Какво е проверка на поверителността на Facebook?

Най-популярната в света социална медийна мрежа Facebook продължава да изпитва проблеми поради начина, по който се справя с потребителските данни. От скандала с данни на Cambridge Analytica до шпионския софтуер под прикритие на VPN, наречен Onavo Protect, през последните няколко месеца Facebook беше под обстрел по няколко причини. Въпреки че Facebook не е загубил много потребители поради своята популярност, потребителите станаха по-осведомени и започнаха да приемат мерки за сигурност, за да запазят данните си безопасни.

Какво е проверка за поверителност на Facebook?

Какво е проверка за поверителност на Facebook?

Facebook и поверителност

Най-дълго време Facebook нямаше отделна функция, с която да може лесно да се получат настройки за поверителност. Но тъй като технологичните компании започнаха да осъзнават колко е важно да предоставят на потребителите средства за проверка на техните настройки за поверителност, се появиха редица различни функции.

От 2014 г. Facebook има полезна функция, наречена проверка за поверителност. Въпреки че това е приятна функция, тя не е достъпна на всяко устройство. Не можете да изберете тази функция.

Ако го имате в профила си по подразбиране, имате късмет. Ако не го направите, трябва да прибягвате до ръчна проверка на всяка настройка за поверителност. Нека да разгледаме за какво става дума тази функция.

Какво е проверка за поверителност на Facebook?

В някои акаунти във Facebook приятелски син син динозавър посещава. Това малко момче е талисманът за сигурност и поверителност на Facebook и неговата работа е да информира потребителите за функцията за проверка на поверителността на сайта..

Тази функция ви позволява да знаете за състоянието на поверителността и сигурността на профила. Тази функция е разработена, след като технологичните компании започнаха да правят достъпни за потребителите поверителност и основни настройки за сигурност.

Тази функция не е ръчна, така че не можете да я активирате самостоятелно. Ако получите известие от Facebook, можете да получите достъп до тази функция и да я направите част от вашия акаунт. В някои случаи функцията е достъпна само за настолни компютри, докато за някои потребители е налична и в мобилното приложение.

Ако получите известието от динозавъра, не го игнорирайте, защото може да не го получите отново по-късно. Този малък динозавър ще ви преведе през настройките за поверителност на вашия акаунт, за да помогнете вашите публикации и лична информация да бъдат защитени.

Как да използвате функцията за проверка на поверителността на FB

Ако имате достъп до функцията за проверка на поверителността на сайта на работния плот, щракнете върху иконата за заключване до бутона на профила, за да разкриете падащото меню. Ще можете да видите сладкия малък динозавър, който чака да ви отведе на турнето, така че просто щракнете върху него. Отвеждате се в три секции един по един.

В първия раздел можете да видите кой може да преглежда бъдещите публикации. Това е проста и полезна функция, при която можете също да редактирате видимостта на всяка своя публикация. Можете или да публикувате публично, да споделяте публикацията само с приятели, да я поддържате поверителна или да създадете персонализирана аудитория.

В следващия раздел ще видите кои приложения имат достъп до вашия акаунт във Facebook. Това включва всяка интерактивна услуга на трети страни като Twitter или Spotify или игри като Candy Crush или Angry Birds.

Ако обикновено играете игри или влизате в други приложения с вашия акаунт във Facebook, ще видите цял списък с приложения, които имат достъп до вашия акаунт. Можете да отмените достъп до всяко приложение и също да изтриете публикации, свързани с него. 

Третият раздел е мястото, където можете да прегледате биографичните си данни, като имейл адреси, рожден ден, местоположение и роден град и рожден ден и кой може да преглежда информацията.

В този раздел е разумно да запазите по-голямата част от информацията или частна, или настроена на „приятели“, тъй като тези данни могат да бъдат използвани за познаване на вашата самоличност. Колкото по-малко казвате на света за себе си, толкова по-безопасно ще бъдете от кражба на идентичност.

Има и опция „Вижте още настройки“ в края на падащото меню, с помощта на която можете да редактирате всичките си други настройки за поверителност като данни за вход, публикации и изображения и публикации, в които сте маркирани. Има няколко от тях настройки и са изчерпателни, така че трябва да отделите малко свободно време, за да ги прегледате.

Алтернативи за проверка на поверителността

Тъй като тази функция не е достъпна за всеки акаунт, има алтернативни начини за достъп до настройките за поверителност. Ръчно отивайки в менюто и избирайки „Настройки за поверителност“, можете да редактирате същите настройки, които опцията за проверка на поверителността ви позволява.

Единствената разлика е, че проверката на поверителността прави по-бързата проверка на поверителността, докато ръчните настройки отнемат известно време. Можете също да отидете на „Още настройки“, за да видите много други опции за поверителност.

Предвид скока в кражбата на данни и нарушенията на личния живот е изключително важно редовно да извършвате проверки за поверителност и сигурност на вашите акаунти в социалните медии. Дори и да нямате опцията за проверка на поверителността, препоръчително е ръчно да извършите проверката, за да сте сигурни, че нищо не е извън базата.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map