Безопасен ли е за употреба ExpressVPN?

В този ден и възраст е важно да имате инструмент за защита като VPN във вашия арсенал. Въпреки това, не всеки VPN се ражда равно. Докато някои VPN обещават само поверителност и сигурност, други доставят. Ако се чудите дали ExpressVPN наистина предоставя на потребителите си поверителност и сигурност, прочетете, за да получите отговора си.


Безопасен ли е ExpressVPN?

Безопасен ли е ExpressVPN?

Декларация за поверителност на ExpressVPN

Като начало, ExpressVPN има една от най-строгите и най-прозрачни политики за поверителност, които прочетох. Те са много ясни как се справят с данните на своите потребители. Те дори обясняват всяка необходимост от регистриране на данни, за да покажат как това не засяга този потребител:

Въпреки че услугата е ясна, като заявява, че те водят регистрационни файлове по отношение на процеса на регистрация, те също така ясно разбират как се използват данните. Политиката за поверителност на ExpressVPN ясно показва, че макар да знаят, че потребителят е използвал услугата, те нямат представа как:

Политиката за поверителност подробно описва мерките за сигурност, предприети от ExpressVPN, за да запази данните на своите сървъри и потребители,

„Сървърите са разположени в центрове за данни със силни практики за сигурност. Нито един от тези центрове за данни не изисква от нас да събираме или съхраняваме всякакви данни за трафика или лична информация, свързана с използването на VPN услуги. Ако някой център за данни поиска да регистрираме такива данни, ние незабавно ще прекратим операциите със споменатия център за данни и ще намерим алтернативни опции. “

С други думи, можете да се доверите на това, че ExpressVPN предлага на своите потребители поверителност, на която те могат да разчитат. Всъщност ще ви покажа пример от реалния живот на тяхната политика за поверителност в действие малко по-нататък в статията.

Функции за защита на ExpressVPN

Има много функции от ExpressVPN, които активно работят за поддържане на сигурността на своите потребители. Ето някои от функциите, които работят за осигуряване на вашата интернет връзка:

Разделяне на тунели

Една от характеристиките, предлагани от този доставчик на услуги, е разделно тунелиране. Тази функция дава на потребителите повече контрол върху техните пренасочени данни. По-конкретно, потребителите могат да избират трафика, който искат да бъдат пренасочени. С други думи, можете да поддържате нивото на сигурност, необходимо от VPN, без да компрометирате достъпа до вашата локална мрежа или скоростта на интернет.

кодиране

VPN кодират данните ви, докато пътуват от защитения сървър до вашия компютър и обратно. ExpressVPN използва AES-256 криптиране, „същият стандарт за криптиране, приет от правителството на САЩ“. Към днешна дата дори суперкомпютър не успя да пречупи милиардите възможности за комбинация за това криптиране.

С други думи, никоя трета страна, независимо дали е доставчик на интернет услуги, правителствено образувание или доставчик на WiFi, няма достъп до вашите данни, докато използва ExpressVPN.

IP маскиране

ExpressVPN крие вашия IP адрес и ви предоставя споделен IP базиран на сървъра, към който се свързвате. Това означава, че ще имате същия IP адрес като (вероятно) хиляди други потребители. С други думи, IP, който представяте, няма да ви проследи.

DNS с нулево знание

Една от страхотните функции за защита, предлагани от ExpressVPN, е тяхната DNS функция с нулево познание. DNS е как устройство „превежда URL адреса, който човешки тип кликва в [a] низ от числа“, който може да бъде прочетен от устройството. За разлика от други VPN доставчици, ExpressVPN предлага собствена DNS услуга със своята VPN услуга. Тъй като DNS на доставчика също е криптиран, той елиминира всички възможни уязвимости в защитата, предлагани от необезпечен DNS.

С други думи, потребителите на ExpressVPN са безопасни от „цензура, DNS филтриране, фишинг и други манипулации“. За да добавите към това, тъй като DNS заявката никога не напуска VPN тунела, получавате по-бързо време за отговор.

Реално доказване – Поверителност на ExpressVPN в действие

През 2016 г. руският посланик в Турция Андрей Карлов беше убит от турския полицейски служител Мевлет Мерт Алтинташ. Година по-късно турските медии заявиха, че някой използва сървърите на ExpressVPN, за да изтрие доказателствата, свързани с убийството.

Впоследствие турските власти заловиха ExpressVPN сървър в опит да намерят данни, които се свързват с идентичността на всеки, който е пуснал доказателствата. Вярно на своята политика за поверителност ExpressVPN не можа да помогне на турските власти, тъй като не бяха открити подходящи данни.

ExpressVPN пусна изявление, обсъждащо проблема, като обясни ангажимента си към тяхната политика за нулев дневник и денонсира използването на VPN услуги за незаконни дейности.

Безопасен ли е ExpressVPN? – Окончателна присъда

Накратко, да. ExpressVPN е както сигурен, така и частен доставчик на VPN услуги. Можете да бъдете сигурни, че услугата, която ще получите, ще съответства на претенциите, отправени на уебсайта им, с T. С ExpressVPN можете да сте сигурни, че получавате сигурна VPN връзка по всяко време.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map