Най-добрите алтернативи за TunnelBear VPN

Освен очарователния интерфейс, Tunnelbear е VPN с всички функции, от които се нуждае вашата поверителност. Инсталирането на Tunnelbear е лесно, а използването му е още по-лесно. Тя не е разработена за потребители, работещи в областта на технологиите, а е насочена към тези, които нямат технически познания. TunnelBear НЕ регистрира никаква активност на потребителя, тъй като те смятат, че поверителността е от първостепенно значение. В тази бележка през август 2017 г. компанията обяви, че е завършила 3-та страна, одит на обществената сигурност. Одитът беше извършен от компания за сигурност на име Cure53, която провери техните сървъри, инфраструктура и приложения.

TunnelBear обхваща повечето основни места, но напълно липсва на Африка и Близкия изток. Що се отнася до сигурността, мрежата на TunnelBear е защитена с 256-битово криптиране AES, което е едно от най-високите налични нива на криптиране. Освен това има две функции за защита: VigilantBear и GhostBear. VigilantBear е вграден превключвател за убийство, а GhostBear е двоен VPN, който добавя допълнителен слой сигурност към целия трафик на данни, така че вече криптираните данни стават още по-малко разпознаваеми от интернет доставчиците.

Този доставчик на услуги поддържа до 5 едновременни връзки на оферта за акаунт и безплатен 500GB ограничен абонамент. Той има приложения за почти всички платформи, включително Windows, Mac, Android и iOS. TunnelBear взема печалбата за дизайн на интерфейса, но как се оттегля от гледна точка на производителността? И ако това е толкова добро за VPN, защо потребителите търсят алтернативи на TunnelBear? Нека разберем.

Най-добрите алтернативи на TunnelBear

Най-добрите алтернативи на TunnelBear

Резюме на най-добрите алтернативи на TunnelBear

Проведохме различни тестове, за да намерим най-добрата алтернатива за TunnelBear. Ето резултатите:

 1. ExpressVPN
 2. BulletVPN
 3. NordVPN
 4. IPVanish

Защо да търсите алтернативи на тунелите

TunnelBear оперира само с 20 сървърни местоположения по целия свят, което не е много в сравнение с конкурентите, които работят над хиляда. Това е голям недостатък за TunnelBear. Това и фактът, че McAfee – онлайн гигантът за сигурност – обяви, че е придобил базираната в Канада компания, определено ще хвърли потребителите на TunnelBear. TunnelBear все още работи под юрисдикцията на Канада, но скоро ще трябва да се подчини на юрисдикцията на САЩ, което може да има отрицателно въздействие върху лоялната клиентска база на TunnelBear. И Канада, и САЩ са част от 5 Eyes – съюз, чиито членове са били хващани много пъти в шпионски скандали. Колкото и да е сладък и забавен доставчикът на услуги, ако сигурността е непосилна, вниманието на хората ще се отклони. По-долу са причините, поради които потребителите да търсят алтернативи на TunnelBear.

Не поддържа P2P

Tunnelbear не може да се използва с P2P услуги като торенти.

Негарантирана за деблокиране

С TunnelBear вие можете да отключите повечето от популярните поточни уебсайтове като Netflix и Hulu през повечето време. Това обаче не е гарантирано, може дори да не успеете да се свържете успешно на моменти. TunnelBear не е в състояние да деблокира услуги във Великобритания, като BBC iPlayer.

Малко местоположения на сървъра

TunnelBear управлява сървъри само в 20 страни по света: Австралия, Бразилия, Канада, Дания, Франция, Германия, Хонконг, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Мексико, Холандия, Норвегия, Сингапур, Испания, Швеция, Швейцария, САЩ Кралство и Съединените щати.

Посредствен поддръжка

На уебсайта няма наличен чат на живо. Трябва да имате акаунт, за да зададете въпрос или да подадете жалба. Плюс това, поддръжката по имейл не е много отзивчива.

Без политика за възстановяване

TunnelBear не предлага политика за възстановяване или гаранционен срок за връщане на парите. Това не трябва да е проблем, тъй като те вече предлагат месечен безплатен VPN пакет.

Безплатни VPN

Ако не плащате за вашия доставчик на услуги, вероятно не сте в безопасност. Винаги има улов, безплатният не означава непременно добро. Безплатният идва с по-висока цена и тази цена може да бъде просто вашата сигурност и поверителност. Ето някои от безплатните VPN, които трябва да избягвате и под тях обяснявате защо не трябва да ги използвате.

 • Здравей
 • Щит за гореща точка
 • TigerVPN
 • Spotflux

Защо безплатните VPN мрежи не са безопасни?

Няма недостиг на причини защо трябва да избягвате използването на безплатни доставчици на VPN услуги:

 • Повечето безплатни VPN мрежи имат скорост на охлюв поради колко са претоварени (много потребители се възползват от безплатните неща).
 • Те биха могли да продадат вашата лента на рекламодатели на трети страни.
 • Те не гарантират криптиране на трафика, което означава, че корицата ви е разпечатана онлайн.
 • Безплатните VPN поддържат дневници на вашия онлайн трафик и проследяват вашите дейности.
 • Те ви насочват към уебсайтове, които потенциално биха могли да бъдат злонамерени без вашето одобрение.
 • Някои безплатни VPN приложения имат скрит зловреден софтуер, който може да открадне вашите данни, като ви изпраща спам имейли, краде данни за кредитната ви карта, прави устройството ви недостъпно или хаква в вашите онлайн акаунти.

Така че, ако ще използвате VPN-, за да ви защити онлайн, може да платите и за такъв. Може да е изкушаващо да изпробвате безплатен VPN, а не да купувате първокласен, особено когато смятате, че доставят едни и същи услуги. Въпреки това дори най-добрите VPN мрежи не си заслужават риска. По-добре е да платите за такъв.

Най-добрите TunnelBear Алтернативи

Да имаш мече като лице на марката е гениален. Той не само осигурява приятно потребителско изживяване, но и отразява вижданията на компанията относно поверителността. Въпреки това, когато TunnelBear се присъедини към McAfee, подозираме спад в покупката на клиенти. В допълнение към всичко, което изброихме по-горе, има една твърде много причини, поради които потребителите биха помислили да преминат от TunnelBear към други доставчици на услуги. Ето някои от най-добрите алтернативи:

ExpressVPN

Това е лидер номер едно на доверен пазар на VPN пазара, който гарантира незабавно деблокиране на сайтовете, услугите и приложенията, които обичате. Той поддържа огромна мрежа от 2 000+ глобални VPN сървъра, оптимизирани за бързи връзки. ExpressVPN е базирана на Британските Вирджински острови, място, където няма закони за запазване на данни. Няма дневници за активност. Няма регистрационни файлове за връзка. Можете да получите помощ за секунди с денонощното им обслужване на клиенти и да се възползвате от 30-дневна политика за възстановяване на без въпроси. Плюс това, позволява P2P торент. Повече за ExpressVPN в този преглед.

BulletVPN

BulletVPN е базирана в Естония, така че му дава конкурентно предимство пред доставчиците на VPN услуги, които са базирани в САЩ и Великобритания. Следва нулева политика за регистрация и те предлагат надеждни връзки и сървъри, които гарантират заобикаляне на цензурирано съдържание от цял ​​свят. 30-дневната им гаранция за връщане на парите и 24/7 Premium поддръжка чрез имейл или чат на живо увеличават преживяването на потребителите. Те имат голяма мрежа от сървъри по целия свят и поддържат P2P торент. Ето още за BulletVPN

NordVPN

NordVPN разполага с една от най-големите сървърни мрежи от всички доставчици на VPN с 3517 сървъра в 61 държави. Това е пълнофункционална, удобна за потребителите VPN услуга, базирана в Панама, която поддържа нулеви дневници на дейностите на своите потребители. Можете да избирате от стотици сървъри, оптимизирани за споделяне на P2P. С NordVPN ви предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че няма какво да губите. В случай, че се нуждаете от помощ, тяхната поддръжка е там, за да помогне за чат и имейл системите. За повече информация вижте това Преглед NordVPN.

IPvanish

IPVanish е обслужващ VPN, базиран в Съединените щати. Въпреки, че това не е много успокояващо, компанията твърди, че има политика за нулеви регистрации, която държи дейността на потребителите под ръка. Те поддържат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, тъй като удовлетвореността на клиентите е техният основен приоритет. IPVanish ще възстанови покупката ви само ако сте решили да отмените в рамките на първите 7 дни от услугата. Това е доставчик на услуги, който може да деблокира съдържание и позволява P2P дейности. Вземете по-добра представа за IPVanish с този преглед.

Алтернативи на TunnelBear

Най-забавният аспект на Tunnelbear е неговата тема; творчески начин за привличане на вниманието на потребителите. За тези, които се интересуват от случаен достъп до популярно гео-ограничено съдържание и безопасно сърфиране, Tunnelbear е изключително ефективен VPN. Ако сте начинаещ, който не се интересува от фантастични функции и искате нещата да се правят в движение, тогава Tunnelbear ще ви подхожда добре.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me