Най-добрият VPN за браузъра Tor

Кой е най-добрият VPN за Tor Browser? Известен първоначално като проект за маршрутизиране на лук, Tor е концепция, която е разработена за първи път от служители на американската военноморска лаборатория в началото на 90-те години. На пионерите на софтуера беше казано да разработят метод, чрез който информацията на американското разузнаване може да бъде безопасно предавана онлайн. Да се ​​каже, че те са успешни, би било грубо подценяване. Учените измислиха безупречен метод за безопасна комуникация онлайн и след като софтуерът беше достъпен за обществено ползване, много повече хора, които осъзнават сигурността, гледаха на това като на своето решение да останат анонимни онлайн.

Най-добър VPN за Tor

Най-добър VPN за Tor

Най-добрият VPN за Tor Browser – Бърз преглед

В случай, че сте доста запознати с това как работят Tor и VPN, можете да пропуснете четенето чрез подробния преглед по-долу. Тук сме обобщили най-добрите VPN, които можете да използвате с Tor:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. BulletVPN

Tor обясни

Мрежата Tor следва проста концепция за работа. Когато потребителите на Интернет се регистрират, за да използват услугата, техните устройства също се превръщат в възли, чрез които формите на комуникация от други потребители се отказват по маршрута си до сървъра на местоназначение. Следователно това прави изключително трудно да се проследяват съобщенията или потребителските заявки, изпратени обратно до инициатора. Доброволците, чрез които се препредават тези съобщения, включват милиони хора по целия свят, които случайно са част от мрежата, така че сърфирането под мрежата на Tor означава, че можете да скриете своята идентичност, местоположение и онлайн активност, независимо къде се намирате.

Има и редица фактори, които правят все по-трудно да разберете откъде точно се изпращат данни. За начало, предаваните данни се криптират всеки път, когато отскача от възел, а всеки възел също е наясно само с IP адреса на възела, който е „пред”, или „зад”. Това означава, че никой, участващ в мрежата, не може да предвиди докъде ще се свързват данните, които се препредават. И накрая, никой също не може да открие истинската ви идентичност, така че ще бъдете част от голяма мрежа от потребители, които наистина нямат представа един за друг.

Използване на Tor и VPN

В началото повечето потребители на Интернет биха се съгласили, че Tor изглежда като по-страхотно решение в сравнение с VPN, ако всичко, което търсите, е анонимността и сигурността в мрежата. Проблемът е, че има някои аспекти на услугата, които могат да ви откажат, особено ако наистина не сте с такава голяма заплаха някой да проследи какво правите онлайн. Първата неуспех е скоростта. Tor е известно, че е доста по-бавен в сравнение с VPN. Това означава добавено време, когато зареждате видео или разговаряте с някой друг, когато сте онлайн. В допълнение, опитът, предоставен от VPN, е много по-добър и подходящ за ежедневна използваемост на услугата. Това е така, защото позволява дейности като споделяне на P2P файлове, с които ще трябва да направите компромиси, ако все пак решите да бъдете част от мрежата Tor.

VPN Over Tor срещу Tor над VPN

Преди да проучим към кои доставчици трябва да отидете, позволете ни да сравним вида услуга, която вероятно ще получите, когато решите да получите VPN през Tor или Tor над VPN.

VPN над Tor

Професионалисти:

 • Вашият интернет доставчик няма да знае, че използвате Tor
 • Възелът за въвеждане в Tor ще вижда само IP на VPN доставчика.
 • Ще получите достъп до .onion уебсайтове.
 • Вашият доставчик на VPN няма да види какво правите в интернет, при условие че използвате браузъра Tor.

Недостатъци:

 • Вашият реален IP адрес е видим за VPN доставчика.
 • Вие не получавате никаква защита от зловредни изходни възли на Tor.
 • Изходните възли на Tor се блокират.

Tor над VPN

Професионалисти:

 • Доставчикът на VPN не може да види вашия реален IP адрес.
 • Защитете се от всякакви зловредни възли за изход Tor.
 • Можете да заобиколите всички възли за излизане от Tor.
 • Можете да изберете местоположението на вашия сървър.
 • Целият ви трафик минава през Tor.
 • Ще можете да отваряте портове чрез VPN.

Недостатъци:

 • Вашият доставчик на VPN вижда какво правите онлайн.

Най-добрите VPN за Tor

За потребители, които са наясно с предимствата, получени от използването на Tor, и тези, получени от VPN услуга, може да е трудно да решат с кой вариант да отидат между двете. В действителност това решение не е необходимо да бъде толкова трудно за вземане, тъй като има VPN услуги, които са в състояние да комбинират използването на двете. Това са доставчиците на VPN, които ще преглеждаме днес, така че поне да имате представа за какво да отидете.

1. ExpressVPN

Известен с това, че предлага най-добрата VPN услуга в целия свят, ExpressVPN изрично поддържа използването на VPN и Tor за максимална онлайн защита. Доставчикът от първи ред обаче поддържа само един формат, чрез който услугата може да бъде настроена; „Tor над VPN“. Тази настройка е тази, която работи най-добре с доставчика и всъщност дори не позволява на вашата VPN мрежа да знае какво искате да направите онлайн. Освен тази отлична функция, ExpressVPN е обичан и заради високонадеждния си екип за обслужване на клиенти, тъй като те винаги са на разположение за справяне с проблемите на клиентите. Услугата се гордее и с 1500+ силна сървърна мрежа, което дава възможност на потребителите да стартират връзка с всяка страна, която биха искали. Услугата разполага и със Stealth сървъри, които позволяват на потребителите, базирани в страни като Китай & в Близкия изток да използват VPN, без да се установят техните доставчици на интернет услуги, както и схема за възнаграждение, където за всеки, който сезира приятел, който се регистрира за услугата, както сезиране & реферът получава месец безплатна употреба, добавена към абонамента им. 30-дневната им гаранция за връщане на парите ще ви изложи на много повече от техните функции, затова я вземете и вижте какво точно могат да предложат.

2. NordVPN

Базираният в Панама, този богат на функции доставчик също приема модела „Tor над VPN“, което означава, че данните първо се криптират от VPN услугата, след което се избутват напред за по-нататъшно криптиране през мрежата Tor. Повече от 4000 сървъра, които са достъпни чрез тази услуга, позволяват подобрени форми на криптиране на ниво VPN, например чрез тяхната DoubleVPN услуга. Когато данните се изпращат през два сървъра, нивото на криптиране става два пъти повече в сравнение с нормалните доставчици. Направете го отново през мрежата Tor и вие сте сред най-високите нива на онлайн сигурност, които можете да постигнете. NordVPN също така помага на потребителите да избягват злонамерени реклами и зловреден софтуер чрез своята функция CyberSec, а сървърите им също могат да бъдат оптимизирани в зависимост от дейността, с която интернет потребителят би искал да се ангажира, когато е онлайн. Доставчикът предлага сървъри, насочени към HD стрийминг, игри, изтегляния на P2P и двойно криптиране. NordVPN също така дава възможност на потребителите да имат до 5 едновременни връзки, за да функционират под един акаунт, и обещава да не се съхраняват записи от историята на сърфиране на техните абонати чрез тяхната политика за нулева регистрация. Ако всичко това ви звучи добре, има оферта за 3-дневен безплатен пробен период, който наистина трябва да изпробвате.

3. IPVanish

Този базиран в САЩ доставчик също подкрепя използването на Tor, като тяхната VPN услуга е насочена и към формат „Tor над VPN“. Тази конфигурация може да бъде направена чрез VPN приложението им и не трябва да отнема повече от 5 минути, за да се стартира и работи. Освен това, IPVanish е широко популярен и поради факта, че притежават всичките си 1500+ сървъри и това означава, че те могат да решат възникналите проблеми с клиентите, без да се налага да преминават през трета страна. Техните сървъри са доста бързи и това е причината онлайн геймърите да предпочитат тези доставчици пред останалите. IPVanish е известен и с капацитета си да позволява до 10 едновременни връзки само в един акаунт и има много строга политика за нулева регистрация, при която не се съхраняват дневници от историята на използването на клиентите. Като доставчик от първи ред, тяхната услуга за обслужване на клиенти също е сред най-добрите в бранша и позволява на потребителите да търсят помощ по всяко време на деня или нощта, което може да се нуждае от нея. Услугата поддържа L2TP, PPTP и OpenVPN като основните си VPN протоколи, но насърчава своите клиенти да разчитат на OpenVPN, тъй като тя е най-сигурната. Тази услуга предлага само 7 дни за безплатния си пробен период, така че всеки, който се надява да я използва, трябва да тества всички нейни функции веднага щом се регистрира за тази оферта.

Заключение за най-добрия VPN за браузъра Tor

Използването на комбинация Tor и VPN гарантира, че имате една от най-добрите форми на защита, когато сте онлайн, и трите услуги, които изброихме по-горе, осигуряват най-добрите възможни комбинации Tor и VPN, като ви гарантират гарантирана анонимност и повишена сигурност.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me