Как да инсталирате VPN на Linksys Router

VPN е невероятен инструмент за киберсигурност, който може да ви помогне да запазите безопасността и личното си онлайн. Лесно е да получите VPN на вашия десктоп, таблет или мобилен телефон, тъй като повечето VPN имат приложения, които можете да изтеглите за тези устройства. Какво става, ако искате да получите достъп до интернет с помощта на PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku или Amazon Fire TV Stick? Или може би просто искате начин да се уверите, че всяко устройство от вашето семейство е защитено? В този случай ще искате да инсталирате своя VPN на вашия рутер. В това ръководство ще ви преведа през необходимите стъпки инсталирайте VPN на вашия рутер Linksys.

Как да инсталирате VPN на Linksys Router

Как да инсталирате VPN на Linksys Router

Ако нямате рутер на Linksys, вижте нашето общо ръководство за рутери тук.

Защо да настроите VPN на вашия рутер Linksys?

VPN мрежите обикновено се предлагат с ограничен брой едновременни връзки на устройството. Това означава, че можете да защитите само ограничено количество устройства едновременно. Ако конфигурирате своя VPN на вашия рутер, вие стъпвате на това досадно ограничение. След като настроите своя VPN на вашия рутер, всичко, което се свързва с интернет чрез рутера, ще получи защитата на VPN.

По този начин можете да сте сигурни, че всичките ви устройства са защитени.

Ако имате семейство, това е чудесен начин да се уверите, че всички са защитени по всяко време. Собствениците на фирми също могат да свържат своите маршрутизатори на компанията Linksys с VPN връзка и да поддържат поверителността и сигурността на всички свои устройства и служители.

Най-добрият VPN за рутери Linksys

Чарлз, нашият експерт по VPN, е обсъдил най-добрите VPN услуги, които могат да се използват на рутери Linkys. Силно ви предлагам да прочетете статията, за да видите по-добре причините, които стоят зад неговия избор. ExpressVPN кацна на първото място и лесно се вижда защо.

ExpressVPN поддържа OpenVPN протоколи. Това прави сравнително лесно да конфигурирате на устройства, които не поддържат родните VPN приложения. Всъщност много от новите маршрутизатори Linksys имат „приложение“, което могат да изтеглят от ExpressVPN.

Ако сте се абонирали за ExpressVPN и имате някой от по-долу рутерите, не е необходимо да завършвате това ръководство. ExpressVPN има подробни ръководства и инструкции, които ви превеждат през целия процес на настройка на вашата VPN към рутер на Linksys.

По-подробни ръководства можете да намерите на следните модели:

  • WRT1200
  • WRT1900
  • WRT3200
  • EA6200

Ако нямате следните модели или не искате да се абонирате за ExpressVPN, прочетете по-общия процес по-долу.

Как да инсталирате VPN на Linksys Router – стъпка по стъпка ръководство

Има две основни стъпки за настройка на VPN към рутер на Linksys. Първо, трябва да “флаш” рутера.

Успокой се.

Това просто означава, че трябва да инсталирате нов фърмуер на рутера. Имате нужда от DD-WRT фърмуер, за да работи настройката на VPN. Втората стъпка включва настройка на самия VPN. Докато аз ще използвам ExpressVPN за подробно обяснение, стрrocess е същото с което и да е от VPN-тата, които Чарлс е предложил.

Стъпка 1 – Мигане на вашия маршрутизатор Linksys с DD-WRT

Първата стъпка, както беше споменато по-горе, е да мига вашия рутер. По същество променяте фърмуера, на който работи рутера. Страхотното нещо при Linksys маршрутизаторите е, че повечето от тях са съвместими с DD-WRT.

ВНИМАНИЕ: Това е техническа процедура. Действителният процес на мигане е много лесен, но трябва да внимавате какъв фърмуер изтеглите. Уверете се, че знаете точната марка и модел на вашия рутер Linksys, преди да започнете да инсталирате фърмуера.

DD-WRT има изчерпателно ръководство, което ви превежда през всяка стъпка на мигане на вашия рутер. НЕ прескачайте раздела за предпазни мерки и не забравяйте да следвате ръководството за T.

Отделете време, проверете два пъти напредъка си и не се страхувайте да помолите за помощ.

Стъпка 2 – Инсталиране на VPN клиент на вашия рутер Linksys

Ще обясня тази стъпка с помощта на ExpressVPN. Ако използвате друга VPN услуга, не се притеснявайте. Следните инструкции работят за повечето VPN мрежи.

  1. Влезте в своя ExpressVPN акаунт. Отидете на „Настройка ExpressVPN“.
  2. Изберете „наръчник ConfigИ след това изберете “OpenVPN”.
  3. Изтеглете “.Ovpn” файл на вашия компютър или Mac.
  4. Отидете на конфигурацията на вашия рутер Linksys. Можете да направите това, като въведете IP адреса на вашия рутер в адресната лента на браузъра си. Повечето рутери ще имат IP адреси, които започват с „192.168.“
  5. Ще намерите контролния панел DD-WRT (тъй като фърмуерът на вашия рутер не е DD-WRT). Ето, изберете “Услуги” след това кликнете върху “VPN”.
  6. Активиране на „Стартиране на OpenVPN клиент“ опция.

Рунтове Linksys - Активиране на OpenVPN клиент

Сега трябва да попълните горната информация. Ще попълните „IP / име на сървъра“, „Порт“, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert, и Частен клиентски ключ.

Не се притеснявайте, вече сте изтеглили всичко необходимо.

Техническа инсталация

Назад към „.ovpn„Конфигурационен файл, който сте изтеглили по-рано.

Отворете го с текстов редактор (като бележник).

Можете да намерите IP / име на сървъра и на порт в началото на файла. Изображението по-долу ви показва къде да го търсите. Не забравяйте, че блокирахме нашия сървър IP / име и порт на снимката по-долу, но адресът и портът ще следват същия формат.

Рутери Linksys - IP адрес на сървъра: Име и порт

Сега на TLS Auth Key. В същия файл, който сте отворили с бележника, потърсете .

Превъртете малко по-надолу и намерете

Сега копирайте текста, който се намира между тях. Тя трябва да изглежда така:

Рутер Linksys - ключ за автентичност на TLS

Копирайте текста, маркиран в синьо и го поставете в TLS Auth Key в страницата за конфигуриране на вашия рутер.

Това е същия процес, който правите, за да намерите CA Cert информация. Потърсете текста, който попада между и , и копирайте / поставете това в CA Cert поле.

Рунтове Linksys - CA Cert

За Обществен клиент Серт поле, копирайте / поставете текста между тях и

И накрая, за Частен клиент поле, копирайте / поставете текста между тях и .

Сега кликнете върху Запази, след това отидете на Прилагане на настройките за да стартирате вашата VPN връзка. За да проверите дали вашата VPN връзка работи правилно, отидете на Статус > OpenVPN. Трябва да видите „Клиент: СВЪРЗАН УСПЕХ“ в полето за състояние.

Рутери Linksys - свързан със състоянието

Ако видите това съобщение в полето си за състояние, тогава успешно сте конфигурирали своя VPN на вашия рутер Linksys.

Честито!

Сега, потупайте се по гърба и отидете да вземете бисквитка. Заслужаваш го.

Как да инсталирате VPN на рутер на Linksys – финални мисли

Инсталирането на VPN на DDS-WRT базиран рутер Linksys не е лесно. Докато следвате това ръководство, не забравяйте да прочетете внимателно всяка стъпка и следвайте инструкциите от дума на дума. Знам, че може да изглежда твърде трудно, но всички ресурси, предоставени в това ръководство, са пълни с подробности и обяснения. След като свършите домашната си работа, целият процес на инсталиране не трябва да ви отнема повече от 20 минути!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me