Hola VPN преглед – защо трябва да го избягвате

Без значение какъв уебсайт за сигурност, сайт за преглед на VPN и форум за сигурност, базиран в общността, в който отидохме, нищо положително не се появи кога Hola VPN се търси. Предлагайки както безплатни, така и премиум услуги, Hola вече има повече от 200 милиона потребители в над 190 страни по света. Но наясно ли са с VPN е неефективност? Отговорът е не. Ето защо се заехме да прегледаме всяка една функция, която Hola VPN има. Ето какво имаме.


Hola VPN преглед

Hola VPN преглед – индекс на съдържанието

Бързи статистики

Гарантирано връщане на парите31 дни
Разрешени едновременни връзкитри / безплатно, десет / премия
Поддържани стрийминг услугиNetflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime и други.
Няма политика за регистрацияСъбира някои данни
EncryptionБез шифроване, тунелиране на прокси сървъри
протоколиНяма протоколи.
Специални функцииUnblocker
Поддръжка на клиентиПоддръжка по имейл
Местоположение на сървъраНяма сървъри
Поддържани устройства & уеб разширенияWindows, Linux, Mac, iOS, macOS, Рутери Chrome, Firefox
VPN правна юрисдикцияИзраел
Безплатен пробен период3-дневна безплатна пробна версия за мобилни потребители

Предимства и недостатъци

Едва ли има нужда от този раздел Hola VPN има повече минуси отколкото бихме могли да преброим Все пак има няколко професионалисти заслужава да се спомене, но не си заслужава да се абонирате за Ето какво имаме:

Професионалисти:

 • Безплатна услуга.
 • Много добри скоростни скорости.
 • Деблокира основните поточни канали.
 • Поддържа повечето платформи.
 • Ad-блокер.

Недостатъци:

 • Събира потребителски данни.
 • Не използва шифроване (Не е VPN)
 • Записани са течове на IP.
 • Не поддържа торент.
 • Потребителите могат да използват взаимно връзката и IP адреса си.
 • Не се препоръчва от експерти.
 • Скъп премиен план.
 • Много лоша система за поддръжка.
 • Продава честотна лента на потребителя.

Приложения и разширения

Hola VPN имаше специални приложения за Android и iOS и използва разширения за браузър, за да поддържа харесванията на Linux, Mac и Windows.

Трябваше да видим какво може да предложи този доставчик по отношение на клиентите и техните лекота на употреба. Приложенията не бяха толкова лоши Всъщност не ни беше трудно да се движим през тях, тъй като няма какво да направим.

Свързване към Съединени щати отне само секунди. Не сме очаквали нищо по-малко като Hola VPN не шифровахме нашите данни, а просто ни дава нечий IP адрес.

Най- андроид приложението позволява на потребителите да изберат определено приложение, което искат да деблокират или заобикаля регионалните ограничения На.

Например, когато стартирахме приложението, имахме всички наши приложения на главния екран, включително Netflix, Hulu, Amazon Prime и BBC Player със знамената на съответните страни върху тях. Ето изображенията на нашия процес на свързване:

Hola Android 2


Както се видя по-горе, ние избрахме Dinsey+ за да завършите процеса. Hola VPN веднага избра САЩ и стартира приложението, след като установи връзка.

Отново приложението не е лошо, но все пак не е толкова голямо. Той е лесен и лесен за използване, но липсват функциите, които правят VPN, добре, VPN.

Разширение на браузъра

Използвайки нашето Mac устройство, ние изтеглихме Разширение за Chrome за да видите колко лесно е да го използвате. В момента, в който го стартирахме, разширението представи списък на уебсайтове, които бихме могли да деблокираме в нашата страна.

Това, което наистина беше интригуващо, обаче е, че всеки път, когато посещавахме уебсайт, натискахме разширението, Здравей открихме го и ни попитаха дали искаме да го отблокираме.


Това е съвсем ясно, нищо прекалено голямо. Ако обаче това не е услуга Plus, разширението ще посочва, че ако потребителите искат да скрият IP адреса си, те трябва да надстроят.

Нямахме проблем с приложенията и разширението. Но докато използваше услугата, Hola ни уведоми, че ще го направи събиране на дневници и лични данни, което е, което винаги съветваме.

Оценки на App Store

Ние оценяваме VPN доставчиците въз основа на нашия опит, знания и, разбира се, опита си с доставчика.

Потребителското изживяване е много важно, когато става въпрос за оценка на това, което VPN може да предложи, което ни отвежда до рейтинга на магазините за приложения на доставчика.

Трябваше да видим какво 180 милиона трябваше да кажа за услугите на Hola VPN. Първо проверихме iOS Store.

Според магазин за ябълки, клиентът на доставчика има a 3.5 / 5 рейтинг на базата на 1.1K отзиви.Hola iOS Рейтинг

Оценката я маркира като средна и трябваше да разберем защо. Попаднахме на този коментар:

„Инсталирах тази програма, така че да имам достъп до моя имейл акаунт от друга държава. Инсталирах се лесно и работех безотказно за мен. “

Има още откъде идва това, но все пак потребителите се съсредоточиха само върху неговите деблокиращи способности. Причината оценките му да не са толкова добри е, че не предлага сигурността, която VPN би трябвало.

Android Store показа по-голяма популярност на клиента, тъй като има 4,5 / 5 оценка, което е доста добро, като се имат предвид 1 милион потребители.Android Hola

Клиентът за Android има повече от 50 милиона изтегляния, но можем да предположим, че всички тези потребители търсят да заобиколят географските ограничения. Да не говорим, възползвайте се от безплатна услуга.

Накрая ще поговорим за това Магазин на Chrome. Разширение с a 5/5 рейтинг определено не е пропускане. Разширението, което събира вашите данни, обаче не трябва да бъде толкова добре получено. Рейтинг на магазина на Chrome

Според потребителите, които са изтеглили разширението, той е повече от добре приет като повече от 7 милиона души са инсталирали разширението в браузъра си Chrome.

TrustPilot

TrustPilot е един от най-доверените източници, при които се насочваме, когато искаме да прегледаме определен продукт. Има най-честните отзиви в мрежата.

Някои VPN мрежи се опитаха да добавят рейтингите си чрез вмъкване на фалшиви отзиви в уебсайта. Въпреки това, Trustpilot ги хвана с ръце в буркана с бисквитки и вместо това те бяха понижени.

Ако уебсайт като Trustpilot санкционира VPN, бъдете сигурни, че репутацията им е съсипана. Говорейки за репутация, очевидно Hola VPN е много популярен.

Има 4.5 / 5 оценка въз основа на 35 отзива на Trustpilot. Няма много отзиви, на които да разчитаме, но според коментарите потребителите са доволни. Е, някои от тях са.Trustpilot Hola

Вече споменахме колко е ненадежден Hola VPN и искаме да отбележим, че това няма да бъде положителен преглед. Защо?

Ето някой от Trustpilot, който е съгласен с нашите мнения:

„Горещо ви препоръчвам да стоите далеч от това. – Много грубо поведение. Направете вашата система уязвима и отворена за всякакви неща, които наистина не бихте искали да гледате. Вашият компютър лесно се поема от натрапници. Открачва честотна лента. “

Човекът знае за какво говори, тъй като Hola VPN прави всичко по-горе. По-късно ще бъдем хвърлени повече светлина по въпроса Поверителност и сигурност секции.

Разпределение на сървъра

По ирония на съдбата трябваше да включим тази част, въпреки факта, че Hola VPN няма такава. Както казахме преди, Hola е самопровъзгласен VPN, което не означава непременно, че е такъв.

Технически това не е, тъй като пренасочва потребителските данни чрез Peer-to-Peer мрежа състоящ се от своите безплатни потребители или абонати.

Той не предлага сървъри, с които да се свърже. Вместо това, потребителят ще се свързва чрез друго устройство в друга държава, това е.

Тъй като VPN има повече от 180 милиона потребители, можем да предположим колко държави са включени в техния списък. За да бъдем точни, абонатите на Hola могат почти да излъжат местоположението си 190 държави по света.

Промяната на нашия IP адрес беше доста неприятна с Hola. Когато използвахме опцията Protect, което е друго име за скриване на IP адреса, Hola ни помоли да надстроим до premium.

Също така, когато се свързахме с някои страни, нашата IP адрес остана същият – никаква промяна. Въпреки това успяхме да променим нашия IP адрес след няколко опита.

Версията Hola Plus обещава поверителност и анонимност, но това не е това, което видяхме по време на нашата оценка.

Скорост на изпълнение

За услуга, която не шифрова вашите данни и се използва единствено за заобикаляне на ограниченията, трябва да поддържа прилична скорост на връзката.Какво е Peer-to-Peer

Технически използваме Hola, за да заобиколим гео ограниченията и да имаме достъп до съдържание от чужбина, така че стриймингът е опция, която се нуждае бързи скорости.

Ние продължихме напред и оценихме услугата, за да видим дали тя осигурява необходимите скорости за поточно онлайн съдържание с бъркане и ето какво имаме:

 • Първо, това е нашата интернет връзка без да се свързвате с Hola VPN.Без Hola връзка
 • След това се свързахме с Великобритания. Нашите скорости бяха свидетели на лек спад, което може да се случи при нормалната ни връзка. А 4% спад е добър знак за бързо изпълнение.Великобритания Hola
 • Накрая се свързахме с Съединени щати, и там нещата всъщност са отишли ​​на юг. А 60% спад в нашата интернет връзка беше ясно показано и това вероятно е поради процеса на маршрутизация, тъй като САЩ са далечна дестинация от нашето местоположение.Съединени щати Хола

За да обобщим, Хола предаде отлични скорости като цяло. Технически това не е изненада, тъй като използва прокси тунел, без да се прилага криптиране, за да го забави.

Що се отнася до връзката със САЩ, бяхме много разочаровани, когато излязоха резултатите. Ако беше VPN услуга, щяхме да разберем такъв спад. Но съдейки по това как работи Хола, има няма извинение за бавните скорости.

Няма значение доколко местоположението е от мястото, където сме базирани, този спад може да бъде причинен само от криптиране, и Хола липсва това.

Разблокиране на способности

Въпреки самия маркетинг като доставчик на VPN, който предлага a безплатен и премиен план, все още няма да го наричаме така.

Въпреки това, VPN има възможност да заобикаля регионалните ограничения и достъп до съдържание по целия свят. Може ли самопровъзгласилият се VPN да го направи?

Някои тестове показаха потенциал, но не е по начина, по който работи VPN. Между другото не е хубаво нещо.

Ще споменем това по-късно в статията, но нека обясним малко тук. Когато потребителите се свържат с определена държава, те ще се свързват чрез резидентно устройство, получавайки временно техния IP адрес.

Ето как Hola VPN може да успее да заобиколи регионалните ограничения. Ние проведохме техните услуги (Безплатни и Премиум) чрез няколко теста, наравно основни услуги за стрийминг по света.

Тези услуги са трудни за любезното им предоставяне VPN блокове. Как се справя Hola VPN, когато става въпрос за заобикалянето на тези блокиращи механизми? Нека разберем.

Нетфликс

Ще започнем с най-популярната от всички тях, стрийминг гигантът, Netflix. Каналът е достъпен по целия свят. Все пак е геоблокиращи методи включва присвояване на определени каталози на конкретни региони.

С други думи, ако потребителите са разположени в Съединени щати (Имайте IP адрес в САЩ), те ще имат различни заглавия от тези, които пребивават в Великобритания (IP адрес на Обединеното кралство).

Засега най-голямата библиотека е тази в Америка, и тя е основната цел на стримерите от доста време.

Първо пробвахме безплатно Съединени щати опция Hola VPN предлага. Вътре в приложението за Android, когато щракнахме върху приложението Netflix, САЩ имаха премия подпишете до него.

Но все пак продължихме и изпробвахме безплатния. Е, резултатите бяха както очаквахме, няма американски каталог. Всъщност не можахме да намерим Звездно кръстосано (само за САЩ заглавие), да започнем с.

Това е на мобилния клиент. На Mac достъпът до Netflix беше прекратен на главната страница на услугата. Ето какво имаме:

Hola Влезте в Netflix

И така, влязохме с нашия премиен акаунт и всичко се промени. Свързахме се със Съединените щати, получихме IP адрес на САЩ и Hola успя деблокирайте САЩ Netflix в нашия регион.

Ето екранна снимка на нашия опит при поточно предаване на звезда извън САЩ, използвайки Hola VPN:

Разблокиран е Hola Netflix

Технически погледнато, ние в САЩ практически използваме нечий IP адрес. Но истината е казано, Hola VPN е повече от способен да деблокира US Netflix, но само ако потребителите имат премиум абонамент.

Hulu

Хулу е друг топ претендент в продължаващата поточна война. В него има милиони абонати Съединени щати до тук.

Въпреки това, за разлика от Netflix, той е достъпен само в САЩ, никъде другаде. Hulu също използва труден VPN блок, за да прекрати достъпа на потребителите, ако техният операционен да предава своето съдържание.

Отново първо опитахме безплатната версия на Hola VPN. Но този път нямаше премиум етикет на опцията за Съединените щати.

Свързахме се, получихме IP адреса и Hola VPN стартира нашия Приложение за мобилни Hulu директно. Накара ли каналът да работи? Отговорът е да и се показва на изображението по-долу (Въпреки че е черен екран поради причини за авторски права).Hulu Hola VPN Безплатно

Ако безплатната версия успя да деблокирайте Hulu, не бяхме толкова шокирани, когато видяхме как премиумът му прави същото. По-долу е екранна снимка, показваща как успяхме да поточно, докато сме били свързани със САЩ от премиум версия на Hola VPN.Premium Hola Hulu

Така че, в основата си е и Hola VPN съвместим с още един най-горен поточен канал и успя да заобиколи методите си за блокиране на VPN.

Amazon Prime Video

Този попада в категорията на Netflix, тъй като приписва определени каталози за всяка страна, която поддържа. Както обикновено, библиотеката в САЩ е най-богатата и търсена от всички.

В безплатното приложение за Android нямаше премиум знак до Съединените щати, затова пробвахме това. След като се свързахме, Hola пусна нашата Prime Video приложение, избрахме шоуто и го предадохме без задръжки.Hola Prime Video

Отново, ако безплатната версия беше в състояние да го направи, първокласната не би трябвало да има никакъв проблем. На нашия Mac, използвахме премиум сървъра, за да се свържем със САЩ.

Резултатите бяха същите, т.е. Amazon Prime US се разпространяваше нормално в нашия регион.

BBC iPlayer

Сега този ни създаде известни проблеми при използването на безплатния ни Android Hola VPN. Въпреки че има опция за Обединеното кралство, тя не се отблокира BBC iPlayer.

Изображението по-долу показва грешката, която получихме:

„Това съдържание не е достъпно във вашата страна.“Блокиран iPlayer на Hola BBC

Когато щракнахме върху Приложение за BBC Player самата връзка във Великобритания беше обозначена като премиум, което ни отведе до услугата Mac Premium.

Посетихме уебсайта на BBC iPlayer, кликнахме върху Hola VPN и както беше посочено, докоснахме Unblock. В резултат на това успяхме поточно съдържание на BBC iPlayer лесно. Отблокиран е BBC iPlayer Hola

Hola VPN е много добра опция, ако потребителите са склонни да предават гео ограничено съдържание в чужбина. Докато провеждахме тестовете, възпроизвеждането също протича гладко с всички канали по-горе.

Не бяха свидетели на буфериране, проблеми с качеството или нещо подобно. Това е доста основно. Нашият трафик е пренасочен чрез устройства на други потребители, не се нарушава скоростта на нашия интернет, тъй като има няма криптиране.

Той обаче има своите драстични недостатъци, но това ще оставим в раздела за поверителност по-късно в статията.

Умен DNS

Както споменахме, Hola е добър инструмент за отблокиране на гео ограничени канали, но те не трябва да се наричат ​​VPN.

Въпреки че разполага със специални приложения на мобилни устройства и разширения за компютри, Hola разширява съвместимостта си до PS4, Xbox, Chromecast, Apple TV и дори Smart TV любезност от него Hola PLUS DNS прокси.

Тази услуга може лесно да бъде конфигурирана на всяко устройство и помага лесно да се заобиколи регионалните ограничения. Това не добавя допълнителен слой защита, но Hola VPN не прави това, за начало също.

Така че просто ще получите допълнителна съвместимост на устройството в процеса, което всъщност не е лошо.

P2P поддръжка

Ще го съкратим. Според раздела за техните често задавани въпроси:

„Използването на Bittorrent в нашата мрежа не е позволено и блокираме трафика на Bittorrent.“

Не става въпрос за това да бъде позволено или не Дори ако Хола позволява torrenting – използването на неговата незащитена услуга ще изложи потребителите на различни рискове.

Torrenting е услуга на връстници, също като Hola. Точно това го прави едновременно ефективно и изключително опасно.

Безопасните P2P действия изискват шифроване на VPN, солидно и Hola няма това. Всеки може да види IP адреса, който потребителите използват, когато споделят един и същ файл.

Така че като присъда е добре това Хола не разрешава порой. Потребителите ще си причинят повече вреда, отколкото полза от услугата. Ще бъде по-добре да използвате a VPN, който има специализирани сървъри за торент и P2P действия.

Hola VPN – Поверителност

Потребителите, които не са толкова технични, може да не обмислят много, когато избират безплатната версия на Hola. Тук сме, за да хвърлим малко светлина по въпроса.

Първо, ще поговорим за централата на службата. Седалището на Hola VPN се намира в Израел. Сега знаем, че страната е извън Сдружение “Пет очи”, но има отвор за примка към това.

Известно е, че Израел не е най-доброто място за домакин на VPN, тъй като страната все още си сътрудничи със страни, които се прилагат закони за запазване на данни.

Какво означава това? Интернет доставчиците и правителството в страната събират потребителски данни и споделете го с други държави.

Хола не идва с политика без регистрация, което е причина да се гледа по друг начин. Всъщност услугата събира данни (Повече подробности по-долу) на своите потребители.

Когато потребителят е свързан, той / тя ще получи IP адрес на друг потребител – споделени ресурси. Сега, ако някой реши да направи нещо незаконен, кой е виновен, когато се проведе разследване? Този, предоставящ IP адреса.

Използването на Hola прави потребителите податливи на всякакви видове киберпрестъпления без дори да знам за това. Е, не е нужно да приемаме неща, защото това вече се е случвало преди.

Нещастният инцидент

Обратно в 2015, Hola злоупотребява със своите безплатни потребители, тъй като споделя своите данни с платената услуга Luminati proxy. Клиентите бяха третирани като масивен ботнет, докато Хола ги продаваше Абонати на Luminati.

Какво получиха потребителите? Нищо друго, освен неприятности и ценолично нашествие. Какво получи Hola VPN? Големи пари. Доставчикът се хвана в крайна сметка, но беше малко прекалено късно.

Потребител на Luminati вече се възползва от ситуацията и пусна а атака на ботнет на 8chan, популярният онлайн табло с изображения.

Повечето потребители са все още в тъмнината, тъй като все още работят с услугата, сякаш нищо не се случва. Всъщност Hola VPN все още се използва за извършване на злонамерени като ботнети, DDoS атаки и други. Hola все още се използва за лесни ботнети, DDoS атаки и много други.

Има още проблеми, които трябва да бъдат разгледани, което ни отвежда до предстоящите раздели на ръководството.

Събраните данни

Когато стартирахме приложението, Здравей ни уведоми, че ще събира някои от нашите данни. Бяхме много любопитни да видим каква информация събира Hola от нас, което ни отведе към тяхната политика за поверителност.

Събраните данни включват:

 • Данни за регистрация: Тип на браузъра, уеб страници, време, прекарано на тези страници, времена за достъп и дати.
 • Лична информация: Личната информация е информация, която може да бъде от частен или чувствителен характер и която ви идентифицира или може да ви идентифицира. Данните включват IP адрес, име и имейл адрес, екранно име, информация за плащане и фактуриране или друга информация
 • Инсталирани приложения: Подробности за приложенията, които са инсталирани на устройството на потребителя.
 • Регистриране чрез акаунт в социалната мрежа: Hola VPN ще има достъп до основната информация на потребителите, включително акаунт в социалната мрежа, пълно име, домашен адрес, имейл адрес, дата на раждане, снимка на профила, списък с приятели, лично описание и други.

По принцип това, което предоставяме на Hola, е повече от това, което очакваме от него по отношение на качествено обслужване.

Препоръчахме потребителите преди това да не използват безплатни услуги, тъй като те събират данните си и компрометират онлайн поверителността си. Но Хола го изведе на друго ниво.

Те имат достъп до инсталирани приложения на устройство на потребителя, акаунти в социалните медии, домашен адрес, и много повече, които могат да помогнат за идентифицирането им.

По нашите стандарти това преминава линията.

Hola VPN – Сигурност

Отново Hola не е VPN, така че няма добавена сигурност, когато е свързана. Няма никакъв вид криптиране присъства, което прави потребителите податливи на всяка заплаха онлайн, която може да е насочена към тяхното устройство.

Освен това всяко юридическо лице в интернет може вижте IP адреса на потребителя, какво правят онлайн и много други.

Повечето доставчици на VPN в индустрията използват 256-битово криптиране AES, което е най-силното криптиране днес, използвано от правителството на САЩ за безопасно изпращане на чувствителна информация.

Без нея всеки хакер или киберпрестъпник може да вижда лесно какво изпращате или получавате. Освен това, тъй като не съществува криптиране, a убийте превключвател също няма да бъде.

Можем да разберем защо Hola няма тази функция, тъй като не е истинска VPN, за начало. Това обаче не прави услугата по-малко тревожна.

Един от положителните резултати за това, така нареченото VPN, е, че той има ад-блокер, което е там, защото криптирането не е. Въпреки че има това, услугата все още е много лоша, що се отнася до поверителността.

Никоя услуга не може да се обади на a Виртуална частна мрежа когато Private не е включен в уравнението.

В нашия процес на оценка горното не е достатъчно. Извършваме други тестове и проверяваме за повече функции, за да помогнем да го оценим повече. Услугата все още е лоша, без значение какъв резултат ще получим по време на следващите тестове.

Сканиране на вируси

Услугата няма такава вирус когато сканирахме приложението им, което е добро нещо, като се има предвид, че не ви защитава от предстоящите.

Стартирахме приложението чрез сканиране на вируси и то свети в зелено на базата на 58 достоверни източници.Сканиране за вируси Hola

Така че, по принцип приложението на Hola VPN е безопасно да се инсталира, но не го прави безопасно.

DNS тест за теч

Този далеч беше най-лошият DNS тест за теч правихме още откакто започнахме да преглеждаме VPN доставчиците. Нека обясним защо.

Първо пробвахме тест за теч на нашия Mac използвайки Hola VPN Plus. Свързвайки се с местоположение във Великобритания, трябва да получим IP адрес на Обединеното кралство.

Е, по някаква причина не го направихме. Вместо това получихме a Руски IP и нашите DNS сървъри стигнаха чак до Холандия.Hola VPN DNS теч

Опитахме мобилното приложение, за да видим получените резултати. Първо се свързахме с местоположение в САЩ. Очевидно изтичаше нашия IP адрес. Нашето местоположение е представено по-горе, но все пак показва DNS сървъри в САЩ.

Опитахме друг път и резултатите накрая бяха добри. Можете да видите и двата резултата по-долу:


Отнема много време, за да сме сигурни, че IP адресът ни не се излага, маркирайки Hola VPN, отново не е надежден.

Одитиране от трети страни

Експерти по сигурността може да хвърли повече светлина върху това какво липсва VPN и в какво е добро. Ето защо ние го приемаме на независим одит, за да ни помогне в нашите прегледи.

VPN се използва за маскиране на интернет трафик и с Hola, това изобщо не е така, особено кога изследователи от Trend Micro проучени в Hola VPN.

Според Trend Micro:

„Hola VPN се предлага на пазара като VPN на общността: Потребителите на интернет се казват, че могат да си помагат взаимно за достъп до уебсайтове свободно и без цензура, като споделят своите интернет връзки. Това може да звучи като благородна инициатива, но в действителност услугата Hola VPN създава сериозни рискове за интернет общността по много начини. “

Групата също така заявява, че услугата позволява на трети страни да изпълняват код в потребителска система, което им помага да проследяват своите онлайн дейности, и по-лошото, да поемете цялото им устройство, без те да знаят.

Те също го обобщиха, като казаха, че:

„Hola VPN не е сигурно VPN решение – по-скоро това е некриптирана уеб прокси услуга.“

Това не само уебсайтове и фирми в общността, но дори и проучвания за сигурност посочват това Hola не е безопасен за употреба.

Варанти Канари

Обикновено заявяваме, че тази част не е много важна, ако доставчикът се придържа към стриктна политика за без регистрация.

Но в случая на Hola VPN, всичко, което може да помогне малко, може да работи. Варанти Канари са начин да информират потребителите, че техният доставчик е получил правителство призовка.

Това може да застраши тяхната поверителност, тъй като доставчикът трябва да предостави данните си на органите на реда. Ако Хола не събираше данни, нямаше да е проблем, тъй като нямаше да имат какво да подарят.

Не е така и потребителите винаги са обект на такова заплахи за поверителност със или без намесата на правителството.

Поддръжка на клиенти

Между различните проблеми, рискове и заплахи на Hola VPN очакваме тяхната поддръжка на клиентите поне да изравнява нещата.

Технически, в сравнение с другите проблеми, това трябва да е най-малкото от нашите притеснения, но поддръжката на клиентите на доставчика е друга голям свален.

Не можахме да ги намерим раздел за поддръжка, тя не е представена по начин, по който всеки би могъл да я намери точно както другите VPN.

Всъщност той е прибран в долната част на официалния им уебсайт, очевидно се надява, че никой посетител не щракне върху него.

За поддръжка на клиенти, потребителите могат да изпращат Hola VPN и електронна поща. Те дори са включили телефонен номер, ако някога са били необходими за помощ.Подкрепете Hola

Очевидно услугата предлага без чат на живо или специална система за билети. Освен това, изброените номера изглежда нямат нищо общо с поддръжката на клиенти. Това е още един голям провал.

Ценообразуване

Hola VPN се рекламира като безплатна услуга, но предлага и платен пакет Plus, който обещава анонимност и поверителност (което между другото не е така).

Ако потребителите искат да изберат Услугата на Hola Plus, те ще намерят четири различни опции. Ето наличните планове за абонамент на Hola VPN:

Абонамент за HolaVPN

 • Месечно: $ 11.95 / месец
 • Годишно: $ 83,88 годишно ($ 6,99 / месец).
 • Две години: 95,75 долара се таксуват на всеки две години (3,99 долара на месец)
 • Тригодишен: 107,55 долара, фактурирани на всеки три години ($ 2,99 / месец)

Планът Plus е много скъп в сравнение с това, което услугата може да предложи. Всъщност услугата е с долар по-малко от една от най-добрите услуги в бранша – ExpressVPN.

Поне ExpressVPN има функции за криптиране и поверителност на върха, както и възможност за деблокиране на всяка услуга за поточно предаване.

начини за плащане

Начините на плащане включват кредитни карти и Paypal, както и други опции като Alipay, GiroPay, SOFORT и iDEAL.

Начини на плащане Hola

Честно казано, не очаквахме Hola VPN да предложи криптовалута. Просто това не е неприкосновеността на личния живот и не би започнало да се грижи за поверителността на потребителите сега.

Гаранция за връщане на парите и безплатна пробна версия

Достигането до тази част е доста тревожно, тъй като потребителите все още смятат, че е добре да изберат Hola VPN.

Плащането на пари за услуга е едно, а плащането като се използват както пари, така и лични данни е друго.

Въпреки че досега беше ужасна услуга, Hola предлага оферта 30-дневна политика за възстановяване за нови абонати. Винаги могат да поискат връщане на парите си, в случай че Хола не е бил достатъчно добър, което изобщо не е..

Що се отнася до безплатна пробна версия, няма, освен ако не използвате безплатна версия себе си. Не са включени всички функции и възможности, но няма много, които ще ви липсват.

Преглед на Hola VPN – окончателната присъда

Накратко, Hola VPN трябва да е избегнато на всяка цена. Hola VPN е прокси услуга, маскираща се като VPN.

Както споменахме, Хола забравя частната част в Виртуални частни мрежи и въпреки това обикаля маркетинга си VPN.

Това представлява сериозен риск за поверителността и сигурността онлайн и определено не го препоръчваме. Ако търсите надеждни / действителни VPN доставчици, проверете топ Hola Алтернативи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map