Преглед на SwitchVPN 2020

SwitchVPN е новодошъл в VPN индустрията. VPN е изграден върху прилична сървърна мрежа от над 230 сървъра в 43+ места по целия свят. Те използват OpenVPN, силно криптиране и позволяват до 5 едновременни връзки. Торент наркоманите ще бъдат доволни от новината, че SwitchVPN поддържа P2P споделяне на файлове. VPN е отличен избор за геймъри и стриймъри, благодарение на върховите си гигабитни скорости.

2020 SwitchVPN преглед

Компанията е основана през 2015 г. от CS Systems Inc., корпорация Delaware извън САЩ. По-специално, SwitchVPN е създаден, защото основателите се притесняват, че „безплатният интернет е застрашен“ и искат да си върнат свободата онлайн.

DCMA, Условия за ползване (ToS) на SwitchVPN обаче изглежда очевидно подозрителни дори за неизискващ потребител. Нещо повече, изглежда, че компанията не си прави труда да разкрие произхода си и това ги прави да изглеждат още по-ограничителни.

Бързи статистики

Гарантирано връщане на парите30 дни
Безплатен пробен период1 ден
Разрешени едновременни връзки

2 устройства за SwitchVPN

5 устройства за SwitchVPN Plus

Поддържани стрийминг услугиNetflix, iPlayer
Няма политика за регистрацияда
Протоколи за сигурностOpenVPN, P2TP / IPSec, IKEv2, SSTP, PPTP
Encryption256-битов AES
Специални функцииNAT защитна стена, Kill превключвател, защита от течове на DNS, вътрешна DNS система
Поддръжка на клиенти24/7 подкрепа на живо
Местоположение на сървъра43+ държави
Брой сървъри250+ сървъра
Сървърни превключвателинеограничен
Поддържани устройства & платформиWindows, Linux, Mac, iOS, Android, рутери
VPN правна юрисдикцияСъединени щати

SwitchVPN е опростен VPN, който се гордее с това, че поставя поверителността ви над всичко останало. Въпреки това, честно казано, не сме напълно сигурни дали това е така. В този преглед на SwitchVPN 2020 събрахме работа, която струва седмици. Нашият преглед включва опит от първа ръка, ценообразуване, разпространение на сървърна мрежа, предлагани функции, както и количествен анализ от различни трети страни.

Останете с нас през този преглед, за да разберете дали SwitchVPN си заслужава вашето доверие и инвестиции.

Цени и опции за плащане

Въпреки че VPN предлагаше няколко пакета в миналото, сега продава два абонаментни плана – SwitchVPN и SwitchVPN Plus. Въпреки че тези две са еднакви, опцията Plus ви позволява да обезопасите до пет устройства, в сравнение с 2 едновременни връзки в стандартната опция.

Можете да плащате за всеки план на всеки месец или на година. Ако обаче предпочитате да плащате месечно, ще трябва да понесете допълнителните разходи, които са 5,95 долара за стандартния план и 9,95 долара за пакета Plus. Като алтернатива можете да изберете да използвате годишните тарифи и да спестите до 44% от парите си. Стандартният план струва $ 3,33 на месец и се таксува на $ 39,95 на всеки 12 месеца. Планът “Плюс” отива за 5,89 долара на месец, общо до 69,95 долара годишно. Препоръчваме ви да отидете за годишния абонамент.

30-дневна гаранция за връщане на парите

SwitchVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите без задаване на въпроси за всички опаковки. Достатъчно време, за да изпробвате SwitchVPN, преди да се ангажирате с доверието им в тяхната услуга. Ако искате да проучвате други опции, просто изпратете имейл на екипа за помощ в първите 30 дни от първоначалния си абонамент и ще получите парите си обратно. За щастие, политиката за възстановяване на суми няма изключения или ограничения.

Начини на плащане

Можете да изберете SwitchVPN с помощта на кредитна / дебитна карта, PayPal или Bitcoin. Въпреки това, силно препоръчваме да се съгласите с Bitcoin като начин на плащане, ако искате да запазите самоличността си по време на покупка. В противен случай можете да изберете да платите чрез AliPay, ако не сте много загрижени за поверителността.

SwitchVPN Планове за плащане

Сървъри

Компанията предлага над 250 сървъра в 43 страни по целия свят – прилична мрежа, която предлага свръхбързи скорости на всички места. Както обикновено, най-доброто им покритие е в Европа, САЩ, Азия и по-големия Тихи океан. Въпреки че все още нямат присъствие в Африка, VPN наскоро добави сървъри в Бразилия – по този начин включително и в Южна Америка. Освен това с удоволствие видяхме до 10 локации на сървъри в САЩ. Европа също може да се похвали с няколко сървъра на ниво град, включително Великобритания, Лондон, Мейдънхед и Госпорт.

SwitchVPN Server Locations

Характеристика

Kill Switch

SwitchVPN предлага Kill Switch функция, която автоматично спира всеки входящ или изходящ интернет трафик на вашето устройство всеки път, когато VPN връзка падне. Това е, за да попречи на мрежата ви да разкрие вашата онлайн идентичност пред любопитни очи. За щастие, любителите на торенти и геймърите могат да оставят своите устройства без надзор, без да рискуват да се излагат.

DNS с висока сигурност

Компанията също така е разработила усъвършенствана вътрешна DNS система, за да ви осигури пълна сигурност. Това включва осигуряване на безопасност и свобода в силно цензурирани страни като Китай, Русия и др.

P2P поддръжка

SwitchVPN поддържа P2P споделяне на файлове. Това означава, че можете да се насладите на безплатен достъп до популярните в света уебсайтове за BitTorrenting и торент.

DNS защита от теч

Да се ​​намери VPN от среден клас, който предлага полезна функция за защита от течове на DNS, е рядък случай. За щастие, тази марка има вградена функция, която ще попречи на вашата DNS информация да бъде изпратена до вашия местен интернет доставчик. Това означава, че след като включите функцията, можете да разглеждате, без да се притеснявате кой следи вашата онлайн активност.

Поверителност и сигурност

поверителност

SwitchVPN има малко объркваща политика за поверителност, която гласи, че „не събира или регистрира трафик или не използва VPN услугата си“. На пръв поглед информацията е подозрителна, но след като прочетете, ще откриете, че има някаква истина в твърдението им. Ако обаче продължавате да четете, SwitchVPN признава, че „може да разкрие Вашата лична информация, ако това се изисква по закон или с добросъвестно убеждение, че такива действия са необходими.“ Това е несъмнено притеснително, тъй като открито предполага, че се събират някои регистрационни данни – в противен случай VPN няма да има какво да включи.

Нещо повече, доставчикът наскоро прехвърли основната си операция в САЩ, което прави неясната политика за без регистрация още по-загрижена. Това означава, че VPN вероятно напълно ще спазва инвазивните закони за надзор в САЩ. Освен това сега знаем, че всякакви потребителски данни могат да бъдат споделяни с няколко други държави съгласно законите за запазване на данни в САЩ и Великобритания. Следователно твърденията им да спазват строга политика за нулеви дневници са напълно противоречиви.

SwitchVPN обаче има някои вълнуващи функции и помощни програми, които могат да върнат доверието ви в тях. Например, те предоставят усъвършенствана виртуална защитна стена, както и най-добрата в класа вътрешна DNS система.

Сигурност

SwitchVPN предлага серия от опции за криптиране, включително силното AES-256 битово криптиране за OpenVPN протокол. Има и 128-битов Blowfish за поток от данни – което е по подразбиране за OpenVPN, и RSA-1024 с 2048-битов ключ за ръкостискане.

Изхождайки от нашите тестове за преглед, с удоволствие открихме нулев DNS & IPv6 течове – ясна индикация, че VPN е инвестирала добре във вашата онлайн поверителност. Има и функции като автоматизиран Kill Switch – макар и наличен само за Windows и macOS клиенти – който защитава вашата онлайн активност винаги, когато VPN връзката падне. Открихме също, че SwitchVPN оперира до 80% от своите DNS сървъри, а Cloudflare Anonymous поддържат останалите 20%. Това ще държи вашата идентичност и активност далеч от обсега на натрапчиви страни като интернет доставчици и киберпрестъпници.

Като цяло сме доволни от нивото на сигурност на SwitchVPN.

производителност

Тест за скорост

Според уебсайта, компанията казва, че можете да предавате онлайн съдържание с максимална скорост от всяка точка на света. Но колко точно са тези твърдения? Трябваше да сме сигурни, затова проведохме тест за скорост. Тъй като имахме нужда от сравнителен резултат, тествахме интернет скоростта си без VPN връзка. Изображението по-долу показва основния ни резултат:

В първия ни тест за скорост на VPN се свързахме с близкия сървър. Поглеждайки резултатите по-долу, забелязвате, че скоростите намаляват, но с разумна скорост.

Свързахме се и с местоположение на отдалечен сървър. Въпреки че скоростите намаляха значително, ние все още успяхме да предаваме и изтегляме онлайн съдържание без малко и никакви затруднения. Резултатите са както е показано на екрана по-долу:

SwitchVPN не предлага точно конкуренция по отношение на скоростта, но със сигурност е достатъчно бърз, за ​​да предотврати забавяне на връзката или поточно възпроизвеждане. Всъщност трябва да можете да предавате HD съдържание без никакви проблеми с буферирането и да се наслаждавате на общо сърфиране.

Лесно използване

SwitchVPN измина дълъг път със своя уебсайт, който сега е впечатляващ, много добре проектиран, подробен и прост. Началната страница показва цялата полезна информация, която може да ви подскаже какво може да предложи услугата. Има и бутон „Започнете“ в горната половина на страницата и илюстрация, потвърждаваща, че те са мултиплатформен VPN.

Ако превъртите надолу, ще видите информация за това защо трябва да се примирите с VPN и цените на двата пакета, които се предлагат. В долната част на уебсайта ще намерите разнообразни полезни връзки, как да проверите вашия IP адрес, различни изтегляния на клиенти, политики за поверителност и DCMA изявления. Въпреки че страницата на DCMA все още е празна.

Единственото ни недоволство от уебсайта обаче беше трудността да намерим 24-часов безплатен пробен период. Както изглежда, ще имате по-големи шансове да го намерите чрез Google, отколкото през сайта. Затова ще бъде полезно, ако го рекламират на началната страница.

Приготвяме се да започнем

За да започнете с SwitchVPN, следвайте тези прости стъпки:

 • Кликнете върху бутона „Първи стъпки“ или върху текста на връзката „Регистрация“.
 • Изберете предпочитания от вас план и щракнете върху Плащане.
 • Ще бъдете пренасочени към страница, където ще въведете своя имейл и данни за парола.
 • Изберете идеалния си начин на плащане и се регистрирайте.
 • Изтеглете клиента и го инсталирайте.

SwitchVPN интерфейс

SwitchVPN клиенти

VPN предлага специализирани клиенти за всички основни платформи, включително Windows, macOS, Android и iOS. VPN няма клиентско приложение за Linux и рутери, но все пак можете да ги конфигурирате с помощта на проверено ръководство. Не можете също да инсталирате приложение директно на други устройства като игрови конзоли, но винаги можете да ги защитите, като се свържете с конфигуриран рутер.

Регистрацията за 24-часов безплатен пробен период е сравнително проста. След като отидете на безплатната пробна страница, въведете своя имейл и парола, за да продължите. След това ще получите връзка за потвърждение към имейла, който сте предоставили. След като кликнете върху връзката, ще бъдете пренасочени към страница, съдържаща данни за пробния ви акаунт. Въпреки това, след като пробният ви период приключи, данните за профила ви ще останат. И тъй като услугата е много анонимна, тя ще ви помоли само да изберете предпочитания от вас пакет и начин на плащане, за да започнете.

Настолен клиент

На пръв поглед смятате, че това е мобилно приложение: много елегантен, прост, с етикети и лесен за използване. След като въведете данните си за вход – които често се различават от данните за вход в акаунта на уебсайта – щракнете върху Свързване, за да инициирате VPN връзката. Приложението има функция за автоматичен избор, която ще избере най-добрия наличен сървър и ще се свърже с местоположението.

SwitchVPN е сред малкото VPN, които предлагат разнообразни функции за настройване на страницата с настройки. Последният е категоризиран в различни раздели, включително общи настройки, протоколи, разширени функции, данни за абонамента, и диагностичния прозорец.

SwitchVPN Desktop Client

Разделът Общи ви позволява да превключвате опции за стартиране, както и настройките на мрежовото заключване. Освен това, ако намерите белия фон на приложението прекалено ярък за очите ви, винаги можете да използвате нощната тема в секцията Персонализация. Марката също предлага най-голям брой протоколи за свързване на настолния клиент, включително OpenVPN (UDP и TCP), L2TP / IPSec, IKEV2, SSTP и PPTP. Приложението обаче автоматично избира протокола UDP-OpenVPN по подразбиране, тъй като това е най-сигурната опция. Освен това разделът Advanced има функции за сигурност и поверителност като автоматичен Kill Switch, вътрешна DNS система, DNS & IPV6 защита от теч и др. Можете също да прегледате подробности за абонамента в прозореца за абонаменти и разделът Диагностика ви помага да решите проблеми с връзката, включително връзки за връзка за достъп до обслужване на клиенти.

Мобилно приложение

Мобилното приложение е много подобно на настолните си колеги по отношение на дизайн, навигация и брой сървъри. За съжаление, приложението не предоставя достатъчно функции на страницата си с настройки. Още по-лошото е, че има само IKv2 за налични протоколи за връзка.

SwitchVPN Mobile App

Съвместимост

Съвместимост с устройства и платформи

SwitchVPN има персонализирани приложения, достъпни за популярни платформи като Windows, macOS, Android и iOS. Въпреки че няма специален клиент за рутери, можете ръчно да настроите своя рутер, за да защитите цялата си мрежа. За съжаление, той поддържа само няколко рутера, както са посочени на уебсайта им.

Ако обаче не сте уверени в процеса на настройка, марката предлага услуга за отдалечена инсталация. VPN ръчно конфигурира вашия рутер, стига да се поддържа. Процесът отнема само минути и не е нужно да вдигате пръст. Освен това можете да обезопасите различни игрови конзоли, като използвате SwitchVPN. Но единственият начин да направите това е чрез свързване на конзолите към конфигуриран рутер. По този начин всички ваши домашни устройства ще бъдат защитени.

Съвместимост с поточно и торент

SwitchVPN е отличен избор за поточно онлайн съдържание. Изненадващо, той може да отблокира Netflix US и работи на осем от десет сървъра в САЩ – само Маями и Ню Йорк не работеха. VPN деблокира и други гигантски услуги, включително BBC iPlayer – което е известно, че е трудно да се получи.

Освен това VPN поддържа и P2P на всички свои сървъри. Това означава, че можете да получите достъп до всички популярни торенти от всеки регион на света.

Заобикаляйки цензурата

Компанията потвърди по време на нашия малък чат, че нейната услуга работи ефективно за заобикаляне на силно цензурирани страни. По-специално, SwitchVPN може да преодолее голямата защитна стена на Китай, благодарение на „Разширен алгоритъм“, който използва IP превключване и пренасочване на трафика към други сървъри, ако бъде блокиран.

За съжаление не можахме да намерим начин да потвърдим твърденията, тъй като не сме в Китай, но хората от SwitchVPN ни увериха, че имат сървъри в страната, които се наблюдават непрекъснато.

Обслужване на клиенти

За съжаление, обслужването на клиентите на SwitchVPN не е в съответствие с елитните стандарти и може да доведе до малко лак. Техният помощен център обаче разполага с богата система от знания, която ще реши повечето от проблемите ви бързо. Например те имат функция на лентата за търсене, колекция от често четени статии, често задавани въпроси и други ръчни ръководства.

Бяхме разочаровани от тяхната услуга за чат на живо, която не отговори на нашите очаквания. За съжаление те твърдят, че са на разположение 24/7, но са им необходими няколко часа, преди да успеят да се върнат при нас. Нещо повече, забавените отговори на нашите запитвания продължиха с дни, като всеки път искаха имейл адреса ни. Независимо от това, агентите бяха достатъчно любезни и знаещи, за да се справят с нашите технически запитвания.

SwitchVPN Поддръжка на клиенти

Долната линия

Професионалисти:

 • Няма политика за регистрация
 • Неограничен брой изтегляния и качвания
 • P2P поддръжка
 • Пристанище напред
 • DNS & IPV6 защита срещу теч
 • Работи с Netflix и iPlayer
 • NAT защитна стена
 • Автоматичен ключ за убиване
 • Множество протоколи
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Недостатъци:

 • Спорно 24/7 обслужване на клиенти
 • Неясна противоречива политика на регистрация
 • Ограничено разпространение на сървъра

Други доставчици на VPN

Ако все още не сте много сигурни в ProtonVPN, списъкът по-долу съдържа някои от най-високо класираните марки в бранша:

заключение

SwitchVPN може да се конкурира с най-добрите VPN в индустрията – те се нуждаят само от няколко малки полирания. Доставчикът предлага желани скорости, неограничен достъп до стрийминг услуги и P2P поддръжка за торент. SwitchVPN също е услуга с пакети от функции, която предоставя разширени функции за поверителност и сигурност – позволява им да се подреждат сред популярните топ VPN мрежи.

За съжаление, те имат политика за регистриране на сеч, която намалява доверието на техните потребители. В противен случай услугата е много достъпна и може да бъде подходяща за вас – това е, ако не се интересувате от уединение, но обичате добри скорости.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me