Фалшиво потвърждение за поръчка на Amazon – Нов набор от троянски атаки

Получихте ли фалшивия имейл за потвърждение на поръчката на Amazon? Ако е така, надявам се да не сте проверили поръчката си! Има нова тенденция на фишинг имейли, разпространяващи банкови троянци вляво, вдясно и в центъра. Прочетете, за да научите повече.


Фалшиво потвърждение за поръчка на Amazon - Нов набор от троянски атаки

Фалшиво потвърждение за поръчка на Amazon – Нов набор от троянски атаки

Потвърждението за фалшивите поръчки на Amazon – пълната история

Изследователите по сигурността в EdgeWave откриха, че нова фишинг кампания проникна в нашите пощенски кутии, точно навреме за сезона на празниците. Онлайн купувачите са подмамени да изтеглят и инсталират Trojan keylogger на своите устройства. След това троянецът се скрива на заден план, регистрирайки вашите клавиши и крадене на жизненоважна банкова информация.

Интересно е, че докато темата на фалшивия имейл е много убедителна, действителният имейл адрес не е. Въпреки това, тъй като много хора проверяват темата и игнорират имейла, измамата изглежда работи.

Първо, ще получите имейл от адрес, който изглежда така:

“[Имейл защитен]” @ colchonesrelax.com.co

С тема като тази:

„Поръчка на Amazon № 15401238066-002647“

Самият имейл изглежда точно като истинско потвърждение за поръчка на Amazon. В имейла ще намерите прогнозната дата на доставка, скоростта на доставка и обобщената информация за плащането. Няма да намерите описание на артикулите, които сте „закупили“. Ще бъдете подканени да проверите данните за поръчката.

След като щракнете върху бутона, ще изтеглите текстов документ, озаглавен нещо като order_details.doc. След като отворите документа и кликнете върху „активиране на редактирането“, задействате троянския телефон, наречен Emotet, за да стартирате.

Съвети за предпазване от фишинг измами, докато пазарувате онлайн

Тази фишинг измама е много убедителна, което я прави невероятно опасна. Въпреки че има неща, които можете да направите, за да забележите фишинг измама в имейла си, има и мерки, които можете да предприемете, за да се предпазите от злонамерения софтуер, който те доставят. Почивките обикновено са време, когато много хора се обръщат към онлайн пазаруване, така че рискът да застраши банковите ви данни се увеличава. Ето няколко неща, които можете да направите, за да сте в безопасност, докато пазарувате онлайн:

Проверете имейл адреса

Първото нещо, на което трябва да внимавате, са имейл адресите. Ако получите имейл от източник или по причина, която не знаете, проверете адреса. По-често, отколкото не, подозрителен адрес ще бъде лесно да се забележи. Това може да бъде всичко – от много непрофесионален адрес до непознато име на домейн.

Ако откриете нещо подозрително, изтрийте имейла. Не кликнете върху връзки, намерени в този имейл.

Проверете сайта на източника

Да допуснем, че сте получили имейл, подобен на фалшивия имейл за потвърждение на поръчката на Amazon. В този случай най-лесният начин да разберете, че е измама, е да влезете в акаунта си в Amazon извън официалния уебсайт на Amazon. Вместо да кликнете върху заразената връзка, за да видите подробностите за поръчката си, влезте в действителния си акаунт. Тъй като това е измама, ще установите, че предстоящата поръчка всъщност не съществува.

Проблемът е решен, задоволихте любопитството си, без да нарушавате поверителността си.

Винаги пазарувайте с VPN

И накрая, винаги обгръщайте своето онлайн пазаруване или електронно банкиране, докато използвате VPN. Всъщност трябва да включите своя VPN всеки път, когато се свържете с интернет.

Нека обясня.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN едновременно ще криптира вашите данни и ще пренасочва трафика ви през собствените си сигурни сървъри. По този начин той създава тунел, през който минава целият ви интернет трафик. Тъй като сървърите са напълно частни, никоя външна страна няма да може да го прехване. С други думи, VPN ще спре троянеца да може да докладва вашата информация обратно на хакера.

Това ще ви даде достатъчно време за безопасно изпълнение на сканиране на злонамерен софтуер и карантина / премахване на троянския. Освен това ще се уверите, че никой не може да ви шпионира, да наблюдава вашата активност или да ви открадне данните.

На всичкото отгоре, използването на VPN, докато пазарувате онлайн, дори може да ви даде сладки отстъпки, които не знаехте, че можете да получите.

Най-добър VPN за пазаруване онлайн

Нашият експерт по VPN, Чарлз, вече е написал много подробен преглед на VPN мрежите, които правят онлайн пазаруването абсолютна радост. В случай, че не искате да четете друга статия, ето неговият най-добър избор:

Чарлз откри, че ExpressVPN работи най-добре, когато пазарува онлайн. Всичко от нейното военно криптиране до огромния брой сървъри помага на потребителите да намерят идеалните цени за пазаруване в най-сигурната среда. Можете дори да го изпробвате в продължение на 30 дни, без да полагате реални ангажименти, като се възползвате от 30-дневната му гаранция за връщане на парите.

В случай че не намерите ExpressVPN да бъде доставчик за вас, има и други страхотни опции, които можете да изберете:

Фалшиво потвърждение на поръчката на Amazon – финални мисли

Сезонът на ваканциите винаги е безгрижен онлайн, особено след като лошите актьори обичат да се възползват от времената, в които повечето хора биха влезли в банковата си информация. Поради тази причина е много важно да обърнете допълнително внимание на навиците си за пазаруване онлайн. Уверете се, че следвате нашите съвети и се опитайте да бъдете толкова внимателни, особено когато става въпрос за фишинг имейли.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map