Поглед към новите функции за сигурност в Gmail

Може би забелязахте някои промени в Gmail напоследък. Google обновява своята електронна услуга. Gmail е лесно най-използваната електронна услуга по целия свят. Този пакет от имейл решения придоби чисто нов онлайн облик, разширена защита на данните и функции за сигурност, както и нови AI приложения от Google, наред с други функции. Например, сега можете да зададете дата на изтичане на съобщенията, които изпращате. След това имейл съобщението автоматично ще се изтрие. Ще можете да оттеглите и изпратените преди това съобщения.

Поглед към новите функции за сигурност в Gmail

Поглед към новите функции за сигурност в Gmail

По-малко е повече за Google

Съгласно официалния блог на Google, редизайнът включва модификации, които са основни и прости. Това включва възможността да щракнете върху прикачени файлове без превъртане или отваряне чрез разширени разговори или предишни имейли. Гигантът на търсачките също е сглобил бутон за отлагане, за да запази имейлите, които потребителите не могат да получат в определен момент, в съседство. Достъпът до други често използвани приложения като Tasks, Keep и Google Calendar също е опростен.

Интелигентен дизайн и интелигентни функции с AI

Новата функция за натискане позволява на потребителите да следят, както и да отговарят на съобщения. Gmail показва бързи напомняния за имейл съобщения, за да гарантира, че не пропускате най-важните.

Заедно с това идва и съвсем нова функция за интелигентен отговор, която ви позволява незабавно да отговаряте със съобщения като „Разбира се, ще направи това“ или „Разбрах. Благодаря!” които вече ще бъдат налични и в мрежата. Интелигентните отговори се основават на съдържанието на пощата и досега тази функция беше достъпна само в мобилни приложения. Всъщност над 10% от отговорите в имейли на мобилни устройства използват тази удобна за смартфони AI функция от Google.

За мобилната версия Google включи и нови функции, като известия с висок приоритет. Те позволяват на потребителите да персонализират имейлите, за които човек иска да бъде уведомен. Gmail също ще започне да пита потребителите кога да се отпишат от оферти или бюлетини, които просто не се четат или разглеждат от потребителите.

Осигуряване на чувствителни данни

Google е включил изцяло нов набор от функции, за да гарантира сигурността на данните за потребителите. Има поверителен режим на Gmail, чрез който потребителите могат да защитават поверителна информация. Има цял набор от опции за защита на чувствително съдържание в имейлите, като се появят дати за изтичане или дори оттеглят съобщения, изпратени по-рано.

Ръководителят на търсачката също посочи, че може да се изисква допълнително удостоверяване, за да видите имейл чрез текстово съобщение. Така че е възможно да се защитят данни, дори ако лицето, което получава пощата, се сблъска с отвличане на акаунт, докато съобщението е било активно. Обърнете внимание на тези съвети в случай, че искате да защитите профила си в Gmail срещу кибератаки.

Google Упълномощава потребители

Има дори вградено управление за управление на информационни права / IRM, което позволява на потребителите да премахват опции за електронна поща, като копиране, изтегляне, препращане или отпечатване на съобщението. Това предотвратява погрешно споделяне на чувствителната информация с непредвидени получатели. Освен това конфиденциалният режим ще се разпространява до потребителите на Gmail и клиентите на G-Suite по ограничен начин през следващите дни.

По-голям, по-смел, чисто нов

Предупрежденията за Gmail също стават по-големи и по-смели, когато влезе рискован или потенциално подозрителен имейл. Лесното и плътно интегриране на Gmail с G-Suite приложения, използвани всеки ден, е друга разработка. Водещата търсачка в света въведе странични панели във входящата кутия за справка, редакция или създаване на покани от Календар. В допълнение към това Google предоставя и опция за разпределяне на задачи за задачи и заснемане на идеи за Keep. И всичко е от панела в страничната ви кутия.

Вземете бизнес приложения на трети страни

Страничният панел предлага бърз достъп до добавки в Gmail като бизнес приложения на трети страни. Новата интеграция на страничния панел в други приложения от Google също е на наковалнята. Това включва вътрешности на календари, таблици, приложение слайдове и Google Документи.

Приложението и уеб версията на Задачата също са част от обновяването. Задачите могат да се използват допълнително за създаване на повече задачи и подзадачи, а сроковете за плащане могат да се добавят с известия. Поради факта, че Tasks тясно се интегрира с G-Suite, потребителите могат да използват функцията „плъзгане и пускане“, за да пуснат Gmail имейл в „Задачи“ и да създадат напомняне за „задачи“. Задачите с крайни дати могат да се появят в календара.

Раждане на нов Google

С G-Suite Google винаги е работил за трансформиране на бизнеса чрез приложения за партньорство и производителност, свързани с облак. С повече от 4 милиона предприятия по целия свят, които използват G-Suite, за да работят по-интелигентно, по-безопасно и по-ефективно, Google поема сериозно отговорността си. Напълно новият Gmail има разширени функции за защита, нови приложения за AI и интеграция с други приложения на G-Suite.

Запазване на данните

Новата защита срещу фишинг е планирана да помогне за посрещане на компромисни заплахи с бизнес-имейл или индустриален шпионаж. Досега Gmail е блокирал над 99,9% от отслабването на имейли. Поверителният режим на Gmail е допълнителна стъпка в тази посока. По-големите предупреждения за сигурност правят сигналите прости и ефективни за потребителите.

Какво казват бизнесите

Лидерът на CRM пазара Salesforce тества новия Gmail за сътрудничество в глобален план и похвали новия Gmail за бърза и сигурна комуникация с международни заинтересовани страни. С вградената интелигентност и лесен за използване интерфейс, служителите си сътрудничат по-бързо и по-лесно, като харчат по-малко време за управление на входящата кутия и повече за постигане на успех на клиентите и растеж на бизнеса.

Превъзходна скорост, безпроблемна интеграция

Уеб приложението на Gmail е преработено, за да помогне на бизнеса да предприеме действия още по-бързо. Сега можете да щракнете върху прикачени файлове във входящата кутия, дори преди да се отвори нишката. Задръжте курсора на мишката върху съобщения за управление на RSVP точки за покани за срещи, отлагане на имейл или архивиране на имейл поток.

Новите местни офлайн капацитети в Gmail за интернет помагат на потребителите да работят непрекъснато, дори когато Wi-Fi не е наличен. Можете да търсите, отговаряте, пишете, изтривате или архивирате съобщения на възраст до 90 дни, докато работите офлайн. Екипите също могат да започнат да използват тези възможности през следващите седмици.

Заключителна дума

Чисто новото изживяване в Gmail е достъпно за фирми, които могат да използват програмата GAP Suite EAP / Early Adopter и може да бъде включена и на конзолата на администратора. Персонализираните потребители на Gmail могат да се включат и за тази експериментална функция. Ясно е, че що се отнася до функциите за сигурност, Google предлага много предимства, с които никоя друга търсачка не може да съвпадне. Ето защо той остава водещ избор за бизнеса, както и за отделните потребители, въпреки че следи потребителските данни. Но ако сте потребител, съобразен с поверителността, можете да използвате тези алтернативи на Gmail. Неотдавнашен доклад, публикуван в ABC News, посочва, че доклад на Министерството на вътрешната сигурност предупреждава потребителите за „потенциалната възникваща заплаха за лоша дейност на Gmail в новия дизайн“. Нова функция, наречена „Поверителен имейл“, изисква от потребителите да кликнат върху връзка, за да получат достъп до поверителни имейли. Това потенциално може да позволи на киберпрестъпниците да “използват последното препроектиране на Gmail.”

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me