Хакерският жираф виси шапката си – хакерите от PewDiePie се отказват!

Дами и господа, изглежда, че скоро няма да се видим с друг хак на #PewDiePie. Получавайки заплахи за смърт и, както изглежда, напомняне, че това, което са направили, всъщност е незаконно, хакерите The Hacker Giraffe и j3ws3r официално отстъпват..

Хакерският жираф виси шапката си - хакерите от PewDiePie се отказват!

Хакерският жираф виси шапката си – PewDiePie хакерите се откажат!

Хакерският жираф – пълна история

Досега сигурно сте запознати с името „хакерски жираф“. Той е хакер, отговорен за хакове на PewDiePie, насочени към принтери, смарт телевизори и устройства Chromecast.

Изглежда, че може би сме виждали последния от тези хакове, тъй като както Hacker Giraffe, така и неговият „сътрудник“, j3ws3r, са напуснали. В четвъртък те публикуваха съобщение до Pastebin относно внезапния им край:

„И така, тук сме. На финала. Съжалявам, че излязох толкова внезапно и съжалявам за всички вас, които очаквахте още уроци, ръководства или нещо друго. Не мога да направя това. Може да не изглежда така, но постоянният натиск да се страхувам да не бъда хванат и преследван ме държи нагоре и ми дава всякакви страхове и панически атаки. “

Хакер Жираф също изключи и своя туитър, и Patreon, което прави доста очевидно, че той може да не се връща изобщо. Макар че туитърът му може да е свален, това беше последният туит, който направи:

Това беше туитът, преди или да изтрият страницата му, или той сам го направи.
�� # hackergiraffe pic.twitter.com/6UID7fGAaK

– Захар & Лимони {¡} ♀️ (@RachetTwitta) 3 януари 2023 г.

  Функцията за разпознаване на лица на Android все още може да бъде измамена от висококачествени снимки

Въпреки че изглежда, че намеренията на хакерите може да са благородни, тяхната методология със сигурност не е била законна.

Защо благородните намерения може да не са достатъчни

Ако не сте запознати с този вид терминология, хакерството с бяла шапка съществува. Това е тип хакерство, което активно се опитва да намери уязвимости и грешки, преди да го правят лошите актьори.

С други думи, изследователите по сигурността правно практикуват хакерство на White Hat. Това, което направи хакерският жираф, макар и технически подобен, все още беше незаконно.

Да, шокиращо, хакването в устройства в глобален план, само защото можете, е незаконно.

Сега начинът, по който повечето медии обсъждат това, не лети добре с мен. Вижте, не може да се оспори, че това, което тези хакери направиха, беше незаконно. Освен това не е честно напълно да се отрича фактът, че те са принуждавали хората по целия свят да забележат колко сигурни са техните IoT.

Нека да бъда наясно с това още веднъж: определено беше незаконно. Нещото, което ме притеснява повече от всичко, е, че вниманието наистина е насочено към шегите „Абонирайте се за PewDiePie“, които те изтеглиха по време на хакове. PewDiePie е ужасен YouTuber, който по някаква причина все още има най-голям брой абонати в YouTube. Напоследък изглежда, че индийски видео канал за музика, T-серията, е настроен да прекъсне царуването на PewDiePie.

Ако ще помислим за това логично, първото нещо, което трябва да отбележим, е, че фенбазата на PewDiePie е най-вече компрометирана от тийнейджърките. Най-вероятно хакерският жираф и j3s3r всъщност не са възрастни и не са имали представа в какво се впускат. Отново, най-вероятно те смятаха, че виждайки, че намерението им е благородно, нещата ще са добре. Искам да кажа, просто погледнете този туит:

  Зловреден софтуер в Google Play Store? Половин милион потребители на Android казват „Да“.

Уважаеми @pewdiepie @JoshPescatore @KEEMSTAR имаме нужда от помощ. Статиите продължават да се разпространяват, казвайки, че това е цялата пропаганда на PewDiePie. Целият смисъл на @HackerGiraffe и аз се стремяхме да покажем и да продължим да показваме колко уязвими могат да бъдат устройствата, ние поставяме @pewdiepie там като малка шега

– j3ws3r �� (@ j3ws3r) 3 януари 2023 г.

Може би нещата щяха да тръгнат по друг начин, ако решиха да използват нещо различно от PewDiePie като своя шега. Феликс Кьелберг (PewDiePie) е направил и казал някои ужасни неща в миналото, а той изобщо не е нов за спор.

Хакерският жираф – финални мисли

О, момче, тук няма нищо.

Всъщност не мисля, че тези деца (защото така виждам) заслужават това, което правят медиите. Също така не мисля, че те трябва да бъдат наказани „в пълна степен от закона“, въпреки че определено заслужават да научат урока си, тъй като това, което направиха, е незаконно. За да бъда честен, бих искал да видя статиите да обсъждат този конкретен случай, без да го маркирам като нищо повече от „ПОДЛЕЖАЙТЕ НА ПЕЧЕЛИ!“ рана. Изглежда доста ясно, че тази част от цялата работа беше шега. В съзнанието на тийнейджърите (да, аз наистина вярвам в това) беше забавно.

Какво мислите за тази ситуация? Има ли нещо, което може би съм пропуснал, което да промени мнението ми? Уведомете ме в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me