Глобална хакерска мрежа Fortnite – дори тийнейджърите правят банка!

Чували сте как крадци крадат изкуство или бижута и след това ги продават на черния пазар с една адска печалба. Вероятно сте виждали безкрайния брой филми, които базират сюжета си на тази идея. Знаете ли обаче, че това не е нещо ограничено до реалния свят? Глобална хакерска мрежа Fortnite краде сметките на други играчи и продава „кожите“ на пазара на черни и те правят една адска печалба.


Глобална хакерска мрежа Fortnite - дори тийнейджърите правят банка!

Глобална хакерска мрежа Fortnite – дори тийнейджърите правят банка!

Каква е работата с глобалната хакерска мрежа Fortnite?

Всички знаем, че Fortnite е безплатна игра. Можете обаче да направите прилична търговия с монети в изключителни и редки кожи. Въпреки че това не е незаконно, някои хора просто не искат да играят по правилата.

Около 20 хакери казаха на BBC, че крадат сметки на хора и продават кожите на черния пазар. (Да, електронните игри имат черен пазар …)

Един от хакерите, който очевидно е само на 14 години, даде на Би Ти Ви акаунт за „разказване на всички“ за това как се случват хаковете. Ето как работи глобалната хакерска мрежа Fortnite:

 • Те имат достъп до потребителски имена и пароли, публикувани онлайн, събрани от различни нарушения на данните.
 • Тогава те използват хакерски инструменти „извън рафта“, за да използват тези идентификационни данни.
 • Те поемат акаунта, включват 2FA, за да спрат действителния собственик да го вземе обратно.
 • След оценка на „плячката“, те го продават на много отзивчива онлайн общност.

Той също така каза, че първата му пукнатина на Fortnite го е натоварила с лесна стойност от 1500 паунда!

Хакването не е нещо ново в игровата общност и това определено не е първото, което чухме за хакерство на Fortnite. Това обаче е нещо, което можете да предотвратите.

Как да запазите профила си в Fornite

Включете своя 2FA

Още един път за публиката отзад:

Превърнете. На. Вашият. Две. Фактор. заверка.

Знаете ли какво е първото нещо, което правят тези хакери, когато влязат в акаунта си? Включват 2FA.

Не мога да подчертая колко важна е тази особеност. С това включено, дори ако имат вашата парола, те няма да имат достъп до вашия акаунт. Това е може би един от най-важните функции за сигурност, който има днес, и все още не виждам хората да го използват.

Ето как да включите 2FA във вашия Fortnite акаунт:

 1. Отидете на EpicGames.com
 2. Влизане към вашия акаунт.
 3. Отидете на Настройки на акаунта.
 4. Кликнете върху парола & Сигурност.
 5. Превъртете до края на страницата.
 6. Активиране Двуфакторна автентификация.
 7. Изберете опцията за удостоверяване, която най-много ви харесва (имейл или приложение). Предлагам да използвате приложение за удостоверяване.

Там. Това е толкова просто. Сега, моля ви, направете го. Това е толкова важно, че Epic дори добави бонус за хората, които включват тази функция. Получавате безплатни аксесоари за игра.

Изберете силна и уникална парола

Този съвет би трябвало да е друг не-мозъчен, но това е нещо, което всички в крайна сметка объркваме.

Нека да кажем, че използвате същата парола за вашия Fortnite акаунт като тази, която използвате за Social Media. Един ден вашият SM акаунт ще бъде хакнат и паролата ви е изложена. Променяте вашата SM парола, но запазвате същата за Fortnite (или нещо друго). Сега имате изложена парола „защита“ на този акаунт.

За да избегнете това, трябва да създадете силна и уникална парола за всеки акаунт, който имате. Знам, че това е досадно и проследяването на много пароли изглежда невъзможно. Предлагам ви да използвате мениджър на пароли за това. Още по-добре, направете отличен лист със своя акаунт и пароли и ПЪРВЕТЕ ОФЛАЙН.

Недей:

 • Използвайте общи думи.
 • Добавете имена, които означават нещо за вас (като имена на домашни любимци, фамилни имена или всичко, което някой може да познае)
 • Забравете да използвате символи в паролата си. Колкото по-разнообразна, толкова по-весела.
 • Канавка, включваща числа и главни букви при създаване на парола.

Игра с VPN

Последният ми съвет за запазване на вашия Fortnite акаунт е защитен постоянно да използвате VPN, когато играете.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN е инструмент, който криптира вашите данни и пренасочва трафика ви през собствените си сигурни сървъри.

Това означава, че VPN ще спре всеки да открадне вашите данни или да хакне във вашата връзка, включително вашия интернет доставчик. Не забравяйте да включите вашата VPN в момента, в който се свържете с интернет (или още по-добре, инсталирайте го на вашия рутер).

Нашите VPN експерти вече са написали подробна статия за най-добрите VPN мрежи, които можете да използвате за Fortnite.

TLDR: ExpressVPN кацна на първото място за безупречното си обслужване навсякъде, за което можете да прочетете тук.

Насърчавам ви също да разгледате нашите статии, в които подробно се описва защо VPN може да повиши вашия Fortnite опит, да заобиколи Fortnite IP забрана и дори да деблокира играта в училище (или на работа, или където и да е другаде!).

Глобална хакерска мрежа Fortnite – финални мисли

Така че, надяваме се, че тази статия най-накрая ви убеждава да предприемете по-активен подход към вашата сигурност. Разбирам примамката на онлайн игрите, това е буквално всичко, което правя, когато се прибера вечер. Като се казва, общностната игра не е най-приятелската или най-етичната общност там. Тази глобална хакерска мрежа Fortnite не е ново явление. Много е важно да знаете как можете да се защитите, докато играете, и да сте в крак с всеки нов спад на разработчиците на функции за защита. Повярвайте ми, винаги е по-добре да бъда в безопасност, отколкото да съжалявам … Научих, че трудният път назад, когато WoW беше буквално през целия ми живот.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map