Най-доброто VPN за тунелиране на сплит

Ако прекарате значително време в Интернет, има голям шанс да чуете за VPN. Съкратено за виртуална частна мрежа, този прост инструмент ви позволява да скриете трафика си от всеки, който би могъл да се интересува от всичко, което правите онлайн, и също така ви гарантира да останете анонимни, докато извършвате дейностите си. Има много предимства за това, тъй като ще можете да скриете информацията, препредавана чрез вашия IP адрес, като вашето действително местоположение. Това ви позволява да посещавате географски ограничени сайтове и да заобикаляте техните чувствителни ограничения.

Най-доброто VPN за тунелиране на сплит

Най-доброто VPN за тунелиране на сплит

Предимствата на използването на VPN са доста широко разпространени и фактът, че те криптират вашите данни, може да ви помогне да запазите хакерите и спамерите, но има едно особено нещо, което използването на VPN вероятно ще се отрази. Това е скоростта на вашата интернет връзка. Процесът на криптиране на вашите данни заема известно количество от вашата честотна лента, което означава, че ще имате малко по-бавна връзка, след като се регистрирате на вашия доставчик по избор. Това всъщност е част от причината много доставчици да базират качеството си на услуги на това колко бърза ще бъде вашата интернет връзка, въпреки използването на VPN.

Разяснено разделяне на тунели

Въпреки че има потребители, които настояват всичките им данни да бъдат криптирани чрез VPN, има и други, които не е задължително да се нуждаят от услугата на всичките си устройства. Тази група потребители би било добре да имат например мобилните си устройства да се свързват директно към Интернет вместо чрез VPN клиент. Те все още ще се нуждаят от основните си устройства, за да използват VPN за сигурност, но биха предпочели техните телефони или таблети да имат достъп до Интернет без никакво улеснение от VPN. Те са готови да пожертват малко от сигурността си за някаква допълнителна скорост.

Тази група потребители ще има голяма полза от функция, известна като разделен тунелинг. Разделеното тунелиране е услуга, която ви позволява да контролирате дали да насочите трафика на вашето устройство или приложение през VPN. Разделеното тунелиране също има някои предимства, които може да ви се сторят много полезни. Тя ви позволява да:

  • Достъп до устройствата в локалната мрежа, докато сте свързани с вашата VPN.
  • Достъп до чужди и местни уебсайтове и услуги наведнъж.
  • Изтеглете и предайте вашите данни, без да използвате цялата честотна лента, разпределена за вашата връзка.

Разделеното тунелиране също работи много добре за отдалечена работна настройка, тъй като повечето фирми разчитат на него, за да защитят интернет трафика на служителите си в чужбина, както и да шифрират връзката си с мрежата на компанията..

Най-добрите VPN мрежи за разделяне на тунели

Ако мислите да осигурите връзката на работниците си с фирмената мрежа или да увеличите честотната лента във вашата връзка, като все още оставате сигурни онлайн, вероятно трябва да потърсите VPN услуга, която е разделила тунелирането като една от поддържаните функции. Като находчиви хора, каквито сме, ние вече направихме основите за вас и идентифицирахме най-добрите VPN мрежи, към които можете да се обърнете за разделно тунелиране.

1. ExpressVPN

ExpressVPN поддържа разделяне на тунели, но го предлага само за своите потребители на Windows и Mac OS. Ако не принадлежите към двете страни, те ви позволяват да го настроите на вашия рутер. Независимо от това, функцията се предлага с различни опции, които ви позволяват да приложите една от двете конфигурации. Можете да изберете да защитите всички свързани приложения и устройства с изключение на няколко или да изберете само избраните от вас устройства или приложения.

Освен това, доставчикът е в състояние да предложи отлично обслужване чрез мрежата си от 2000+ сървъра и все пак позволява както неограничена честотна лента, така и неограничено превключване на сървъра.

Сигурността също е добре осигурена чрез избрания от нея OpenVPN протокол и военното му 256-битово AES криптиране. Едновременната употреба се поддържа само за до 3 устройства, а доставчикът също така поддържа P2P споделяне на файлове. Това, че сте базирани на Британските Вирджински острови, означава, че услугата не е задължена да регистрира потребителски трафик. Като награда за своите лоялни клиенти, потребителите на ExpressVPN се насърчават да насочат своите колеги и да получат месец безплатна употреба за тях и новия абонат, след като се присъединят. Освен това потребителите на Express VPN също ще се възползват от своя автоматичен превключвател за интернет убийство и от своя набор от скрити сървъри за достъп до сайтове, базирани в региони, където използването на VPN е забранено. В нашия преглед ExpressVPN има още нещо за всичко това.

2. VyprVPN

Въпреки че VyprVPN всъщност не ви позволява да влезете под капака и да конфигурирате точно какви сървъри да се ангажират, когато управлявате как се предават вашите данни, той има функция Per-App, която ви позволява да кажете на VPN да включва или изключва определени приложения. Ако искате да управлявате кои устройства са обхванати от VPN и кои не, това е приложението в приложението VyprVPN Router. Това може да ви накара да отделите повече време за конфигуриране, но въпреки това всичко работи добре.

Ако VyprVPN се окаже избран от вас доставчик, ще имате достъп до над 700 сървъра, разпространени по целия свят. Всички те са собственост на услугата и това предпазва от уязвимости, които могат да бъдат причинени от трети страни в мрежата. Поверителността онлайн е гарантирана чрез 256-битовия AES стандарт за криптиране, както и известния му протокол Chameleon. Тази изключителна функция кодира вашите пакетни данни, така че да не може да бъде прихваната дори чрез дълбока проверка на пакети, която обикновено се извършва в страни, които ограничават използването на VPN. Друга добре известна функция на VyprVPN е тяхната услуга за криптиране на съобщенията, наречена Cypher. Този инструмент е в състояние да защити съобщения чрез криптиране от край до край за вашите устройства, базирани на Android или iOS. На последно място, VyprVPN също има добре проектирано VPN приложение, което се предлага във версии, които са съвместими с Windows, iOS, Android и Linux базирани устройства. За да видите какво точно може да направи този доставчик за вас, погледнете нашия преглед VyprVPN.

Устройство за разделяне на тунели

Както е илюстрирано във видеото по-долу, можете да използвате функцията за разделно тунелиране на устройството на ExpressVPN, за да решите кои устройства искате да свържете към VPN сървъра и кои искате да поддържате връзка с Интернет без защита на VPN.

Заключение за най-добрите VPN за разделянето на тунели

Както можете да видите, разделеното тунелиране е изключителна функция, която не се предлага от много доставчици на пазара. Регистрирането в ExpressVPN или VyprVPN обаче ще ви позволи да контролирате какво се защитава от вашата VPN услуга и какво не. В случай че имате въпроси, които искате да ни зададете, можете да ги оставите в секцията за коментари по-долу. Ще сме сигурни, че ще отговорим.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me