Ново злонамерено съобщение е срива PS4 моментално

Какво можем да направим без Reddit? Пада жертва на злонамерени съобщения вляво, вдясно и в центъра, както изглежда. Собствениците на PS4 в Reddit съобщават за ново злонамерено съобщение, което може незабавно да срине конзолата ви. Прочетете, за да разберете какво прави това съобщение и как да бъдете в безопасност на вашия PS4.

Новото злонамерено съобщение на PS4 е моментално разбиване на конзолите

Новото злонамерено съобщение на PS4 е моментално разбиване на конзолите

PS4 злонамерено съобщение – историята

Според публикацията в Reddit, изпратена вчера, общността PS4 сега трябва да отблъсне ново съобщение за подсилване на конзолата. Очевидно някои играчи използват това съобщение, за да получат предимство по време на онлайн игри. Тъй като съобщението моментално тушира ​​конзолата, много потребители на PS4 съобщават за лоша игра, толкова много, че много членове на тази общност очакват пълните забрани на конзолата да започнат да влизат в сила.

Ето как работи това злонамерено съобщение.

Първо, ще получите съобщението във входящата си поща. В момента, в който видите съобщението, контролерът ви ще изостане, екранът ви ще замръзне и ще бъдете изгонен изцяло от акаунта си. Ако опитате да влезете отново, без да коригирате проблема, дори няма да можете да го направите на началния си екран. Понякога, в зависимост от дължината на изпратеното съобщение, уведомяването за съобщението е достатъчно, за да тухлите конзолата си. Това, което го прави още по-лошо, е, че някои потребители използват активно това злонамерено съобщение, за да променят резултатите от игрите и класирането онлайн.

Звучи ужасно, нали?

Не се притеснявайте, има няколко стъпки, които можете да направите, за да защитите PS4 от атака на първо място.

PS4 злонамерено съобщение – как да бъдем в безопасност

Хубавото е, че това съобщение не е края на играта ви. Има няколко метода, които можете да използвате, за да се предпазите от това съобщение, да поправите резултата от получаването на съобщението и като цяло да защитите вашия PS4.

Използвайте приложението PS4

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите приложението PS4. Това приложение е достъпно както за Android, така и за iOS устройства. Чрез приложението ще можете да получите достъп до съобщенията си и да изтриете обидното съобщение, преди да отворите конзолата си. Не забравяйте, че злонамереното съобщение засяга вашия акаунт само ако го отворите от самата конзола.

Това решение работи, ако сте получили злонамерено съобщение, когато не използвате конзолата си.

Ограничете PS4 съобщенията само за приятели

Второто нещо, което можете да направите, е да ограничите входящите си съобщения на вашия PS4 само до Friends. Можете да направите това извън уеб браузър или от вашата конзола. Ето как можете да ограничите PS4 съобщенията до Friends само чрез уеб браузър:

 1. Отидете в Sony Entertainment Network и влезте в акаунта си.
 2. Кликнете върху Лична информация | Съобщения.
 3. Изберете редактиране бутон.
 4. Изберете коя опция за получаване на съобщения работи най-добре за вас: Никой или Само приятели.

Ето как можете да ограничите PS4 съобщенията чрез конзола:

 1. Отидете на Настройки.
 2. Кликнете върху Управление на профила. Изберете Настройките за поверителност.
 3. Кликнете върху Лична информация | Съобщения.
 4. Изберете редактиране бутон.
 5. Изберете коя опция за получаване на съобщения работи най-добре за вас: Никой или Само приятели.

По този начин ще можете да контролирате кой ви изпраща съобщения на вашия PS4, като намалявате ефективно шансовете си за получаване на злонамерено съобщение.

Възстановете системната база данни PS4

В случай че вече сте получили злонамерено съобщение, можете да спасите конзолата си без много караница. Вместо да възстановите фабричните настройки на вашия PS4, можете просто да възстановите системната база данни. Тази опция няма да ви струва вашите игрови данни, нито ще се отрази на вашите запазени файлове. Ето как да възстановите системната база данни на вашия PS4:

 1. Изключете PS4 чрез натискане на бутона за захранване. Бутонът ще мига малко преди конзолата да се изключи.
 2. Натиснете и задръжте отново бутона за захранване. Изчакайте, докато чуете вторият звуков сигнал (приблизително 7 секунди). Не спирайте да натискате бутона, докато не чуете този звуков сигнал.
 3. Свържете вашия DUALSHOCK 4 (с USB) и натиснете бутона PS на контролера.
 4. Това ще превърне конзолата ви в безопасен режим. След като там, изберете опция номер 5, озаглавена „Възстановете база данни“.
 5. Изчакайте конзолата да свърши.

След като възстановите базата си данни, ще имате достъп до акаунта си, сякаш никога не сте получавали злонамерения метод на първо място.

Ето какво казва PS4 за функцията му за възстановяване на база данни:

„Сканира устройството и създава нова база данни с цялото съдържание в системата. Тази операция може да отнеме много време в зависимост от вида и броя на данните.
Тази опция е полезна за почистване на данните на вашия PS4, тъй като реорганизира всичко на твърдия диск. Изберете тази опция, когато имате проблеми като замразяване на играта или спад на кадрите. “

Използвайте VPN

И накрая, горещо ви предлагам да имате VPN за вашия PS4. Въпреки че тази опция може да не допринесе много в борбата с това конкретно съобщение, тя върви дълъг път, за да бъдете сигурни и сигурни, докато играете.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN е инструмент за киберсигурност, който криптира вашите данни и пренасочва трафика ви през собствените си сигурни сървъри. По този начин VPN поддържат вашата информация и трафик защитени, частни и анонимни. VPN мрежите могат да ви предпазят от злонамерен софтуер, DDoS атаки и дори могат да ви помогнат да подобрите играта си. С VPN ще можете да изберете сървъра, на който искате да играете, да деблокирате игри и приложения на PS4, които са геоблокирани във вашия регион, и да използвате PS4 като пълноценна система за домашно забавление.

Можете да разгледате нашите предложения за най-добрите PS4 VPN тук, но за кратката версия: Силно ви предлагам да използвате надежден и надежден VPN доставчик като ExpressVPN. С над 2000 сървъра за избор от 94+ страни, 5-звезден екип за поддръжка на клиенти и 30-дневна гаранция за връщане на парите, вие сте сигурни, че ще получите възможно най-добрата услуга.

PS4 злонамерено съобщение – финални мисли

Понастоящем общността PS4 като цяло иска от Sony да атакува разпространителите на това съобщение с най-голямата си забрана досега: забрана на конзолата. Тъй като съобщението се използва най-вече за да се даде на играчите нелоялно предимство онлайн, това не изглежда толкова лоша идея. Какво мислите, че Sony трябва да направи, за да възпре потребителите да не използват тази уязвимост?

Срещали ли сте се още с това злонамерено съобщение? Познавате ли някой, който има? Мислите ли, че сме пропуснали нещо с нашия списък с решения? Дайте ни вашите отговори в коментарите.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me