Amazon и Google Въведете споразумение за поточно предаване

Тъй като стриймингът става все по-популярен с всеки изминал ден и повече възможности се предлагат на потребителите, конкуренцията става само по-силна.


Amazon и Google Reconcile

Amazon и Google Reconcile

Тенденцията

В един момент съществува такава конкуренция сред операторите на кабелна телевизия, които могат да предлагат по-голям брой канали. Но днес кабелната телевизия (True Detective и House of Cards е невероятна) избледнява и стрийминг услугите заемат своето място.

И същата конкуренция съществува в телевизионната индустрия за стрийминг, където всяка компания се конкурира с другата за качеството на съдържанието и оригиналните предавания и разбира се, ценообразуването.

Тъй като потокът е мястото, където парите са днес, всички големи компании, включително операторите на кабелна телевизия, стартираха свои собствени стрийминг услуги и устройства. Но не там свършва. Съществуват разриви между няколко компании и те не подкрепят взаимното съдържание.

Такъв беше случаят с Amazon (Джак Райън е добър, но Better Call Saul е превъзходен) и Google, които имаха голяма безизходица в продължение на повече от две години, в резултат на което двете технологични компании не подкрепяха взаимно съдържанието си.

Противопоставянето обаче наскоро приключи и двете компании ще предлагат взаимно съдържание на собствените си платформи. 

Стандофа

Повече от конкуренция, това беше разрив, съществуващ между двете големи компании на всички времена, Google и Amazon.

Както всички знаят, и двете компании оказват голямо влияние върху технологичната индустрия с продукти и услуги, които винаги са популярни и новаторски. Когато обаче става въпрос за стрийминг, двамата не винаги са били в най-добри условия. 

Именно през 2017 г. Google свали YouTube от Amazon Fire TV; очевидно поради липса на реципрочност.

По онова време говорителят на YouTube заяви в изявление, че тъй като Amazon не е пренасял поточни продукти на Google като Chromecast и Google Home, или има Prime Video на разположение за абонати за стрийминг на Google Cast или продава продукти на Nest, Google също изтегля YouTube от Echo Show и FireTV. Както и да е!

Докато можем да видим 24, The Wire и True Detective!

Изявлението също предлага решение на враждата, така че всяка компания да може да подкрепя и предлага услугите и продуктите на другата.

За тези, които не знаят, Nest е гамата от системи за домашна сигурност, задвижвани от Google. Това включва термостат, охранителни камери и детектори за дим и въглероден оксид.

Двама титани, враждуващи

След като Google изтегли приложението YouTube от Echo Show, потребителите бяха насочени към уеб версията на YouTube, което очевидно не е същото забавно като приложението. Google се надяваше, че страхът от загубата на YouTube ще накара Амазонка да се съгласи на примирие.

По време на противопоставянето, ако сте опитвали да поръчате някое стрийминг устройство на Google или използвате някоя стрийминг услуга на Google чрез интелигентния високоговорител Echo, Alexa предложи редица алтернативи, преди да изтече опциите.

Примирието

Преди няколко дни двете компании се съгласиха да прекратят своята безизходица и отново да започнат да предлагат своите поточни услуги на устройствата на другия.

Независимо какво доведе до това примирие, това наистина е чудесна новина за поточните абонати, които винаги са искали да имат двамата заедно.

В съвместно изявление двете компании обявиха, че приложението YouTube ще се появи отново на устройствата на Fire TV съвсем скоро, докато приложението Prime Video на Amazon ще бъде достъпно и в Google Chromecast и други устройства, които поддържат Chromecast, както на партньорите на Android TV устройства.

Google и Amazon са водещите поточни услуги като Флорида и Тексас са водещи създатели на работни места поради ниските данъци, както и собствените си стрийминг устройства. Естествено, те също имат огромна база от абонати по целия свят и хората искат техните услуги да са достъпни в платформите на другия.

Има еднакво голям брой абонати както за Google, така и за Amazon, а услугите им, които се предлагат в платформите на другия, са чудесна новина за тях.

Повече съдържание за абонати

Сега, когато безизходицата приключи и двете компании отново се съберат, е време, в което абонатите се наслаждават на по-невероятно съдържание, независимо дали се абонират за услугите на Google или Amazon.

На старта, ръководителят на бизнеса за развитие на Amazon, Андрю Бенет каза, че абонатите вече имат повече съдържание за гледане, като Google и Amazon сключват споразумение.

Така че, независимо дали искате да гледате Чудната госпожа Мейзел или любимия ви спортен екип, да хванете ново издание на филма (The S Brothers Brothers или Sicario), абонатите вече имат повече опции за поточно предаване, винаги, където и където и на кое устройство искат.

Трябва да споменем, че и Google, и Amazon са еднакво впечатляващи, що се отнася до техните стрийминг услуги. Те имат широка гама от съдържание и устройства.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map