih filmov, TV oddaj in prenosov v živo, kmalu usmerjeni v obvestila o kršitvah avtorskih pravic..

Julij 2017

 • 3 domene, ki jih je prej upravljala spletna stran Kodi addons TVAddons, so bile prenesene v kanadsko odvetniško pisarno za zaščito zasebnosti. Vsakdo, ki nadzoruje te domene, bi lahko storil vse, kar je želel, ranljivim uporabnikom TVAddonov.

Avgust 2017

 • TVAddons se pojavi v spletu, čeprav pod novo domeno. Več kanadskih podjetij toži TVAddons zaradi domnevne nezakonite distribucije programskih dodatkov Kodi

November 2017

 • Številni tretji proizvajalci Kodi addon pravijo, da je prekinjena, potem ko so prejeli pravne grožnje od hollywoodskih studiev. Zaradi tega priljubljeni neuradni vložki Kodi, kot so Covenant, Bennu in Pro Sport, prenehajo delovati.
 • Skladišča drugih proizvajalcev, kot so Colossus, Ares Wizard in Smash repo, so tudi brez povezave.

Kodi Crackdown – Kaj lahko storite?

Kot je razvidno iz zgornje časovne premice, so bili nezakoniti ali piratski dodatki Kodi v zadnjih nekaj mesecih deležni številnih slabih oglasov. Avtorske pravice v Združenem kraljestvu, ZDA, Kanadi in Avstraliji že razbijajo take dodatke. Vedno priporočamo, da šifrirate svoj promet in skrijete svoj IP naslov, kadar koli greste v splet. Z uporabo virtualnega zasebnega omrežja lahko po anonimnem brskanju po spletu. Vse, kar morate storiti, je, da naložite in namestite aplikacijo VPN in se nato povežete s strežnikom VPN. Ko končate, je vaš IP naslov skrit in izkoristite naslednje funkcije.

 • Odkleni dodatke za Kodi z omejenim geografskim prehodom: Obstaja veliko Kodi dodatkov, ki jih lahko uporabite le v določenih regijah. Z VPN lahko zaobidete regionalne omejitve.
 • Bypass ISP Throttling: Ste že kdaj opazili, da je vaša internetna hitrost spodobna, če brskate po spletnih straneh, a nenadoma upada, ko gledate videoposnetke v spletu? V tem primeru je verjetno, da vaš internetni ponudnik zmanjšuje vašo hitrost interneta. Uporaba VPN vam v osnovi omogoča, da se temu ne zgodite.
 • Vrhunska zasebnost: Dodajte dodatno plast zasebnosti in varnosti vsem svojim spletnim dejavnostim.
 • Prijave VPN: Za nastavitev povezave VPN vam ni treba biti tehnološki navidez, zahvaljujoč uporabnikom prijaznim aplikacijam VPN za PC, Mac, Android, iOS in FireStick.

Iz osebnih izkušenj, ExpressVPN je najboljša storitev VPN, ki jo lahko uporabljate pri Kodi. Optimizirali so svoje VPN aplikacije, da bolje delujejo z dodatki Kodi in imajo politiko brez dnevnika. Spodaj si oglejte naš pregledan seznam najboljših Kodi VPN-jev v letu 2017.

Kodi Crackdown 2017 – Kaj naprej

Ali bodo končni uporabniki Kodija naslednji cilj zatiranja Kodi, še ni videti. Nekateri neuradni dodatki, kot sta Quasar in Kodi Popcorn Time, temeljijo na P2P. Torej sledenje ljudem, ki jih uporabljajo, ne bi bilo tako težko. FACT tudi trdi, da ima seznam imen, ki vključuje ljudi, ki so kupili Android Boxes, vnaprej naložene z dodatki drugih proizvajalcev. Čas bo pokazal, ali so resni s svojimi grožnjami ali ne.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me