Как да инсталирате VPN на Belkin рутер

Дали DD-WRT мига рутин Belkin? Може би проучвате възможността да мига вашия рутер? Така или иначе, помислете инсталиране на VPN клиент на мигащия рутер за допълнителна функционалност. С VPN клиент на вашия рутер ще можете да разширите всички функционалности на VPN връзка до всяко свързано устройство във вашата мрежа. Включете вашата VPN връзка Apple TV, PS3, PS4, Xbox One, Android TV, Smart TV, Roku, Chromecast, и Amazon Fire TV с лекота, като инсталирате VPN на вашия рутин Belkin.

Как да инсталирате VPN на DD-WRT Flashed Belkin Router

Как да инсталирате VPN на Belkin рутер

Какво е DD-WRT

DD-WRT е фърмуер за рутери. С други думи, това е операционна система, която рутерите могат да използват, която предлага уникален набор от функционалности. Оригиналният фърмуер на рутера обикновено не поддържа много конфигурируеми функции. Поради тази причина много интернет потребители избират да променят фърмуера на своя рутер в нещо малко по-конфигурируемо като DD-WRT. Ако инсталирате DD-WRT на вашия рутин Belkin, ще можете да:

 • Инсталирайте VPN на вашия рутер. След като преминете вашия рутер с DD-WRT, можете лесно да конфигурирате VPN връзка към него. По този начин ще можете да разширите сигурността и поверителността на VPN на всички свързани устройства. Вижте най-добрите VPN, които можете да използвате с DD-WRT рутери тук.
 • Достъп до домашната мрежа от разстояние. С DD-WRT имате възможност да превърнете своя рутер в самостоятелен VPN сървър. Когато това се случи, можете лесно да получите достъп до всички устройства в домашната си мрежа от разстояние.
 • Увеличете вашия WiFi сигнал. DD-WRT ви позволява да засилите WiFI сигнала на вашия рутер от неговите настройки. Можете също да изберете WiFI, който няма дълъг списък от свързани маршрутизатори, и да ускорите интернет връзката си.

Как да флаш Belkin рутер с DD-WRT

Преди да можете да инсталирате VPN клиент, ще трябва да флаш вашия рутер с DD-WRT. Това е високо техническа стъпка и изисква малко усилия от ваше име. За да флаш правилно вашия рутер, ще трябва да разберете:

 1. Ако рукинът Belkin, който притежавате, е съвместим с DD-WRT.
 2. Правилният фърмуер за DD-WRT, който съответства на модела на вашия рутер.
 3. Независимо дали ще трябва да рестартирате рутера си, след като го запалите.
 4. Ако можете да се върнете към оригиналния фърмуер, в случай че не намерите DD-WRT лесен за използване.

С други думи, ще трябва да направите някои изследвания. Това е много индивидуализиран процес за всеки модел рутер, така че не мога да ви помогна с тази конкретна задача. След като разберете кой фърмуер да използвате и дали вашият рутер работи с DD-WRT или не, следвайте това ръководство, за да завършите процеса на мигане на вашия рутер.

Как да инсталирате VPN клиент на Flashed Belkin Router

Инсталирането на VPN на вашия флаш Belkin рутер може да изглежда изключително технично, но всъщност е много лесен процес. Има два начина да инсталирате VPN клиента, всеки начин зависи от типа на фърмуера, който използвате. И двата процеса обаче започват по един и същи начин. Ще използвам ExpressVPN, за да илюстрирам процеса на инсталиране, но същите стъпки се прилагат за почти всички доставчици от най-високо ниво.

 1. Влезте във вашия ExpressVPN акаунт.
 2. Кликнете върху Настройте на повече устройства.
 3. Изберете Ръчна конфигурация от лявата страна на екрана. Изберете OpenVPN раздел вдясно. Запази Потребител и парола някъде можете лесно да получите достъп по-късно.
 4. Изтеглете .ovpn файл или местоположение, с което искате да се свържете.
 5. Влезте в контролния панел на браузъра, като въведете DD-WRT по подразбиране IP адрес на рутер в адресната лента на вашия браузър. ПР обикновено е 192.169.1.1.
 6. Кликнете върху Услуги раздел. Изберете VPN подраздела.
 7. Активиране на Стартирайте OpenVPN клиент опция. Ще видите конфигурационен панел, който трябва да попълните след това.

За нов DD-WRT фърмуер: с удостоверяване на потребител / парола

 1. Въведете вашето IP / Име на сървъра (намира се в конфигурационния файл, който сте изтеглили по-рано) потребителското име и паролата си в съответните полета. Цялата тази информация е това, което получихте в стъпка 3 по-горе.
 2. Уверете се, че страницата съвпада с екрана по-долу:

За стар DD-WRT фърмуер: без удостоверяване на потребител / парола

Ако вашата версия на фърмуера на DD-WRT не изисква удостоверяване на потребителско име / парола, пропуснете горния раздел и следвайте тези стъпки вместо това:

 1. Потърсете Допълнителна конфигурация текстово поле и напишете в следната команда: “упълномощаване от потребителя пас / TMP / auth.txt“.
 2. Във вашия отворен .ovpn файл (отворен с текстов редактор, като Notepad), потърсете “Отдалечен” имена на сървърен клъстер и го поставете в Адрес на сървър поле.
 3. Поставете 4 номера, които намерите след клъстера на отдалечения сървър в порт поле.

Конфигурирайте вашите ключове и сертификати

 1. Отидете на Услуги > VPN > Допълнителна конфигурация поле и въведете следното:
 2. Отидете на открито .ovpn файл и копирайте и поставете текста между и тагове в TLS Auth Key поле.
 3. Направете същото и с и тагове, и тагове, и тагове. Поставете текста в CA Cert поле, Обществен клиент Серт поле и Частен клиентски ключ поле съответно.
 4. Кликнете върху Запази. Кликнете върху Приложи настройка за стартиране на VPN връзка.
 5. Ако използвате DD-WRT без удостоверяване на потребител / Pass, отидете на администрация > команди и въведете следното:
 6. Кликнете Запази Стартиране.
 7. Отидете на администрация > управление. Кликнете Рестартирайте рутера.

Можете да проверите това състояние на вашата връзка, като отидете на Статус > OpenVPN.

Най-добър VPN за Belkin рутер

Ако търсите VPN клиент за конфигуриране на вашия флаш Belkin рутер, предлагам да използвате ExpressVPN. ExpressVPN предлага както OpenVPN, така и IPSec протоколи за многостранни конфигурации. Освен това е широко известен като най-добрият доставчик на VPN на пазара. С ExpressVPN ще се възползвате от военни криптирания, безплатна функция Smart DNS, 2000+ сървъра в над 94 държави и 30-дневна политика за възстановяване на „без въпроси”.

Можете също да проверите някой от тези доставчици на VPN от най-високо ниво:

Това е всичко, което трябва да направите, за да конфигурирате VPN клиент на DDR-WRT мигащ рутер Belkin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me