Как да заобиколите Великата защитна стена на Китай

Китайските граждани, както и чуждестранните експанзи, живеещи в континентален Китай, нямат право да посещават уебсайтове като Google, Facebook, Twitter и много други. Тази форма на интернет цензура се прилага чрез използването на Голямата защитна стена на Китай. За да заобиколят тези блокове, много от тях са започнали да използват виртуални частни мрежи, обикновено известни като VPN. Въпреки това VPN мрежите са забранени в Китай от 2017 г. Те също издадоха предупреждение на своите граждани, че всички VPN услуги ще бъдат блокирани до април 2018 г. За щастие има много VPN мрежи, които все още позволяват на потребителите да заобиколят Великата защитна стена на Китай. Те включват някои от най-мощните и здрави VPN услуги, които са на пазара повече от 5 години и положиха значителни усилия, за да избегнат VPN блока на китайското правителство. Всички тези доставчици на VPN предлагат неограничена честотна лента и техните сървъри обхващат различни страни по света.

Най-добрите VPN мрежи, които все още заобикалят Великата защитна стена на Китай

Най-добрите VPN мрежи, които все още заобикалят Великата защитна стена на Китай

Най-добрите VPN мрежи, които все още заобикалят Великата защитна стена на Китай

Намирането на VPN, който все още действително работи в Китай, стана доста трудно. Тествали сме много доставчици на VPN услуги и много от тях вече не функционират в континентален Китай. В рецензията по-долу сме изброили най-добрите VPN мрежи, които все още ви позволяват да избегнете Великата защитна стена на Китай.

ExpressVPN

ExpressVPN са предпочитаният VPN за китайските потребители през 2018 г. Удобният за употреба дизайн на мобилни и настолни приложения ExpressVPN привлича китайската аудитория, а уебсайтът ExpressVPN също е много лесен за използване. За начинаещи и нетехнически потребители, ExpressVPN се счита за идеалният избор поради следните причини:

  • Приложението ExpressVPN е лесно за настройка.
  • ExpressVPN имат VPN сървъри, разпространени по целия свят.
  • Те също така предоставят 30-дневна гаранция за връщане на парите на своите потребители.
  • ExpressVPN все още работи в континентален Китай.

NordVPN

NordVPN остават доминиращ играч на пазара на VPN на Китай от няколко години. Те използват някои агресивни техники за справяне с ограниченията за блокиране на VPN, наложени от китайското правителство. Причините, поради които хората предпочитат NordVPN пред други доставчици на VPN услуги, са следните:

  • Те имат добре проектиран софтуер с интуитивен GUI както за мобилни платформи, така и за настолни компютри.
  • Те позволяват на потребителите да изпълняват 6 едновременни връзки, използвайки един VPN акаунт, който не се предлага от други конкуренти. (Повечето доставчици на VPN услуги позволяват само 3-5 връзки наведнъж)
  • Те също така предоставят тридесетдневна гаранция за връщане на парите.

VyprVPN

VyprVPN предлагат по-прозрачни VPN услуги в сравнение с други доставчици. Техният продукт използва протокол “Хамелеон”, който е тяхната концепция за по-добра сигурност. Тази технология е най-добрият протокол за криптиране, тъй като се счита за един от малкото, които някога са успели да пробият непробиваемата защитна стена на Китай. Той използва немодифициран OpenVPN на 256-битово криптиране и предотвратява блокирането и дроселирането на DPI, VPN чрез скремблиране на метаданни. Други неща, на които може да се възхищавате относно VyprVPN, включват:

  • Те предлагат по-прозрачни и надеждни услуги с удобен за потребителя софтуер.
  • Можете да инсталирате приложението VyprVPN на вашия компютър, Mac, Android или iOS устройство,
  • Можете да тествате VyprVPN безплатно благодарение на 3-дневно изпитание.

Те са в индустрията на VPN от 2009 г., а GoldenFrog, която е тяхната компания майка, предлага различни онлайн услуги повече от десет години. Компанията се фокусира силно върху китайския пазар и се адаптира към различни регулации, предложени от китайското правителство.

PureVPN

С повече от 1 милион потребители в целия свят, PureVPN са още един известен доставчик на VPN сред китайските граждани. Те имат бързо разрастваща се потребителска база в Китай и актуализираха софтуерния си дизайн, за да го направят по-ефективен и лесен за използване. Те предлагат отлична скорост на изтегляне и са предпочитани от потребителите, които обичат да гледат поточни видеоклипове онлайн.

Те също така предоставят инструмент за избор на VPN сървър в зависимост от вашите предпочитания. Като дава конкретни инструкции на софтуера по отношение на какъв вид услуга очаквате като поточно съдържание в САЩ или Великобритания, изтегляне на видеоклипове или достъп до забранени уебсайтове, той предлага VPN сървър, който е най-подходящият за вашето изискване.

PureVPN предлагат рентабилен продукт и техните цени са по-евтини в сравнение с други конкуренти. Това е причината, поради която те са предпочитани от клиенти, които търсят достъпни VPN услуги.

BulletVPN

BulletVPN е прост и надежден доставчик на VPN услуги, който работи безупречно в Китай. BulletVPN има специални приложения, достъпни за Android, Mac, Windows PC, Amazon Fire TV Stick и iOS платформи.

Те също така предоставят SmartDNS услуги заедно със своя VPN продукт. Можете да използвате тяхната DNS услуга за деблокиране на стрийминг услуги като Netflix и Hulu при високи скорости, без да е необходимо да се свързвате с VPN сървър.

Кои VPN трябва да избягвате в Китай?

Трябва да разберете, че китайското правителство прави постоянни промени по отношение на правилата и разпоредбите, които блокират хората им да използват някоя VPN услуга в Китай. Трябва внимателно да изберете доставчик на VPN, който може бързо да се адаптира към тези резки промени.

Изборът на безплатни VPN услуги или малки доставчици може да бъде причина да се сблъскате с проблеми. Те няма да имат достатъчно ресурси, за да модифицират своя софтуер за заобикаляне на интернет сензорите на Великата защитна стена на Китай. Възможно е да имате трудно време да се опитате да се свържете с техните VPN сървъри от Китай.

Също така трябва да се запитате за поддръжката на клиентите, която предлагат и дали изискват телефонен номер за целите на удостоверяването. Това може да бъде рисковано, тъй като правителството може да проследи отношенията между вас и VPN доставчика. Трябва внимателно да оцените всички предимства и недостатъци на всяка VPN услуга, преди да направите своя избор.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me