Преглед на TorGuard 2020

TorGuard е добре познат VPN в бранша с впечатляващ набор от мрежови сървъри. Тя е специализирана в предоставянето на онлайн услуги за поверителност като защитени имейли, пълномощници и a VPN. Освен това TorGuard е отличен избор за анонимен порой и сигурно P2P споделяне на файлове. Това обяснява какво означава терминът „възвишениеОт TorGuard се подразбира – не е свързан с проекта Tor – но превъзхожда предлагането на продукти, свързани с поверителността.


TorGuard Преглед

Освен това TorGuard се доставя с впечатляващи спецификации на продукта, включително избор на 3000+ сървъра в над 55 държави, позволява до пет едновременни връзки, подпори OpenVPN, OpenConnect, L2TP, SSTP, или IPSec протоколи. VPN също предлага множество опции за скритост като OpenVPN obfuscation, Stunnel, OpenConnect, както и Shadowsocks – за да избегнете блокиране.

Бързи статистики

Гарантирано връщане на парите7 дни
Разрешени едновременни връзки5 устройства
Поддържани стрийминг услугиНито един
Няма политика за регистрацияда
P2P е позволенода
SmartDNSда
EncryptionРазширено 246-битов AES
заверкаSHA-512
Криптиране на ръкостисканеModp8192
VPN протоколиOpenVPN, L2TP-IPSec, IKEv2, OpenConnect
Специални функцииStealth сървъри, убийте превключвател, BitTorrent, P2P разрешено, DNS защита от теч, технология Obfuscation
Поддръжка на клиенти24/7 подкрепа на живо
Местоположение на сървъра68+ града в 55+ държави
Брой сървъри3000+ сървъра
Поддържани устройстваWindows, Linux, macOS, iOS, Android, рутери
VPN правна юрисдикцияНевис, Западна Индия

По-специално бързите скорости, надеждната услуга и здравата анонимност са сред основните характеристики, които VPN обещава. Тествахме на VPN, за да разберем как се изправя срещу конкурентите си в бранша. Нека разберем как се е случило.

Опции за ценообразуване и плащане

Цени на TorGuard

TorGuard има четири обособени абонаментни планове, които варират в периода, в който се предлагат. Можете да закупите техния месечен, тримесечен, полугодишен или годишен план, в зависимост от вашия бюджет. TorGuard обаче ни накара да разберем, че колкото по-дълъг е вашият период на абонамент, толкова по-добра е сделката – това са големи отстъпки от цените. Опитахме се да разделим тарифните ставки, както е обяснено по-долу:

 • Месечният план продава в $ 9,99 на месец – което очевидно е най-скъпият план – така че, освен ако не искате VPN до месец, ние ви съветваме срещу него.
 • Тримесечният план е подобрение на предишното и струва 19,99 долара, таксувани след всеки три месеца. Това е предпочитаният план според TorGuard, но това ви пречи да търсите по-нататък.
 • Полугодишният план търговията на дребно в 29,99 долара, таксувани на всеки шест месеца. 6-месечният план е икономичен, но не толкова.
 • накрая, годишния план това важи 59,99 долара годишно. Това е далеч по-добра сделка, отколкото повечето VPN предлагат. Ето защо, освен ако не искате да използвате VPN за няколко месеца, ви предлагаме да закупите този план.

Начини за плащане

Начини на плащане

TorGuard има впечатляваща система от възможности за плащане. Те приемат всички основни опции за плащане, включително кредитни карти, PayPal, криптовалута, Paymentwall, както и PayGarden. Зарадвахме се от техните Cryptocurrency опция за плащане, което означава можете да платите за план, без да излагате самоличността си.

7-дневна безплатна пробна версия

TorGuard е сред малкото топ VPN, които могат да се предлагат безрисково изпитване на тяхната услуга. Ето защо, ако имате съмнения относно TorGuard, винаги можете да използвате безплатната пробна версия, за да получите усещане за тяхната услуга, преди да преминете към премиум план.

7-дневна политика за възстановяване

В съчетание с безплатния им пробен период е честна 7-дневна гаранция за връщане на парите. TorGuard обещава да върне парите ви в рамките на първите 7 дни от датата на покупка в случай, че сте недоволни от обслужването им. За съжаление правилата за възстановяване на суми се отнасят само за нейните VPN, имейл или прокси услуги и не включват закупуването на специален IP адрес.

Забележка: TorGuard предупреждава, че ако използвате Bitcoin като опция за плащане, тогава връщането на парите ще бъде предварително определено от пазарната стойност на валутата към момента на възстановяване. Според TorGuard всички Криптовалутите не са собственост на нито едно правителствено образувание; следователно, те са склонни към колебания за кратък период.

Сървъри

TorGuard държи състезателна карта срещу топ VPN мрежи с широкото си покритие на сървъра. VPN предлага над 3000 сървъра в 68+ сървър местоположения, разпределени в 55+ страни по света. През годините TorGuard работи усилено, за да гарантира, че не ви липсва сървър в който и да е кът от света, към който искате да се свържете. Техните сървъри обхващат почти всички основни континенти, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Океания и части на Африка. TorGuard също може да се похвали с бърз прокси

Най-бързата VPN и прокси мрежа, захранвана от 3K + Gigabit сървъри с непроменена честотна лента

TorGuard също държи конкурентна карта в ръкавите си, с която не всички VPN могат да се похвалят – стелт сървърите. идеално, „Скрит сървъри“ са идеални за потребители в силно цензурирани страни като Китай и Иран. Благодарение на скритите сървъри, нетизените в тези страни най-накрая могат наслаждавайте се на неограничена онлайн свобода.

Характеристика

Стелт сървъри

TorGuard предлага скрит сървъри, които ще ви позволят да използвате онлайн приложения за вашия бизнес – като Dropbox, VoIP, Google Apps и други цифрови услуги. Това означава, че можете да използвате скрит VPN за достъп до ограничено съдържание, независимо от вашето местоположение. В идеалния случай, скрит VPN маскира себе си, за да изглежда като обикновен HTTPS трафик, което позволява на вашия TorGuard да остане неоткрит дори при дълбока проверка на пакети.

Adblocker

TorGuard предлага функция за Adblocker както в мобилните си, така и в настолните клиентски приложения. След като включите функцията, тя ще блокира рекламите, които ви позволяват да запазите данните си поверителни. Освен това Adblocker може да доведе до значителни подобрения на скоростта ви, като изкорени досадни реклами, които също източват честотната лента на връзката. Функцията може също така да предпазва от проникване на проследяване на реклами, което е предимно монетизирано и споделяно с трети страни. Затова смятаме, че конфиденциалността на VPG на TorGuard и блокирането на рекламите са перфектна комбинация!

Анонимен VPN IP

Всеки път, когато опитате да сърфирате в интернет; вашият IP адрес се проследява от реклами, уебсайтове и други цифрови услуги. След като действителният ви IP адрес е изложен, тези приложения и сайтове могат да прочетат вашата информация. Въпреки това, TorGuard предлага решение чрез своята Anonymous VPN IP функционалност. Функцията ви присвоява анонимен IP, който маскира физическото ви местоположение и идентичност – ви позволява да останете лични и сигурни.

Модерно криптиране

TorGuard осигурява най-модерното криптиране и протоколи в VPN индустрията. Те използват AES-256 криптиране с SHA-512 техники за удостоверяване. TorGuard също предлага стабилни, уникални протоколи като Stunnel, OpenVPN, SSTP, както и SSH тунели. Тези нива на протоколи за криптиране на сигурността отнемат сигурността на TorGuard в бъдеще.

Разблокирайте уебсайтове, приложения и игри

Уебсайтове за новини, стрийминг услуги, приложения и игри проследяват вашия IP адрес и присвояват съдържание въз основа на вашето физическо местоположение. Независимо от това, TorGuard ви представя различни места в света, с които можете да се свържете; и изживявайте вълнуващо съдържание без ограничения.

Поверителност и сигурност

поверителност

TorGuard наскоро претърпя няколко корпоративни преструктуриране и сега е включен в Невис, по-малък остров Сейнт Китс разположен в Западна Индия. Като такъв, TorGuard спазва строгите закони за запазване на данни наложени в района. Както обаче е записано в нейната политика за поверителност, TorGuard не съхранява регистрационни файлове от неговите услуги – VPN или прокси. Като цяло можем да кажем, че TorGuard е безопасен за употреба.

TorGuard предлага Инструмент за защита от теч на WebRTC, но ще трябва да го активирате ръчно. Всъщност клиентските приложения на TorGuard показват бележка, която предупреждава, че може да доведе до проблеми по време на повторно свързване. Въпреки това, функции като убийте превключвател, IPv6, и DNS защита от теч винаги са активирани по подразбиране. TorGuard също предлага App Kill функция, която ви позволява да убивате определени приложения, ако VPN връзката падне – торент клиентът е едно такова приложение.

За съжаление TorGuard също получи критики, че опциите му за превключване на убийства са малко сложни. Например, има няколко опции като Manage Interface State, App Kill и “Arm kill switch след първата успешна връзка.” Всяка една от тези опции има различни подменюта, което затруднява работата на начинаещите потребители. Ето защо, ако ви липсва достатъчно опит с тези разширени функции, ви предлагаме да ги игнорирате.

Сигурност

В нашия преглед забелязахме, че TorGuard използва 128-битова техника за криптиране по подразбиране. Можете обаче лесно да го ощипвате до 256-битово разширено криптиране на главната страница на настолния клиент. Въпреки че и двете техники за криптиране се считат за безопасни, съветваме ви да изберете 256-битовата опция – тъй като тя се счита предимно за военен клас. Освен това TorGuard ви дава и няколко опции със своите техники за удостоверяване като SHA1, SHA256, и sha512. Всяка от тези опции работи перфектно с 2048-битови RSA ключове както и Перфектна тайна за напред. По-специално, SHA1 удостоверяване опцията е на прага на постепенното премахване от VPN.

Ако използвате настолния клиент на TorGuard, предлагаме да го използвате OpenVPN или OpenConnect. OpenConnect е SSL VPN технология, на която TorGuard отдава голямо уважение – твърдяйки, че „дава на потребителите възможност да получат максимална честотна лента, да подобрят скоростите и да избегнат заглушаване на честотната лента на ISP.“ Това е така, защото сървърите на OpenConnect на TorGuard се движат през секундата SSH тунел, който използва 256-битова техника за криптиране по подразбиране.

производителност

Всеки път, когато провеждаме тестовете си за скорост, правим всичко възможно да останем емпирични. Използвахме онлайн инструмент за най-бързи скорости в нашите тестове за скорост. По-рано прегледахме, че TorGuard може да се похвали с масивна мрежа от бързи сървъри. Затова в този раздел се опитахме да разберем колко бързо варират скоростите в различните региони.

В първия си старт тествахме скоростите без VPN връзка, за да зададем еталон за нашите тестове. Ето първоначалния резултат, който събрахме:

Тест за скорост

Сега се свързахме с местоположението на близкия сървър и проведохме друг тест за скорост. Вижте колко бързи бяха скоростите:

Тест за скорост 3

В нашия експеримент тествахме с отдалечени сървъри и получените резултати бяха впечатляващи. Ако проучите резултатите по-долу, можете да видите, че въпреки че скоростите на изтегляне намаляха леко, те бяха компенсирани с увеличаване на скоростите за качване.

Тест за скорост 2

Имайки предвид, че TorGuard е добре известен с торент и P2P споделяне на файлове, според нас резултатите бяха страхотни.

Лесна употреба

TorGuard се обозначава с известния си лозунг – Онлайн услуги за защита на поверителността – което означава, че тя предлага множество цифрови услуги чрез a добре защитена инфраструктура. Веднага отваряте страницата на уебсайта на TorGuard; ще видите красиво фоново изображение, което съдържа информация, обясняваща само себе си. VPN показва своята поддръжка за многоплатформени устройства, 7-дневен безплатен пробен период, връзка към изтеглете клиентското приложение на TorGuard и малко текстова информация за нейните обещания за поверителност.

В горната й лента на менюто са показани всички продукти, които предлага TorGuard, включително Анонимен VPN, прокси, бизнес VPN, имейл, както и Маршрутизаторите. Менюто на долния колонтитул показва подходящи текстови връзки към различни страници на уебсайта на VPN.

Приготвяме се да започнем

TorGuard VPN ви предлага множество начини да започнете с услугите си – и всички те са директни. Можете или да започнете, като отидете на „Анонимен VPNКликнете върху секцията „Вземете TorGuard сегаИли можете да изберете да отворите „Присъедини се сегаБутон; всички намерени на началната страница. След като отворите някоя от тези връзки, ще трябва да изберете пакета, който искате да закупите, преди да продължите. След това ще можете да изтеглите клиентското приложение, което предпочитате.

Забележка: TorGuard ви дава възможност да закупите конкретен тип сървър, включително поточни или специализирани IP сървъри. TorGuard позволява до 5 едновременни връзки, но можете също да регулирате броя на свързаните устройства със значителни разходи. Ако обаче използвате стандартния пакет VPN или прокси, трябва да пренебрегнете циклите на фактуриране, които може да видите в секцията за започване на работа. Това е така, защото реалните цени ще бъдат отразени върху количката.

Приложения за TorGuard Client

Настолен клиент

TorGuard клиент

Веднага след като приключите процеса на настройка, ще се срещнете с главния прозорец на настолното приложение. Приложението обаче има дата на естетика, но предлага няколко опции за връзка.

Въпреки че може да ви се стори сурово, започването на работа с настолното приложение е управляемо. Например, главният екран ви позволява да изберете тип тунел, порт, протокол и шифър което най-добре отговаря на вашите изисквания. След като докоснете Connect, ще бъдете свързани с най-добрият наличен сървър; в зависимост от местоположението ви. Можете също да щракнете Изберете Сървър за да изберете предпочитаното от вас местоположение на сървъра. Освен това, използвайте филтър падащо меню за достъп до конкретни региони и за изолиране на „Стелт сървъриСъщо.

Първият път, когато инсталирате настолното приложение TorGuard, ще бъдете подканени да въведете данните си за вход за да започнете. Приложението автоматично ви свързва най-добрият сървър – трябва да видите поредица от червени известия, които ви актуализират в процеса на свързване. Веднъж зелено ‘свързанСъобщението се появява, след което можете да продължите да разглеждате безопасно.

Клиентското приложение на TorGuard има няколко настройки, за да проучи, за които смятаме, че ще бъде добре дошла, ако сте напреднал потребител. За да получите достъп до тях – първо трябва да прекратите връзката с услугата – в този момент ще видите а Още настройки връзка, която ще се появи на главния екран. След като щракнете върху него, ще се отвори нов отделен прозорец, който ще ви даде достъп до страницата с настройки. Страницата ви позволява да настроите няколко опции за връзка, както и някои настройки на дисплея.

По-специално, тези настройки ще бъдат полезни само за напреднали потребители, но могат да бъдат превъзходни, ако сте начинаещ – затова ви предлагаме да ги игнорирате.

Приложение за мобилни клиенти

Мобилен клиент

За щастие мобилното приложение на TorGuard има много подобрен минималистичен дизайн, за разлика от настолните си колеги. Докато двамата клиенти споделят концепцията за дизайн, мобилното приложение е по-интуитивно, лесно за използване и командва премиум вид. Започнете с приложението е лесно; трябва да влезете и след това да кликнете Connect за да използвате услугата. Отнема по-малко от пет секунди да се Connect или прекъсване на връзката.

Подобно на повечето топ VPN мрежи, TorGuard е оборудван с възможност за автоматичен избор на най-добрия наличен сървър – опция, която е удобна, когато бързате. В противен случай, ако искате да се свържете с конкретна държава, докоснете Име на сървъра показва се на началната страница за достъп до пълния списък на сървъра. За разлика от конкурентите си, TorGuard не е категоризирал сървърите си според техните специализирани възможности – да речем, стрийминг – но те предлагат опция да предпочитате най-добрите си сървъри за по-лесен достъп.

Точно като настолния клиент, мобилното приложение предлага много опции за връзка които можете да намерите в страница с настройки. Освен това, за да получите достъп до неговите функции, щракнете върху икона за настройки в горната дясна част на приложението. След като отворите секцията с настройки, ще забележите, че приложението има много по-малко опции от тези, налични на настолния клиент. Въпреки това можете да промените протокола, вида на връзката, за да постигнете вашите изисквания за връзка. Въпреки това, още веднъж ви съветваме, ако не сте добре запознати с тях, използвайте опции за настройка по подразбиране.

Съвместимост

Съвместимост с Netflix

С повечето VPN, които имат проблеми с Netflix, е винаги хит и пропускане като че ли техните сървъри ще работят с поточните обекти. Тествахме TorGuard с неговите американски сървъри, но нямаше късмет. Последователно се опитахме да отключим и някои от основните стрийминг услуги като HBO и Amazon Prime но не успя. Продължавахме да получаваме прокси грешка всеки път, когато се опитвахме да стриймваме. Великобритания сървъри също не можаха да ни разрешат достъп до BBC iPlayer също.

В идеалния случай бихте искали такъв популярен VPN да е на върха на стрийминг услугите, но ще грешите. Заслужава да се отбележи, че изглежда, че колкото по-популярен става VPN, толкова по-голяма цел ще станат за Netflix и неговите партньори. Освен това ние смятаме, че оттогава TorGuard се позиционира като най-добрата услуга за любителите на торентите, може би няма желание за обслужване на стримери.

Съвместимост в Китай

С радост научихме, че TorGuard е инвестирал много ресурси в това да даде възможност на потребителите Китай за достъп до цензурирано съдържание и отблокиране на уебсайтове. VPN съветва винаги да го използвате маркирани Stealth сървъри за да ви позволи да минете покрай Великата защитна стена на Китай. Тези скрит сървъри са оптимизирани да преминат през защитните стени на Deep Packet Inspection (DPI), подобни на тези, използвани от интернет доставчиците в Китай и други силно цензурирани страни.

Освен това препоръчваме, когато използвате Stealth сървърите, трябва да използвате и функцията Stealth Proxy, която може да бъде намерена в раздела Proxy на раздела за настройки на вашия настолен клиент.

Обслужване на клиенти

Ако се сблъскате с проблеми с продуктите на TorGuard, ще се нуждаете от цялата помощ и подкрепа, които можете да получите. В такива ситуации винаги можете да отидете до страницата за поддръжка на уебсайта на VPN – където ще имате достъп до огромна база от знания. Помощната страница съдържа няколко документации за различни отстраняване на проблеми. Ще намерите директна връзка към него YouTube канал където са актуализирали широк спектър от видео уроци да ви помогне да решите тези проблеми. TorGuard също въведе популярно място Често задавани въпроси, и a Форум на общността където можете да се консултирате с други нетизени.

YouTube

Ако предпочитате да се консултирате директно с агент, тогава можете или да ги използвате система за електронни билети, или можете да изберете да използвате услуга за чат на живо. Разговаряхме с агент на платформата за чат на живо и установихме, че той е вежлив и добре запознат със знанието. Имайки предвид обаче, че техният инструмент за чат на живо се възлага на външни изпълнители от трета страна, това може да доведе до a нарушение на поверителността. Ето защо, ако това стане проблем, винаги можете да използвате техните система за електронни билети – агентите ще върнете за минути.

Поддръжка на живо

Долната линия

професионалист

 • Солидна сигурност
 • Абсолютни нулеви дневници
 • Бързи скорости
 • Най-добро за торенти
 • P2P споделяне на файлове
 • Работи в Китай
 • 24/7 Поддръжка на клиенти
 • Стелт опции

Против

 • Доста скъпо
 • Не деблокира Netflix и други стрийминг услуги
 • Датен клиент за десктоп

заключение

TorGuard е насочен към своите услуги към напреднали потребители, които най-вече са торент анонимно. Очевидно предоставянето на многобройни опции за настройки в клиента за десктоп и огромният масив от сървъри – най-оптимизирани за торентинг – го правят перфектен избор за анонимност. Въпреки че TorGuard не поддържа стрийминг, те предлагат свръхбързи скорости които са идеални за сигурно P2P споделяне на файлове.

Ние обаче не бяхме впечатлени от тяхното клиентско приложение за настолни компютри. Силно смятаме, че VPN от този калибър трябва поне да предоставя „курсора на мишката върхуОбяснения за сложни настройки. Независимо от това, с нарастващата конкуренция в VPN индустрията, прогнозираме, че TorGuard скоро ще обнови приложението, за да изглежда по-чист и интуитивен – точно като мобилното приложение.

Ако сте потребител, който е след VPN, който може да деблокира сайтове в силно цензурирани страни като Китай, Иран и целия ОАЕ; TorGuard е вашият перфектен избор. Благодарение на него опции за стелт, TorGuard може да проникне в такива упорити защитни стени. Ако обаче търсите услуга, която може да отблокира големи поточни обекти като Netflix, iPlayer, както и Amazon Prime, ще трябва да потърсите другаде. В такъв случай е по-добре да изберете една от тези алтернативи на TorGuard.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map