Какво е Exobot?

Тук сме, за да поговорим за сложен злонамерен софтуер, който може сериозно да зарази телефона ви. То е насочено към финансовата ви информация и може да ви навреди по най-лошите начини. Exobot е зловредният софтуер, който може да ви ограби от онлайн поверителността и киберсигурността. Добавете към това, направете стартиране за това с парите си. Научете повече за това в тази статия.

Какво е Exobot?

Какво е Exobot?

Какво е Exobot?

Докато Exobot не е герой от филм или някаква готина функция, която искате да притежавате. но тя със сигурност е истинска. Ако не друго, мисълта за това е страшно страшна. Exobot е ботнет, злонамерен софтуер да бъде специфичен, който позволява на трета страна да получи достъп до заразено устройство. С две думи, Exbot е троянски език, който се крие в злонамерено приложение. Той се крие в фалшиви банкови приложения, за да ви примами в капана. Отново повтаряме, този зловреден софтуер е много сложен и може да бъде променен в нови заплахи.

Как се издигна Exobot

Exobot започна да прави вълни, затваряйки годината на 2016 г. Собственикът на зловреден софтуер го продаде на някой, който приключи изтичането на изходния код в обществен мащаб. Все още не знаем защо той направи това, което направи. Зловредният код нарасна до популярност в хакерските форуми преди почти година. Сега през 2019 г. изследователите са извършили проучвания на Exbot и са пуснали огромни анализи за това.

Какво прави Exobot?

Да предположим, че изтегляте приложение за Android за банкиране, което изглежда наистина. За да влошите нещата, получавате приложението извън Google Play Store. Няма как да разберете, че това приложение, свързано с троянски коне, планира да открадне вашата лична информация. Сега вашето Android устройство е заразено. Тук Exobot ще започне с атака с наслагване. Зловредният софтуер го изпълнява, като добавя невидим слой върху горната част на потребителския интерфейс на приложението. Така че, когато въведете банковото си вход и парола, прозорецът, който не можете да видите, е това, което събира тази информация от вас. След това го доставя на хакерите., Така че те стават собственици на банковите ви данни и могат да навредят на вашите сметки.

Минали троянци

BankBot е един от Android банкови трояни, които се случват през последните няколко години. В края на 2016 г. изходният му код изтече онлайн, което беше голям проблем на следващата година. причината, поради която Exobot е толкова страшна е, че намалява бариерата за нетехническите престъпници да участват в банковия троянски бизнес.

Exobot в глобален мащаб

Авторите на Exobot са го проектирали така, че да може да се адаптира към навиците и тенденциите в различни страни. По същество зловредният софтуер е насочен към PayPal, най-популярната система за онлайн разплащания в целия свят. Освен това се адаптира към десетки регионални банкови приложения и финансови услуги. Авторите също са оборудвали зловредния софтуер с възможност да деактивира големи мобилни антивирусни решения като BitDefender и Avira.

Анализът на заплахата за сигурността на WatchGuard казва, че Емил Хозан казва: „Като цяло по-известните глобални приложения като PayPal и BitDefender биха били по-голяма заплаха, последвани от специфични за региона услуги. Всеки регион има свой собствен „САЩ Банкова или свързана финансова услуга, същото важи и за антивирусните продукти. С други думи, най-голямата заплаха би била услугата с най-много абонати. “

Коментар на Exobot

Хозан добави „Това, което прави изходния код на Exobot значим и до днес, е, че той осигурява установена основна структура за изграждане на по-нови зловредни програми. Вместо да стартират от нулата, авторите на зловреден софтуер могат да използват този код за надграждане. Виждахме това да се случва безброй пъти с изтичане на изходен код на друг зловреден софтуер като Zeus и отскоро Mirai. Като цяло по-известните глобални приложения като PayPal и BitDefender биха били по-голяма заплаха, последвани от специфични за региона услуги. Всеки регион има свой собствен „САЩ Банкова или свързана финансова услуга, същото важи и за антивирусните продукти. С други думи, най-голямата заплаха би била услугата с най-много абонати. “

Защо заплашва Exobot?

Exobot може автоматично да се насочва към около 150 сайта като Amazon, Facebook, PayPal и Western Union. Ако това не е страшно какво е? Отново този зловреден софтуер е сложен. Този зловреден софтуер може да ви измами, както и да избегне откриването от типични инструменти за анализ на мрежата. Освен това Exobot може да деактивира някои антивирусни програми като Avast и BitDefender. Освен това е в състояние да зарази устройства с най-новите версии на Android.

Избягвайте Exobot

Имайте предвид, че злонамереният софтуер обикновено не се показва на вашите устройства. В интерес на истината, тя има своите начини, които често се правят чрез представяне като законно приложение. С тази информация научавате, че никога не трябва да получавате приложения от ненадеждни източници. Въпреки това, това не означава, че всички приложения от Google или Appstore са перфектни или безопасни. Имайте предвид, че Apple е строг по отношение на проверката на съдържанието, което предлага. Ако сте сигурни, че сте изтеглили официално приложение, още не изпускайте облекчение.

Вместо това трябва да следите видовете разрешения, които иска да одобрите. Много приложения нямат абсолютно никакъв бизнес достъп до части от вашето устройство, което би могло да бъде компрометирано. Също така трябва да внимавате фишинг атаки които идват по имейл и текстове. Измамниците стават много по-подробно ориентирани в последните си опити и могат да направят фалшивите имейли да изглеждат истински. Съветваме ви да не кликвате върху връзки или прикачени файлове, тъй като това би могло да ви постави на бърз път към заразено устройство.

Предотвратяване на Exobot

Засега няма официални магазини за приложения, които предлагат абсолютна защита. Независимо от това, злонамерените приложения често получават от защитата си. Експертите по сигурността препоръчват да се даде възможност за многофакторно удостоверяване (MFA) на чувствителни приложения. МВнР изисква от потребителите да извършат допълнителна стъпка, когато влизат в своите акаунти като извършване на сканиране с пръстов отпечатък, въвеждане на еднократна парола или свързване на физически ключ. MFA прави много трудно за хакерите да пробият онлайн акаунти.

Какво е Exobot? – Заключителни мисли

Не е нужно да сте умел киберпрестъпник с умения за програмиране с Exobot. Причината е, че кодът вече е написан. Именно това прави Exobot опасен. Мошениците, които обикновено не биха се замесили в толкова сложни методи, за да крадат от вас, лесно могат да участват в него. Exobot направи по-лесна задача за тях.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me