Защо да използвате VPN с VoIP услуги? Кои са най-добрите?

Какво точно е VoIP? Не е изненадващо, че повечето хора не знаят какво означава този термин, въпреки че използват тази технология всеки ден.

Най-добрите VPN за VoIP обаждане

Най-добрите VPN за VoIP обаждане

Имаше време, когато комуникацията на дълги разстояния изобщо не беше лесна, защото Интернет не съществуваше, а телефонните разговори бяха скъпи. Това беше преди частният сектор да измисли решения на тези проблеми.

Играта се промени

Извършването на междуселищни телефонни разговори беше доста невъобразимо, защото бяха прекомерни. Това е причината, поради която тогава писмата бяха толкова често срещани. Но услугите „Глас през интернет протокол“ промениха цялото лице на комуникация.

VoIP означава глас през интернет протокол. Звучи сложно? Не е така, защото всеки ден повечето от нас използват някаква форма на другото VOIP обаждане. Skype, Google Hangouts, WhatsApp са всички форми на VoIP обаждания.

Те са популярни от години, защото са удобно лесни за използване. Освен това те са изключително достъпни от обикновените телефонни разговори. Например, нормалното телефонно обаждане от САЩ до Обединеното кралство може да струва $ 1 на минута.

Но ако използвате Skype за извършване на такъв разговор, това ще ви струва само един цент на минута, което е добра сделка. Тъй като интернет е лесно достъпен днес и повечето хора са оборудвани със смартфони и лаптопи, извършването на разговори между VoIP между VoIP е безпроблемно и евтино.

Накратко, „Глас през интернет протокол“ е телефонна услуга, която се доставя по интернет и преобразува гласовото въвеждане в цифров сигнал. Ако повикващият и получателят разговарят на една и съща платформа, разговорът е безплатен.

В някои страни обаче VoIP разговорите са забранени. Това важи например за Обединените арабски емирства. Хората там трябва да прибягват до виртуална частна мрежа, за да имат достъп до услуги като Skype, Hangouts и WhatsApp. Преди да обсъдим най-добрите VPN, които да използвате за достъп до VoIP, нека разберем защо VoIP технологията е толкова популярна.

Популярност на VoIP

Има милиони причини, поради които VOIP технологията е широко възприета от милиони хора по света. VoIP предлага функции, които не са възможни нетрадиционни телефонни разговори. VoIP технологията може да се използва за извършване на гласови и видео разговори.

Тази революционна технология направи възможно поддържането на връзка без значение колко голямо е разстоянието. Някои от определящите характеристики на VoIP технологията са:

Ефективност на разходите

Всички знаем, че би било скъпо да осъществим редовен телефонен разговор с някого от другия край на света. Това обаче е улеснено с технологията VoIP, която е лесно достъпна навсякъде, където има интернет връзка.

Няма значение колко далеч е мястото, на което се обаждате; стига вашата интернет връзка да е силна, обаждането ще бъде безпроблемно. Например, ако вие и човекът, на когото се обаждате, сте в Skype, тогава обаждането няма да ви струва нищо.

Но ако се обаждате от Skype на обикновен номер на мобилен телефон, тогава цената на разговора ще бъде толкова ниска, колкото един процент на минута. Такава достъпност е невъобразима при редовни телефонни разговори.

преносимост

Обажданията през VoIP нямат гео ограничения. Ако използвате редовен телекомуникационен оператор, за да извършите телефонно обаждане, трябва да активирате роуминг услуги, ако искате да получите достъп до услугата в която и да е друга държава.

Но ако използвате Skype Hangouts WhatsApp или друга услуга, която използва VOIP технология, можете да извършвате разговори от и до всяка част на света, независимо от местоположението ви.

Стига да имате лаптоп или мобилно устройство, което може да се свързва с интернет, можете лесно и безпроблемно да се наслаждавате на разговорите „Глас през Интернет“. В повечето случаи таксите за вашите данни ще останат същите, независимо от местоположението, от което се обаждате.

Сигурност

VoIP технологията е много по-напреднала от обикновените телефонни разговори, а сигурността, която предлагат, също е по-добра. VoIP разговорите са защитени, тъй като връзката е криптирана и не може да бъде хакната. Приложенията, които се използват за извършване на тези обаждания, са силно криптирани и защитени от неоторизиран достъп.

Най-добрите VPN за разблокиране на VoIP услуги

Много от доставчиците на VPN са на пазара днес. Всеки от тях обещава силна сигурност, висока скорост, бързо изтегляне и най-добрите услуги. Намирането на най-добрия VPN за използване за VoIP означава даване на определени функции с по-голямо значение спрямо останалите, включително неща като скорост и разпространение на сървъра. С казаното нека да разгледаме някои от най-добрите VPN за VoIP услуги.

1. ExpressVPN

ExpressVPN прави чудесни неща за потребителите на VoIP. Компанията има голяма мрежа от 145 сървъра в 94 различни страни, много за избор. Ако изобщо се притеснявате от загуба на качество на разговорите, ExpressVPN определено е този начин. Освен това ExpressVPN разполага с нулева политика за регистриране на трафика, за да ви помогне да запазите данните си от трети страни. 256-битовото AES криптиране не позволява на доставчиците на интернет услуги и хакерите да се впускат в лични разговори, като ви позволява да използвате VoIP, който харесвате, без да се притеснявате от проблеми със сигурността. Прочетете повече за ExpressVPN в тази статия.

2. IPVanish

Точно както подсказва името, IPVanish ви прави невидими онлайн. Услугата съществува за насърчаване на безплатен и отворен интернет, което позволява на потребителите да заобиколят филтрите на цензурата и лесно да надминат правителствените блокади. Мрежата на услугата обхваща 850 сървъра в 60 различни страни с над 40 000 IP адреси помежду им. Това осигурява огромна свобода за потребителите на VoIP, които се нуждаят от солидна връзка без никакво изоставане. За повече информация за този доставчик, прочетете това статия.

3. NordVPN

NordVPN е изключително висококачествен VPN доставчик, подходящ за деблокиране на VoIP. Компанията управлява голяма мрежа от над 1000 сървъра в 56 различни страни. NordVPN също конфигурира много от тези сървъри за оптимална скорост. Този доставчик прави някои страхотни неща с поверителност и онлайн сигурност, по-специално с двойната си VPN функция. VoIP разговорите, които се възползват от това двойно обвито криптиране, са нечупливи, дори за масовите суперкомпютри. Повече за NordVPN тук.

4. BulletVPN

Най-хубавото нещо BulletVPNУслугата е поверителността, на която ще се наслаждавате в резултат на криптиране на връзката ви. Ако се интересувате от личната си информация и нямате да слушате трети лица в разговорите си, тогава BulletVPN е това, от което се нуждаете. Ако обмисляте и други доставчици, не забравяйте да разгледате добре функциите, които предлагат, и ги сравнете с вида на изискванията, които имате. Възползвайте се от 30-дневната гаранция за връщане на парите на Bullet VPN. За повече функции относно BulletVPN прочетете следващата статия.

Защо да използвате VPN за VOIP услуга?

Докато в някои страни VoIP услугата е част от ежедневието на хората, в други страни такива услуги не са позволени. Обикновено страните с потиснически режим обикновено са тези, които забраняват използването на такава технология.

Някои от страните, в които VoIP услугите са забранени, са Китай, ОАЕ, KSA, Оман, Северна Корея, Кувейт, Либия и Мексико.

Ако искате да използвате приложения за видео или гласово обаждане в тези региони, трябва да получите достъп чрез виртуална частна мрежа. VPN мрежата имат възможност да деблокират всички видове приложения и услуги, независимо дали са с региона или под държавен контрол.

Тези дни хората предпочитат да използват VPN услуга заедно с VPN услуга, защото двете комбинирани предлагат значително по-големи предимства.

Как VPN разблокират VOIP услугите

Виртуалните частни мрежи не само деблокират VoIP услуги, но и осигуряват допълнителен слой сигурност. Услугите „Глас през интернет протокол“ са кодирани и обажданията обикновено са защитени от неоторизиран достъп. Все пак заплахи за сигурността винаги съществуват. Не се чуват случаи на хапване на VoIP разговори.

Следователно, VPN гарантират, че комуникациите са по-лесни, като същевременно осигуряват лесна достъпност във всеки регион.

В страни като Китай двете VPN и VoIP услуги не са разрешени. Въпреки че това определено затруднява достъпа до желаните от вас услуги, не е невъзможно да намерите VPN, което да ви позволи да деблокирате услуги за гласово и видео обаждане.

Уважавани доставчици на VPN като ExpressVPN все още имат възможността да деблокират услуги с ограничен достъп в страни като ОАЕ, Китай и Русия. Преди да изберете VPN услуга за деблокиране на VoIP приложения, направете по-кратко разберете дали те работят във всички региони.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me